Yemi Saklama Önerileri

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Katılım
25 Nis 2010
Mesajlar
2,497
Konum
Kocaeli
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Kuş yemleri olabildiğince uzun süre taze tutulabilmesi için serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmelidir. Satın aldığınız miktar da kuşunuz için önemlidir. Eğer 1-2 kuş besliyorsanız marketlerde satılan normal boy bir yem sizin için idealdir.  Daha fazla kuş bile besleseniz tazelik açısından bu paketler işinizi görecektir. Eğer açık yem alacaksanız hava alan kutularda ya da plastik kapalı kutularda saklanmasına dikkat edin. Bu sayede nemlenme olmayacaktır. 

Evinizde stok yaptığınız yemlerinizi parazitlere karşı sürekli kontrol ederek verin kuşunuza. Eğer yeminiz tuhaf kokuyorsa ve birbirine yapışmaya başlamışsa bu onda parazit olduğunun göstergesidir. Bu hale gelmiş yemleri beklemeden çöpe atın. Yaz günlerinde yeminizi sağlıklı bir şekilde muhafaza etmenin diğer yolu da buzdolabında saklamaktır. Eğer çok sayıda kuşunuz varsa yüksek miktarda yem alıp onları dondurabilirsiniz bile. Bu işlem size ayrıca ekonomik katkı sağlayacaktır.

 

mia

Üyemiz
Katılım
25 Ağu 2010
Mesajlar
86
Konum
istanbul
Adı
selim
Soyadı
sirkeci
ben yemlerımı plastık kovalarda agzı kapalı bır sekılde saklıyorum ve ıcıne tuz koyuyorum kı boceklenme yapmasın.yemı kuslara verırkende eleyerek verıyorum
 

CeMalT

Uzman Üyemiz
Katılım
5 Mar 2010
Mesajlar
353
Konum
İSTANBUL
Web sitesi
www.Muhabbetkuslari.Org
Adı
CemaL
Soyadı
Tanış
Oğuz kardeşiminde dediği gibi yemleri turşu bidonlarınlarında saklıyorum hava almadığı için hiçbir şekilde böceklenme olmuyor.