VERİMLİ ÇİFTİN YAVRULARINDAN DA AYNI VERİM ALINABİLİR Mİ?

aslan0585

Yeni Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
GÜLER
ARKADAŞLAR ELİMDE HER KULUÇKADA 7-8-9 YAVRU VEREN VE 2-3 YAVRU VEREN İKİ ÇİFTİM VAR.HER İKİ ÇİFTTENDE YAVRU ALDIM ÇAPRAZ EŞ TUTTURDUM.

YAVRU DİŞİ KUŞLARIN VERİM KONUSUNDA ANNE BABASININ ÖZELLİKLERİNİ TAŞIDIĞINI ANLADIM.YANİ YAVRU DİŞİ DAMIZLIĞINDA ANNESİNİN VERİMİNİ GÖSTERİYOR.

ACABA YANILIYOR MUYUM. KÜÇÜK BİR ÜRETİMHANE KURMAYI DÜŞÜNÜYORUM AMA ACELEM YOK.VERİMLİ KUŞLARDAN ALDIĞIM DİŞİLERİ DAMIZLIK YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM NE DERSINIZ...

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
7-8-9 yavru almanız çok güzel çaprazlama sadece dişi değil erkekleride kullanabilirsiniz kısa sürede güzel kuşlar elde edersiniz....kuşların boylarınında küçülmemesi için anne çocuk baba çocukta yapabilirsiniz sorun olmaz...

aslan0585

Yeni Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
GÜLER
ÇAPRAZ EŞ DERKEN ERKEKLERİDE KULLANDIM YENİ ÇİFLERDE AMA NEDENSE DİŞİ HANGİ DAMIZLIKTAN GELDİ İSE O VERİMİ VERDİ.
AYRICA AYNI ÇİFTTEN ALDIGIM YAVRULARLA SONRAKİ KULUÇKALARINDAN ALDIGIM YAVRULARI EŞ YAPABİLİRİM YANLIŞ ANLAMADIM DİMİ.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Ahmet Beyin demek istediği anne kuşla yavru erkeği yada baba kuşla dişi yavruyu eşlemenizdir. Böyle yapılarak çıkacak yavruların küçük olması engelleniyor iri yavrular elde ediliyor. Herkese etik gelmiyebiliyor ama üreticilerin uyguladığı bir yöntem.

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
Mehtap hanımın dediği gibi anne erkek yavru-baba dişi yavru şeklinde olacak.kan açısından çok önemlidir bu kardeş kardeşe olmaz kesinlikle...

murat arı

Yeni Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
arı
kendi yavrularınızdan dişileri bırakıp dışarıdan güzel bir erkekle eşe atarsanız verim alınabilir

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Ahmet Beyin demek istediği anne kuşla yavru erkeği yada baba kuşla dişi yavruyu eşlemenizdir. Böyle yapılarak çıkacak yavruların küçük olması engelleniyor iri yavrular elde ediliyor. Herkese etik gelmiyebiliyor ama üreticilerin uyguladığı bir yöntem.
Bu konuda sizlere katılmıyorum, ben daha önce bu şekilde erkek yavru ile annesini 3se attım, yavrusu özürlü doğdu, alt gaga ile üst gagası yamuk doğdu, yavru büyüdü ve yuvadan atladıktan sonra yem yiyemedi ve açlıktan öldü hayvancagız, yaşımın küçük oluşundan ve dışarıdan kuş almama izin verilmedigi için böyle birşey başıma geldi,üzerinden yaklaşık 10-15 yıl geçti hala vicdan azabı çekiyorum ve etik bulmuyorum, yazık günahtır yapmayın böyle şeyler..

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Bu konu 100lerce kez dönmüştür forumlarda.Burda hangi hayvanıın söz konusu olduğu önemlidir bence.Yani yıllardır seceresi tutulmuş,nerdeyse yetiştiricisinin kendinden daha iyi bildiği bir gen havuzuysa.Bu hayvanlar türünün en iyi örneklerinden ise bu işi çok iyi bilen prof bir kesim yapabilir ve yapıyorlarda.Elinizde ki hayvana bu denli güveniyormusunuz.Yani bu kuş muhabbet sınıfının en iyi örneklerinden mi?Birde kendinizi o seviyede görüyormusunuz ? Bunlar yoksa hayvanları deney tahtası yapmamanız daha mantıklı.Çünkü top yekün neyi var neyi yok bilmeniz gerekir sadece 7 yavru veriyor bu,çok güzel renk veriyor vb gibi şeyler hayvanları üstün vasıflı yapmaya yetmez tabiki.Önce gerçekleri görüp sonra düşünmemiz gerekir.

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
Emre CEYHAN' Alıntı:
Bu konu 100lerce kez dönmüştür forumlarda.Burda hangi hayvanıın söz konusu olduğu önemlidir bence.Yani yıllardır seceresi tutulmuş,nerdeyse yetiştiricisinin kendinden daha iyi bildiği bir gen havuzuysa.Bu hayvanlar türünün en iyi örneklerinden ise bu işi çok iyi bilen prof bir kesim yapabilir ve yapıyorlarda.Elinizde ki hayvana bu denli güveniyormusunuz.Yani bu kuş muhabbet sınıfının en iyi örneklerinden mi?Birde kendinizi o seviyede görüyormusunuz ? Bunlar yoksa hayvanları deney tahtası yapmamanız daha mantıklı.Çünkü top yekün neyi var neyi yok bilmeniz gerekir sadece 7 yavru veriyor bu,çok güzel renk veriyor vb gibi şeyler hayvanları üstün vasıflı yapmaya yetmez tabiki.Önce gerçekleri görüp sonra düşünmemiz gerekir.
EMRE BEY KUŞLARINIZI ÇOK İYİ TANIYINCA DENEY TAHTASI OLMAKTAN ÇIKIYOR.HİÇ KUSURA BAKMAYIN SAĞLAM KANA SAHİP KUŞLARI 2,5 YILDIR TAKİP EDİP KÜMESİMİ O ŞEKİLDE KURDUM NEYİN NE ŞEKİLDE OLDUĞU AÇIK.DİĞRE ARKADAŞIMIZDA BİNDE BİR BİR DURUMDAN ÖTÜRÜ ANNE-BABA ÇOCUK SİSTEMİNİ ATLAMAYIN BENDEN SÖYLEMESİ....KARAR SİZİN..BENİM 8-9 YAVRU BAKACAK TAKIMIM OLACAK ÜRETİMHANEYİ ONLARDAN OLUŞTURURUM.NİTEKİM BU İŞE 5 TAKIMLA BAŞLADIM 2 YILDA 50 TKM YAPTIM...İYİ BAKIM SİSTEMLİ TAKİP İŞİ YÜRÜTÜR.