mustafa BEKTAŞ
Takipçi Üyemiz
muhabbet kuşların da vitaform kullanımı nasıldır..küçük dozlarda süreklimi vermek gerekir.kullanan arkadaşlar varmıdır acaba???
antibiyotik içeriği için sürekli vermek yanlış olacaktır dönem dönem periyodik olarak önlem için ve takviye için eşe atımlarda ve kuş birleştirmelerde 3-4 günü geçmeyecek biçimde kullanılmasında bir sakınca görmüyorum şahsım adına ama sadece vitamin içerik için kullanılacak ise arkadaşlarında önerdikleri gibi değişik vitamin formları var piyasada size uygun olanını kullanabilirsiniz vitaminlerinde dalları kriterleri farklılık göstermekte yağda eriyenler suda eriyenler olmak üzere iki çeşit olduğu için bunlarıda dönem dönem periyodik olarak aşırı sık olmamak kaydı ile her iki sınıfıda kuşlara su yardımı ile aldırmakta fayda görüyorum kolay gesin.Mustafa BEKTAŞ' Alıntı:muhabbet kuşların da vitaform kullanımı nasıldır..küçük dozlarda süreklimi vermek gerekir.kullanan arkadaşlar varmıdır acaba???
Yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim forumları takip edin.Daha yeni cevapladım...Mehmet YILMAZ' Alıntı:Üretim içinde kullanılıyormuş hastalık dışında doğru mudur ?
Ömer bey gerçekten önemli bir bilgi.Teşekkürler.Bunu kaç kuşta deneyimlediniz?Ömer ADAM' Alıntı:Vitaformun tek işe yaradğı yer kuşun rahat yumurtlamasını sağlıyor yumurta tıkanmasını engelliyor ben sadece ilk kuluçka geçirecek yerlilere veriyorum jumbolarada vermem eğer yerlileri 6-8 ay arası eşe atıyorsan onada gerek yok kuşun içini boşaltmaktan başka bi işe yaramıyor erkeğin sperm üretimini kısıtlıyor dişi önceden 4-5 yumurtluyorsa sayı 7-9 arasına çıkıyor ama hep boş yumurtalar.
Aslında kümese bile sokmamak lazım.
Ben kendi deneyimlerine göre konuşuyorum. Saygılar
Hocam 15-16 yaşıman beri üretiyorum kaf 1-2 çiftle kah 120 çiftleGürkan ÖZTÜRK' Alıntı:Ömer bey gerçekten önemli bir bilgi.Teşekkürler.Bunu kaç kuşta deneyimlediniz?
Ömer bey,Ömer ADAM' Alıntı:Hocam 15-16 yaşıman beri üretiyorum kaf 1-2 çiftle kah 120 çiftle
Tam ne demek istediğinizi anlayamadım ama galiba bu yumurta tıkanmasına takıldınız zaten şöyle bi şey var bu vitaformu amerikan tavuklarına veriyorlar(küçük beyaz tavuklar) normalden 1 ay önce yumurtlamaya başlatıyorlar.
+11İsmail AKBAŞ' Alıntı:vitaformu hasta olmayan kuşlarınızda kullanmayınız vitaform antibiyotik içermektedir kuşlarınız hasta olduğu zaman antibiyotiğe bünyeleri alıştığı için hiç bir fayda etmeyecektir kullanmanızı önermem
Anladım teşekkür ederim.Gürkan ÖZTÜRK' Alıntı:Ömer bey,
Kafama yatan husus bağırsakları boşaltmasından mütevellit yumurtlamayı kolaylaştırması oldu.Haklı olabilirsiniz.
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:Vitaform antibiyotik içerikli vitamin takviyesidir. Sağlıklı kuşlarınızda kullanmanızı tavsiye etmem