yavrunun ırkı ve cinsiyeti nedir acaba?

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
resimde çıkmamış gagası mavimsi erkek olduğunu dusunuyorum

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
yerli ve dişi olacak kanısındayım bende anatomisi de dişi olacağını gösteriyor...

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Çok güzel POZ vermiş Maşallah :) Dişi ve yerli ama güzel kuş bence yanına güzel bir erkek alın ve çift olarak besleyin.İlerde meyvelerini alırsınız.

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Kadir Can ŞAFAK' Alıntı:
Çok güzel POZ vermiş Maşallah :) Dişi ve yerli ama güzel kuş bence yanına güzel bir erkek alın ve çift olarak besleyin.İlerde meyvelerini alırsınız.
çok tatlı masallah ama ben erkek dıye almıstım fotoda cokta net cıkmamıs gagasının kenarları mavi pembe karısımı nasıl dişi çıkar anlamıyorum:(

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
Kuş dişi duruşu ve vücut şeklide kanıtlıyor. Kuş seçiminde cerenin tam pembe olmasına dikkat edin ayrıca biraz inceleme ile dişiler ve erkekler arasında azda olsa boy farkı kafa genişlik farkı var. Dikkatle incelerseniz erkek kuşlarda ele almada yada diğer kuşlarla yakınlaşmada daha samimi ve sakinler ama en kesini çerenin rengi bu 2-3 aylık bir kuşta tam oturmuş olur.

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS1JbrE_tRKLuwTwKtyrvkTaFdiS_r_Y0KvRIawTma2V_eLSxisAA

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Kadir Can ŞAFAK' Alıntı:
kesınlıkle katılıyorum

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Yakup ÜNAL' Alıntı:
Kuş dişi duruşu ve vücut şeklide kanıtlıyor. Kuş seçiminde cerenin tam pembe olmasına dikkat edin ayrıca biraz inceleme ile dişiler ve erkekler arasında azda olsa boy farkı kafa genişlik farkı var. Dikkatle incelerseniz erkek kuşlarda ele almada yada diğer kuşlarla yakınlaşmada daha samimi ve sakinler ama en kesini çerenin rengi bu 2-3 aylık bir kuşta tam oturmuş olur.

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS1JbrE_tRKLuwTwKtyrvkTaFdiS_r_Y0KvRIawTma2V_eLSxisAA
Cok tsk ederim kusu degistireyim. Cift dusunmuyorum duanda. Konusturmak ve egitmek icin belli bir cins oneriniz var mi? Ingiliz kirmasi ya da cekoslavak mi fusuneyim

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
Bence ırk etki etmiyor her kuş size yakın olmak ister bu açıdan sizin ilginiz önemli ama iyi bir ırk şimdi ( üretimi düşünmediğinizden ) ilerde üretim için iyi bir fırsat olacağından çek almanızı öneririm ayrıca konuşma ve eğitme dişi kuşlarda da olabilir azda olsa konuşma durumu var ve evcillik dişilerde daha baskın.