!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!vitafrom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

deli._.yar

Yeni Üyemiz
Adı
cihat cenk
Soyadı
acar
hasta kuşum için vitafrom aldım 100 cc bir suluk için ne kadar kullanayım ve kaç gün devam edeyim yardımcı olursanız sevinirim .tşkr....

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
forumda mevcut ama yinede cevaplayayım suluğun mercimek tanesi kadar atabilirsin bu ölçü hasta dediğin içindir normalde bu kadar fazla atma gün aşırı 3 kere ver eğer çok hasta ise günlük ver istersen daha verimli olabilmesi için istersen suluğunu akşam sök sabah suluğu takıp verebilirisin bu arada tam olarak hastalığı nedir ? ona göre ekleyebileceğin şeyler olabilir

deli._.yar

Yeni Üyemiz
Adı
cihat cenk
Soyadı
acar
soğuk algınlığı benim suluk 100 cc ne kadar koyayım o zaman yarısına kadar doldursam 50cc ölçü ne olur

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
öncelikle kuşu sabit bir sıcaklıkta tutmalısın bulunduğu ortam sıcak olsun daha sonra eğer ileri derecede ise vitaform yetmeyebilir 100 cc liğe nohut tanesi kadar teramicyn veya baytiril atabilirsin veya tetrada olur tetrayı eczaneden alabilirisn bunu hergün verebilirisn bi sıkıntı olmaz eğer varsa kuşun ağzına çok az süzme baldan damlat, bal kuşu susatır ve su içme isteği artar.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Suluğa mercimek tanesi kadar az. Etki etmez. şeffaf suluklarda rengi açık turuncu olacak şekilde ayarlayabilirsin. 100 cc ye yarım kapak şeklinde de ayarlayabilirsin.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Suluğa mercimek tanesi kadar az. Etki etmez. şeffaf suluklarda rengi açık turuncu olacak şekilde ayarlayabilirsin. 100 cc ye yarım kapak şeklinde de ayarlayabilirsin.
çok değilmi mehmet abi o kadarıda

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Yok değil, zaten hasta kuş pek su içmez. Aslında en güzeli damlalıkla verebilmek. Vitaformda hastalık halinde kullanılmasıda dikkat edilecek husus, su ne kadar olursa olsun, hafif rengini değiştirecek kadardır. Açık turuncu yani.

deli._.yar

Yeni Üyemiz
Adı
cihat cenk
Soyadı
acar
saol kardeş.    mehmet abi ne zamana kadar kullanayım 3 gün yeterli mi....

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
cihat cenk acar' Alıntı:
saol kardeş.    mehmet abi ne zamana kadar kullanayım 3 gün yeterli mi....
Antibiyotikleri en az 5 en fazla 13 gün kullanılması önerilir. iyileştikten sonra 3 gün normalidir.

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
cihat cenk acar' Alıntı:
soğuk algınlığı benim suluk 100 cc ne kadar koyayım o zaman yarısına kadar doldursam 50cc ölçü ne olur
Merhaba,Arkadaşlar,
Kuşunuzun rahatsızlığı soğuk algınlığı diyorsunuz,Ama Vitaform kullanıyorsunuz.Vitaform kuşunuzun hastalığına iyi gelmez,Sadece durdurur.
Üzerindeki resimdende anlayacağınız üzere Ürener yollarındaki rahatsızlığı tedavi edip yumurtlamasını sağlar.Fazla verirseniz çok fazla yumurtlamasını sağlar.Yumurta Tavuklarında sürekli yumurtlaması için ürener sistemlerinin Sağlam olması gerektiği için verilir.

Cihan bey sizin şikayetinize Neoterramisin + Vitamin daha uygun olur düşüncesindeyim.
Suluğuna bir nohut kadar karıştırıp 5 gün + 2 gün normal su + 2 gün daha verin.Sonra ise 3 gün üst üste Probiyotikli su verin.
Saygılar.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Yavuz bey, noteramycin+vitamin ile vitaformun içeriği neredeyse aynı, hatta aynı olan değerleri bile var. Her ikiside oksitetrasiklin içerir.

