vitaformmm

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
muhabbet kuşların da vitaform kullanımı nasıldır..küçük dozlarda süreklimi vermek gerekir.kullanan arkadaşlar varmıdır acaba???

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Ben kullanıyorum.

Öncelikle şunu belirteyim vitaform vitamin değil, vitamin takviyeli bir antibiyotikdir. Hastalıklara karşı çok etkilidir. Durduk yere kullanılmaz.

İshal, solunum yolu enfeksyonu gibi hastalık durumlarında yarım doldurduğunuz suluğa çay kaşığının arkasıyla bir yeşil mercimek tanesi kadar vitaform koyarsınız, suyun rengi sarı hale gelir.

Antibiyotikli suyu mutlaka 24 saat sonra değiştirmeniz gerekir aksi halde bozulup zehirleme yapıyor (başıma geldi).

Bu şekilde 7 gün devam ederseniz hastalığın tedavi olduğunu göreceksiniz.

Hiç sebep yokken kullanmanızı tavsiye etmem, zira sık kullanım kuşda antibiyotiğe bağışıklık oluşturur, bu defa hastalanınca işe yaramaz.

Ayrıca bağırsaklardaki yararlı bakterileride öldürdüğü için sık kullanım başka problemlere sebep olabilir.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
vitaform antibiyotik içerdiği için ben tavsiye etmiyorum.onun yerine avit-se ve avit-k kullanmanız bence daha faydalı olur.abdullah ademoğlu çok iyi açıklamış.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
Mustafa BEKTAŞ' Alıntı:
muhabbet kuşların da vitaform kullanımı nasıldır..küçük dozlarda süreklimi vermek gerekir.kullanan arkadaşlar varmıdır acaba???
antibiyotik içeriği için sürekli vermek yanlış olacaktır dönem dönem periyodik olarak önlem için ve takviye için eşe atımlarda  ve kuş birleştirmelerde 3-4 günü geçmeyecek biçimde kullanılmasında bir sakınca görmüyorum şahsım adına ama sadece vitamin içerik için kullanılacak ise arkadaşlarında önerdikleri gibi değişik vitamin formları var piyasada size uygun olanını kullanabilirsiniz vitaminlerinde dalları kriterleri farklılık göstermekte yağda eriyenler suda eriyenler olmak üzere iki çeşit olduğu için bunlarıda dönem dönem periyodik olarak aşırı sık olmamak kaydı ile her iki sınıfıda kuşlara su yardımı ile aldırmakta fayda görüyorum kolay gesin.

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
anladım dostlar teşekkürler anladım...tavuk besleyen biri olarak köydeki evimde de 3-4 çift muhabbet kuşum var bahar aylarında üretim yapıyorum...sonrasında ise sıcaklık değerine bağlı olarak üretim düşüyor..forumu incelediğimde bira mayası diazym 256 gibiprobiyetiklerden bahsediliyor...bunlar hem mamaya hem suya karıştırılıyorlar..peki bu mamaya ve suya katılan etkenler 5tk kuşa ne ölçüde verilmeli...uygulama nasıl olmadı ilgilenen ve değerli bilgiler veren dostlarımıza sansouz teşekkürler...

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Mehmet YILMAZ' Alıntı:
Üretim içinde kullanılıyormuş hastalık dışında doğru mudur ?
Yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim forumları takip edin.Daha yeni cevapladım...

Alıntı yapılan: Selim YILMAZ - 21 Şubat 2012, 21:56:20supervitforte ve vitaform kullanoyorum ancak vitaform çok nadir veriyorum 2 haftada bi supervit veriyorum yeşillik yalan olmasın hiç vermiyorum yumurtalı mamayı şuan kesdim yumurtada oldukları için ama yavrular çıkınca tekrar verecem yanlız mamayı çiftleşmeden önce haftada 1 veriyodum ama hç bi faydasını görmedim tüy anlamında

Aslında soruyu sorarken böyle bir cevap alacağımı biliyordum.Durumun iyi analiz edilmesi lazım arkadaşlar.

