Yavru Besleme Aparatları

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
hayın ana baba kuşların  suçunu minicik yavrular çekiyor scared her zaman dışardan takviye ile beslemenin ölüm tehlikesi vardır.misal veriyorum; beslense kursak taşı eksik kalıp hazımsızlık olabilir mayalanması yetersiz kalabilir,elimizden insanda yada kuşta hastalık yapmayan mikrop bulaşabilir... olabilir de bilir .... zaten öyle durumdaki yavrularında güçlü olanları hayatta kalabiliyo  yavrusuna bakamayan  kuşların genini kurutmak lazım  eğer genetikse...

E

elaziz2316

Guest
    Mehmet çok çok geçmiş olsun. Bende dün bir tane erkeğimi kaybettim (dişisi tarafından gırtlağı kesilmişti). İnan dediğin gibi duygusal olmamak elde değil. Benim oğlanlarda "baba kuş niye öldü, hastanan kuşların hepsi ölür mü vb.) sorularla beni iyice köşeye sıkıştırdılar. Doğanın kuralı bu, ama insan etkileniyor işte. :(

s.erben

Uzman Üyemiz
Adı
satılmış
Soyadı
erben
MEHMET ABİ ÇOK GEÇMİŞ OLSUN SENİN ADINA GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜLDÜM MALESEF GEÇEN HAFTA BENDE 2 TANE YAVRUMU KAYBETTİM AMA SEN BEN VE BİZİM GİBİ TÜM ÜRETİCİ ARKADAŞLARIN BU DURUMA ALIŞMASI GEREKİYOR VE BİLEREK YAPMADIĞIMIZ Bİ HAREKETTEN DOLAYI KENDİMİZİ SUÇLU BULMAMAMIZ GEREKİYOR ABİ TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN...

E

elaziz2316

Guest
    Mehmet, yavrulara mama vermek için ne tür bir aparat kullanıyorsun ?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Mehmet bey, Başımız sağ olsun; geçen pazar günü bir jumbo yavrumu, bugün bir yerli yavrumu yuvalıklarında ezilmiş buldum. "Keşke ısıyı düşürseydim", "Keşke yuvalık kapaklarını hergün açsaydım" diyerek üzüldüm, kendimi suçladım fakat oturup üzülmek yerine diğerleri için mücadele etmeliyiz. Kalanların ve yeni doğacakların bize ihtiyacı var..

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
eşşekden düşeni eşşekden düşen anlar seni anlıyorum geçmiş olsun mehmet

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Kuşlarımız yumurtalarını ve yavrularını gözü gibi korurlar; Ancak yeni kuluçkanın verdiği stresten dolayı kendi yavrularını dövdükleri, yuvadan attıkları da görülüyor.
    Fakat 5 günlük bir yavruya bunu yapabileceklerine ihtimal vermiyorum.

Mehmet bey, Ebeveynlerinin yaptıklarına emin misiniz ?

Anne kuş su içmek yahut dışkılamak için yuvadan çıktığında ortamdaki yuva ve yavru kıskançlığı yaşayan başka bir yetişkin yuvalığa girip yuvağı dağıtmış olabilir.
    Bu durumda tüm eşsiz dişiler birinci derecede şüpheli. O kuşu ortamdan almalısınız değilse; Jaws yine saldıracak..

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Mehmet, yavrulara mama vermek için ne tür bir aparat kullanıyorsun ?
10 luk şırınga ve kelebek iğne hortumu.

Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Fakat 5 günlük bir yavruya bunu yapabileceklerine ihtimal vermiyorum.

Mehmet bey, Ebeveynlerinin yaptıklarına emin misiniz ?

5 günlük dediğim yuvadan ayrılışı demek istedim. Yani 2 aylık yumurta ve yuva periyodunu tamamladı. Kıç tüğleri haricinde tüm tüğleri tamamlandı. Üstlerinde ve kafalarında yaralar ve gagalamalar vardı. Tüğleri koparılmıştı. Sonra Yuvadan atlamışlar ve salmada geziyorlardı. Ama yem kıramadıklarından diğer büyükleri onları besliyordu. Kendi ebeveynleri çoktan yeni yumurtaya yattılar. Bir sabah gittiğimde 2 si gagalanarak öldürülmüş bir tanesinin kafası koparılmıştı. 2 sini hemen alarak eve getirdim. eczaneden şırınga ve kelebek iğne aldım. Bisküviyi ezerek vermeye çalıştım yemediler. sonra bir tnesini elime alıp kursağına bırakayım dedim. Demez olsaydım. Şimdi diğeri de o kadar küçük ki, avucumuza aldığımızda uyuyor, dal darı yiyor. Aspir veriyorum. Yavru maması veriyorum. Bisküvi ezip veriyorum. Kendi kendine de yiyor. Allaha şükür onu kurtardık bir şekilde.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Çok geçmiş olsun Mehmet bey, malesef bazen böyle üzücü durumla karşılaşıyoruz...Umarım tekrarı olmaz...:(

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
mehmet bey geçmiş olsun.üzücü bir durum ama malesefde hepimizin başına gelebilecek bir durum.

metkuy

Uzman Üyemiz
Çok geçmiş olsun mehmet abi , amacın kuşu kurtarmaktı, kendine haksızlık etme.