Yeni başlıyorum Bu mantar mı

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
biraz daha  kesmen lazım...  ve  2  3  hafta  sıkı  bi bakım lazım  karantiden sonra

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
ellerini  koru yada  iyice  dezenfekte et  işlemden  sonra  ama  kesmen  lazım  baya  bi

LiveYourLife07

Üyemiz
Adı
Ömer faruk
Soyadı
aydoğan
Karahan UZUN.' Alıntı:
biraz daha  kesmen lazım...  ve  2  3  hafta  sıkı  bi bakım lazım  karantiden sonra
Şu anda hafif kanamadı ama gagasının önunde kırmızı bir renk oldu bende daha fazla gitmedim

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
bildiğin  ücgen olacak  cerenden aşağıya uzunluk iyi  sağdan soldan üçgen kısmını  oluştur  diğer  resimlere  bakarak

LiveYourLife07

Üyemiz
Adı
Ömer faruk
Soyadı
aydoğan
Karahan UZUN.' Alıntı:
bildiğin  ücgen olacak  cerenden aşağıya uzunluk iyi  sağdan soldan üçgen kısmını  oluştur  diğer  resimlere  bakarak
Bugunlük kuşu çok fazla hırpalamak istemiyorum.Yarın tekrardan dediğiniz gibi yapmaya çalışırım.Kuşun yanına eş alayımmı.Çiftleşirlermi.Gagasındak mantar vazelin tedevisini kaç gün uygulamalıyım ve kaç günde deçer. :(  Burdaki abimiz http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,1123.msg8861.html#msg8861

vazelin ve krem kullanarak yolda bulduğu kuşu düzeltmiş acaba benim kuşumda düzelme şansı varmı

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
bi  haftaya  geçer  kuş kendine  gelsin  sonra  alırsın  eş... en az  iki hafta  sıkı bakım sonra

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Karahan UZUN.' Alıntı:
bi  haftaya  geçer  kuş kendine  gelsin  sonra  alırsın  eş... en az  iki hafta  sıkı bakım sonra
Karahan abi bendeki erkeği sen biliyosun bundan çok daha iyiydi 1,5 ay tedavi yaptım :D Sen yapma bariii

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
o o  kuşun inadın danmış :D:D:D  doğrusun yıllar önce  bendede  vardı  bundan hemen  hemen  2 level daha azdı  ortalama 4  5 günde geçti...ama  ben sarı melhem kullanmıştım :D:D:D:D

AYDIN CELÜKER

Takipçi Üyemiz
Adı
AYDIN
Soyadı
CELİKER
faruk kardeş benden sana tavsiye madem bu  kusura bakma bu adiliği yapmış arkadaşın sana yani daha çok sey geliyoda yazamıyorum gene kusuruma bakma  benden san tavsiye kardeşim pasif olma madam sana bu hasta kuşu sattılar o kuşu git onlara geri ver parsınada zehir zıkkım et allah korkusu olan bunu yapmaz ya o para ondan kümesinden  çıkarsın yarabbim insanlar bukadarmı vicdansız olmuş artık ya ilk defa kuş besleyen birine bu yapılmaz birde tanıdık diye güvendiğin kişi neyse kardeş benim demek istediğim o kuşu tedavisi için hem çok çok zamet çekeceksin ver bir sürü ilaç masrafı yapacaksın vitamin mama vs bunlar maliyet ve  o kuşun parasının fazlası kadar masrafın daha olacak ki uğraşman çaban vs onlara bir sey demiyorumbu kuşun vebalini sen alma çok acemisisin o kuş elinde ölürse bu seni daha çok üzecek hevesini kaçıracak o yüzder kardeşim pasif olma hakkını ara o kuşu arkadaşına ver kimden aldıysa gitsin versin bunun için uğraş  hemen kabullenme sonuçda oda bir can onun vebailini alma  hakkını ara kardeşim tekpim biraz ağır olmuş olablir ama  emin ol az bile kardeş

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Karahan UZUN.' Alıntı:
o o  kuşun inadın danmış :D:D:D  doğrusun yıllar önce  bendede  vardı  bundan hemen  hemen  2 level daha azdı  ortalama 4  5 günde geçti...ama  ben sarı melhem kullanmıştım :D:D:D:D
Abi terramycn kullandım, avipol kullandım, başka merhemler kullandım, en iyisi vazelin abi