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
Mehmet bey Bende biliyorum,Lakin Vitaformdaki bir maddeden dolayı Yumurtlama içgüdüsünü tetikliyor ve Belli bir süreç sonunda hayvanın içini boşaltıyor.
Doğru kullanımı zaten üzerindeki resimle anlatılmış.Ben önermiyorum.
Saygılar.

turgay35

Yeni Üyemiz
Adı
TURGAY
Soyadı
AYDIN
şu vitoformun ne işe yaradığını çözemedim sitede var deniliyor onunda bulamadım her işe yarıyor bu ilaç  bende alıcam ama nasıl ve nerde kullancağımı umarım çözerim...

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Yavuz Usta' Alıntı:
Mehmet bey Bende biliyorum,Lakin Vitaformdaki bir maddeden dolayı Yumurtlama içgüdüsünü tetikliyor ve Belli bir süreç sonunda hayvanın içini boşaltıyor.
Doğru kullanımı zaten üzerindeki resimle anlatılmış.Ben önermiyorum.
Saygılar.
Bende sürekli kullanımını önermiyorum. Ancak antibiyotik özelliğini kullanıyorum ve tavsiye ediyorum. Bence bu tamamen yanıltmaca, bildiğin antibiyotik+8 vitaminin yumurtlamaya yardımcı olmasının söylenmesi ve nerdeyse üreticilerin yarısı tarafından sürekli kullanılması tamamen bir satış stratejisi. Ki aşağıdaki linkte prospektüsü var. İçerisinde o şekilde bir ifade geçmiyor. Ancak şu var, vitamin a büyüme gelişme ile ilgili bir vitamin olması hasabiyle bu şekilde düşünülmüş veya ondan dolayı salağa yatılmış olabilir. Aramızda vetaştan arkadaşlar mutlaka vardır. Vitaform uzun zamandır üreticilerin aklını karıştıran bir ilaç. Umarım bir arkadaş cevap verirde bizde gerektiği şekilde bu ilacı kullanabiliriz.

http://www.vetas.com.tr/Dokumanlar/Urunler/VitaForm_Tur_30072010_1441.pdf

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Bende sürekli kullanımını önermiyorum. Ancak antibiyotik özelliğini kullanıyorum ve tavsiye ediyorum. Bence bu tamamen yanıltmaca, bildiğin antibiyotik+8 vitaminin yumurtlamaya yardımcı olmasının söylenmesi ve nerdeyse üreticilerin yarısı tarafından sürekli kullanılması tamamen bir satış stratejisi. Ki aşağıdaki linkte prospektüsü var. İçerisinde o şekilde bir ifade geçmiyor. Ancak şu var, vitamin a büyüme gelişme ile ilgili bir vitamin olması hasabiyle bu şekilde düşünülmüş veya ondan dolayı salağa yatılmış olabilir. Aramızda vetaştan arkadaşlar mutlaka vardır. Vitaform uzun zamandır üreticilerin aklını karıştıran bir ilaç. Umarım bir arkadaş cevap verirde bizde gerektiği şekilde bu ilacı kullanabiliriz.

http://www.vetas.com.tr/Dokumanlar/Urunler/VitaForm_Tur_30072010_1441.pdf
mehmet abi sana sonuna kadar katılıyorum eğer ki sırf yumurtlamayı çoğaltıyor etki ediyor diyerek bu ilacı kuşlara aralıksız veriyorsa bir üretici o canlılara en büyük haksızlığı yapıyor onları sadece para olarak görüyordur bence ben vitaform kullanmıyorum acaba ayıpmı ediyorum kuşlarıma cinsel takviyede bulunmadığım için bana sitemkar olurklarmı ki :)