Yeni salmam..

Ahmet ERTUNÇ

Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
ERTUNÇ
Odayı salma yaptım bazı eksikleri var ama yavaş yavaş hallediyorum. Yuvalık hakkında tavsiyesi olan?? :)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Maşaallah çok güzel bir ortam oluşmuş kuşlar için

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
MaşAllah çok güzel bir ortam oluşmuş kuşlar için.Yuvalık için salma üretimi yapan ustalar bilgi vereceklerdir.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
duvara boydan boya raf monte edeceksiniz yuvalıkları birbirinin ağızını görmeyecek şekilde 30 cm aralıklarla yan yana sıralayacaksınız bende geçen ay salma üretiminede başladım verim gayet güzel inşallah sorun yaşamzasınız üretimhaneme gelirseni benim salmadanda  fikir alırsınız hayırlı üretimler

Ahmet ERTUNÇ

Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
ERTUNÇ
Yuvalığın arkası duvara mı dayansın yoksa boşlukta mı olsun ? Yani yuvalıkları yan mı düz mü koyayım?

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Öncelikle hayırlı olsun...

*Odanın tamamının büyüklüğü ve şekli gözükmüyor ama tünekler çok yetersiz. kısa tünekler koymussunuz bir iki tane . onu yerine uzun tünekler asar iseniz daha rahat bir ortam sağlarsınız.

*koyduğunuz ağac dalının ince kısımlarını bence budayınız kuşlar hemen onları kemirmeye başlayacaklardır ve bu onların alışkanlık haline getirip koyduğunuz bütün tünekleri kemirirler.

*Tabana mutlaka bir çare bulmanız lazım dire parkenin üzerine pislik gelmesin. Mineflo tarzı kalın muşamba döşerseniz hem temizlik hemde hijyen açısından çok daha iyi olur.

*Yuvalıkları raf şeklinde yapın .İçeriden koyulan yuvalıklar kontrol açısından size çok sıkıntı çıkaracaktır . kontrol ve kuşlara rahatsızlık verme açısından. Yuvalıkların delikleri salmanın içine değil yana doğru bakacak şekilde ayarlayın. Delik kısmları bir birini görmeyecek şekilde ayarlamaya çalışın.

*Salma üretim yaptığınız için yuvalıklarınızın derinliğine dikkat edin yoksa yavrular yuvadan erken atlar. İdeal ölçü salma yuvalığı (18*18*26 delik çapı:5 olmalı )

Ahmet ERTUNÇ

Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
ERTUNÇ
Habil TANTA' Alıntı:
Öncelikle hayırlı olsun...

*Odanın tamamının büyüklüğü ve şekli gözükmüyor ama tünekler çok yetersiz. kısa tünekler koymussunuz bir iki tane . onu yerine uzun tünekler asar iseniz daha rahat bir ortam sağlarsınız.

*koyduğunuz ağac dalının ince kısımlarını bence budayınız kuşlar hemen onları kemirmeye başlayacaklardır ve bu onların alışkanlık haline getirip koyduğunuz bütün tünekleri kemirirler.

*Tabana mutlaka bir çare bulmanız lazım dire parkenin üzerine pislik gelmesin. Mineflo tarzı kalın muşamba döşerseniz hem temizlik hemde hijyen açısından çok daha iyi olur.

*Yuvalıkları raf şeklinde yapın .İçeriden koyulan yuvalıklar kontrol açısından size çok sıkıntı çıkaracaktır . kontrol ve kuşlara rahatsızlık verme açısından. Yuvalıkların delikleri salmanın içine değil yana doğru bakacak şekilde ayarlayın. Delik kısmları bir birini görmeyecek şekilde ayarlamaya çalışın.

*Salma üretim yaptığınız için yuvalıklarınızın derinliğine dikkat edin yoksa yavrular yuvadan erken atlar. İdeal ölçü salma yuvalığı (18*18*26 delik çapı:5 olmalı )
Teşekkür ederim bilgileriniz için. Tabanı hallettim sayılır. Tek sorun yuvalıklar küçük onu da en kısa zamanda hallederim. Tekrar teşekkürler. :)

Ahmet ERTUNÇ

Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
ERTUNÇ
15,5 x 15 x 18 yuvalık deliği 5 cm yetmez demi ve benim kuşları saldım mı her zaman yan yanalar hiç ayrılmıyorlar. Uçurunca bile hemen yanına konuyor kuş ama yuvalığa giren yok  :mad: sizce bunlar eş tutmuş mudur?

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Ahmet  ERTUNÇ' Alıntı:
15,5 x 15 x 18 yuvalık deliği 5 cm yetmez demi ve benim kuşları saldım mı her zaman yan yanalar hiç ayrılmıyorlar. Uçurunca bile hemen yanına konuyor kuş ama yuvalığa giren yok  :mad: sizce bunlar eş tutmuş mudur?
Biraz zaman ver kuşlara ortama alışssınlar her sey yoluna girer bu noktada acele etme.