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
hocam  değişik  gen yapılarına sahip  kuşlara  uyguladık sanırım  reaksiyonlar  farklı olmuş  :):):):):):)  hani insanlarda  derler ya vitamin eksikliği yüzünden kesinlen yerim cabuk kapanmaz  :):):  o hesap :):)

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Aydın ÇELİKER' Alıntı:
faruk kardeş benden sana tavsiye madem bu  kusura bakma bu adiliği yapmış arkadaşın sana yani daha çok sey geliyoda yazamıyorum gene kusuruma bakma  benden san tavsiye kardeşim pasif olma madam sana bu hasta kuşu sattılar o kuşu git onlara geri ver parsınada zehir zıkkım et allah korkusu olan bunu yapmaz ya o para ondan kümesinden  çıkarsın yarabbim insanlar bukadarmı vicdansız olmuş artık ya ilk defa kuş besleyen birine bu yapılmaz birde tanıdık diye güvendiğin kişi neyse kardeş benim demek istediğim o kuşu tedavisi için hem çok çok zamet çekeceksin ver bir sürü ilaç masrafı yapacaksın vitamin mama vs bunlar maliyet ve  o kuşun parasının fazlası kadar masrafın daha olacak ki uğraşman çaban vs onlara bir sey demiyorumbu kuşun vebalini sen alma çok acemisisin o kuş elinde ölürse bu seni daha çok üzecek hevesini kaçıracak o yüzder kardeşim pasif olma hakkını ara o kuşu arkadaşına ver kimden aldıysa gitsin versin bunun için uğraş  hemen kabullenme sonuçda oda bir can onun vebailini alma  hakkını ara kardeşim tekpim biraz ağır olmuş olablir ama  emin ol az bile kardeş
İlk önceliğin bu olsun tabiki... Bi heves içerisindeyken ilk başta bunlar yıldırmasın seni yani

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Karahan UZUN.' Alıntı:
hocam  değişik  gen yapılarına sahip  kuşlara  uyguladık sanırım  reaksiyonlar  farklı olmuş  :):):):):):)  hani insanlarda  derler ya vitamin eksikliği yüzünden kesinlen yerim cabuk kapanmaz  :):):  o hesap :):)
Eyvallah reis :D

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Aydın ÇELİKER' Alıntı:
Yazılanların hepsine katılıyorum.
Yanlız şöyle bir durumda var...
Bende fransız tüy dökümüne sahip 5 yaşında bir kuş var.Biliyorsunuz en fazla 8-10 ay yaşıyor bu hastalığa yakalanan kuşlar.Ben 1 aylıkken almıştım ama yavru olduğundan anlaşılmıyordu anca 2-3 ay geçince anladık.
Hayvan uçamıyor mutsuz,iyice çöktü zaman geçtikçe..
  O kanatlarından nekadar kan aktı çırptıkça uçmaya çalıştıkca görseniz bukadar kuştan o kdar kan çıkarmı dersiniz.Ben bitkiselciyim,aktarım,bitkisel tedavi uyguladım kanatlarına ve içeriden vitaminler vs..
  Artı olarak çok sevdik,çocuk gibi ilgilendik,geceleri yanımda yatırdım sarıp sarmalayıp,hala da yatırıyorumya o başka :)
  Herneyse şuanda 5 yaşında...
  Sonuç olarak inşallah şefaatçi olur hakkımızda.Eğer bu kuş başka bir çocuğa veya ilgisiz birine düşseydi şuana 40 kere ölmüştü.
  Eğer siz bakımını yapar sevgi ilgi verirseniz toparlarlayabilirde..
Size kalmış karar...

AYDIN CELÜKER

Takipçi Üyemiz
Adı
AYDIN
Soyadı
CELİKER
binbir hevesle  alıyorsun birde arkadaşım diyorsun güveniyorsun ama  birde yuvandan yeni atlamış en güzel yavrufalan deyip iyice hevesleniriyorsun sonuç  hastalık evresi en sona gelmiş bir kuş oluyor neyse arkadaşlar ben fazla yorum yapmayayım terbiye sınırlarımı zorluyorum  hiçmi insaf yok bunu bu kardeşimize yapanda anlamıyorum ki kaderş sen önce elinde geleni yap hakkını ara ezdirme kendini bakın olmuyor sokagada atamıyacağıan göre bir şekilde iyileştirmeye çalışacaksın emin ol burdaki ustalar sana gereken hertürlü yardımı sağlar ama sunu unutma sen bunu hak etmiyorsun önce hakkın olanı yap hevesini kırmalarına izin verme