Umut GENÇ' Alıntı:Hayırlı olsun
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:Maşaallah çok güzel bir ortam oluşmuş kuşlar için
Teşekkür ederim bilgileriniz için. Tabanı hallettim sayılır. Tek sorun yuvalıklar küçük onu da en kısa zamanda hallederim. Tekrar teşekkürler.Habil TANTA' Alıntı:Öncelikle hayırlı olsun...
*Odanın tamamının büyüklüğü ve şekli gözükmüyor ama tünekler çok yetersiz. kısa tünekler koymussunuz bir iki tane . onu yerine uzun tünekler asar iseniz daha rahat bir ortam sağlarsınız.
*koyduğunuz ağac dalının ince kısımlarını bence budayınız kuşlar hemen onları kemirmeye başlayacaklardır ve bu onların alışkanlık haline getirip koyduğunuz bütün tünekleri kemirirler.
*Tabana mutlaka bir çare bulmanız lazım dire parkenin üzerine pislik gelmesin. Mineflo tarzı kalın muşamba döşerseniz hem temizlik hemde hijyen açısından çok daha iyi olur.
*Yuvalıkları raf şeklinde yapın .İçeriden koyulan yuvalıklar kontrol açısından size çok sıkıntı çıkaracaktır . kontrol ve kuşlara rahatsızlık verme açısından. Yuvalıkların delikleri salmanın içine değil yana doğru bakacak şekilde ayarlayın. Delik kısmları bir birini görmeyecek şekilde ayarlamaya çalışın.
*Salma üretim yaptığınız için yuvalıklarınızın derinliğine dikkat edin yoksa yavrular yuvadan erken atlar. İdeal ölçü salma yuvalığı (18*18*26 delik çapı:5 olmalı )
Biraz zaman ver kuşlara ortama alışssınlar her sey yoluna girer bu noktada acele etme.Ahmet ERTUNÇ' Alıntı:15,5 x 15 x 18 yuvalık deliği 5 cm yetmez demi ve benim kuşları saldım mı her zaman yan yanalar hiç ayrılmıyorlar. Uçurunca bile hemen yanına konuyor kuş ama yuvalığa giren yoksizce bunlar eş tutmuş mudur?