1.Bakın Selim bey, dilimde tüy bitti bir kez daha söyleyeyim.Hasta olmayan kuşa vitaform VERİLMEEEEEZZZZZ.Çünkü antibiyotiktir.Üreme ile uzaktan yakından ilgisi alakası yoktur...Antibiyotikler hücresel olarak kötü hasta hücreler yanında iyi hasta olmayan hücreleride etkilediği için adamlar içerisine ilave vitaminler koymuşlar vücut kendini toplasın diye.Kim attı bu vitaformu ortaya.Yıllarca kuşlara üresin diye antibiyotik verdi arkadaşlar.Aklım almıyor.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Vitaformun tek işe yaradğı yer kuşun rahat yumurtlamasını sağlıyor yumurta tıkanmasını engelliyor ben sadece ilk kuluçka geçirecek yerlilere veriyorum jumbolarada vermem eğer yerlileri 6-8 ay arası eşe atıyorsan onada gerek yok kuşun içini boşaltmaktan başka bi işe yaramıyor erkeğin sperm üretimini kısıtlıyor dişi önceden 4-5 yumurtluyorsa sayı 7-9 arasına çıkıyor ama hep boş yumurtalar.
Aslında kümese bile sokmamak lazım.
Ben kendi deneyimlerine göre konuşuyorum. Saygılar

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
Kim attı bu vitaformu ortaya.Yıllarca kuşlara üresin diye antibiyotik verdi arkadaşlar

ben sordum ama biyerde bahsi geçti illaki, vitaform olacak üretim yaparken denildi..ben tavuklara ve civcivlerime arada veriyorum.....obakımdan sordum....ama sanırım yanlış sordum özür:)

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
bence kuşu doğal bir şekilde beslemek yem çeşitleri ve mamalarla o ihtiyacını karşılamak en doğrusu

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Ömer ADAM' Alıntı:
Vitaformun tek işe yaradğı yer kuşun rahat yumurtlamasını sağlıyor yumurta tıkanmasını engelliyor ben sadece ilk kuluçka geçirecek yerlilere veriyorum jumbolarada vermem eğer yerlileri 6-8 ay arası eşe atıyorsan onada gerek yok kuşun içini boşaltmaktan başka bi işe yaramıyor erkeğin sperm üretimini kısıtlıyor dişi önceden 4-5 yumurtluyorsa sayı 7-9 arasına çıkıyor ama hep boş yumurtalar.
Aslında kümese bile sokmamak lazım.
Ben kendi deneyimlerine göre konuşuyorum. Saygılar
Ömer bey gerçekten önemli bir bilgi.Teşekkürler.Bunu kaç kuşta deneyimlediniz?

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Gürkan ÖZTÜRK' Alıntı:
Ömer bey gerçekten önemli bir bilgi.Teşekkürler.Bunu kaç kuşta deneyimlediniz?
Hocam 15-16 yaşıman beri üretiyorum kaf 1-2 çiftle kah 120 çiftle
Tam ne demek istediğinizi anlayamadım ama galiba bu yumurta tıkanmasına takıldınız zaten şöyle bi şey var bu vitaformu amerikan tavuklarına veriyorlar(küçük beyaz tavuklar) normalden 1 ay önce yumurtlamaya başlatıyorlar.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Ömer ADAM' Alıntı:
Hocam 15-16 yaşıman beri üretiyorum kaf 1-2 çiftle kah 120 çiftle
Tam ne demek istediğinizi anlayamadım ama galiba bu yumurta tıkanmasına takıldınız zaten şöyle bi şey var bu vitaformu amerikan tavuklarına veriyorlar(küçük beyaz tavuklar) normalden 1 ay önce yumurtlamaya başlatıyorlar.
Ömer bey,
Kafama yatan husus bağırsakları boşaltmasından mütevellit yumurtlamayı kolaylaştırması oldu.Haklı olabilirsiniz.

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
İsmail AKBAŞ' Alıntı:
vitaformu hasta olmayan kuşlarınızda kullanmayınız vitaform antibiyotik içermektedir kuşlarınız hasta olduğu zaman antibiyotiğe bünyeleri alıştığı için hiç bir fayda etmeyecektir kullanmanızı önermem
+11

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Gürkan ÖZTÜRK' Alıntı:
Ömer bey,
Kafama yatan husus bağırsakları boşaltmasından mütevellit yumurtlamayı kolaylaştırması oldu.Haklı olabilirsiniz.
Anladım teşekkür ederim.
Dediğim gibi eşe erken atılıyorsa kullanılmalı ve ilk kuluçkadan sonra burakılmalı.
Eğer 6-8 arası eşe atılıyorsa gerek yok.

aliozen

Uzman Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Özen
Bu siteye üye olduğumdan bu yana okuduğum en güzel ve en faydalı konu gibi göründü bana,
yorumlara teşekkür ederim
saygılar sevgiler

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Vitaform antibiyotik içerikli vitamin takviyesidir. Sağlıklı kuşlarınızda kullanmanızı tavsiye etmem