yeni yaptığım salma ve büyük boy yemlik otomatik suluk sistemi

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
kafes üretiminden salma üretimine geçtim zaman sıkıntısı olduğu için. kafeslerle tek tek temizlikti su yemdi çok zamanımı alıyordu. bende elimden geldiğince bana zaman kazandıracak bir sistem kurdum.umarım aynı verimi alırım.maşallahı unutmayın nazar önemli :)

büyük boy yemlik yaklaşık 7-8 kilo yem alıyor.

suluklar

sulukların deposu

bunlarda kuşlar

ayrıyeten hint bülbüllerim onlarada sistem kurdum
yemlikleri bunlarınki biraz ufak 5-6 kilo alıyor

sulukları aynı sistem

kuşlar

bunlarda salmaya alınacaklar az daha büyüsünler hepsini atacam salmaya

ve son olarak salmaya attığım yumurtalı çiftlerin yumurtalarını 3 çiftte toplarım bunları salmaya atmayacam biraz cingarlar :) herbirine 8 yumurta koydum aynı tarihlerdeki yumurtalar fazla heder olmadılar
maşallah 8 de 5gidiyor bakalım kaçı yaşayacak

bundada 2 tane geldi

birde video yükledim maşallahınızı eksik etmeyin
salma üretimi büyük boy yemlik otomatik suluk sistemi
gözünüze takılan eksik gedik varsa düşüncelerinizi beklerim

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
maşallah elinize sağlık güzel olmuş.
yalnız benim iki husus dikkatimi çekti. salmadaki kuşları gösteren 2. resimde, kuşların tünekleri alt alta sanırım. üsteki kuşların dışkıları alt tünekltekilere gelebilir.
bir de kafeslerinizin biraz temizliğe ihtiyacı var sanırım.
bereketli üretimler

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
maşallah elinize sağlık güzel olmuş.
yalnız benim iki husus dikkatimi çekti. salmadaki kuşları gösteren 2. resimde, kuşların tünekleri alt alta sanırım. üsteki kuşların dışkıları alt tünekltekilere gelebilir.
bir de kafeslerinizin biraz temizliğe ihtiyacı var sanırım.
bereketli üretimler
altta bir iki tünek var onlar aşağıdaki yavruların üste çıkması için. zaten yetişkinler onlara konmuyor. hizalama olarak zaten araya geliyor alttakiler.
ewt kafesler pis biraz ondan salmaya geçtim :) salma ile uğraşmaktan onlara vakit kalmadı.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
emek verilen hersey güzeldir... lakin  herseye bos vereyim  su sistemi yalnız  o damacanayı tahminen kuşlar  on gune  ancak  bitirirler  koyu renkli ve suyun kimyasına fazla zarar vermeyen uzun vadeli (4) dört günlük bir sistem yapsaydın daha iyi olurdu..saydam herhangi bir kabta suda yosunlama olacaktır diye tahmin ediliyorum.... akıllı yemliğe  6 ( bos kabuk rezerve yerine  koydugunuz bidon kesiti içine dolu yemlerden düzebilir kuşlar içine girip oradan yiyebilirler ve üst taraftan dışkılarını yapabilirler revervenin üstüne)  suluğa ise  3 puan... bol şans :)

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
Karahan UZUN.' Alıntı:
emek verilen hersey güzeldir... lakin  herseye bos vereyim  su sistemi yalnız  o damacanayı tahminen kuşlar  on gune  ancak  bitirirler  koyu renkli ve suyun kimyasına fazla zarar vermeyen uzun vadeli (4) dört günlük bir sistem yapsaydın daha iyi olurdu..saydam herhangi bir kabta suda yosunlama olacaktır diye tahmin ediliyorum.... akıllı yemliğe  6 ( bos kabuk rezerve yerine  koydugunuz bidon kesiti içine dolu yemlerden düzebilir kuşlar içine girip oradan yiyebilirler ve üst taraftan dışkılarını yapabilirler revervenin üstüne)  suluğa ise  3 puan... bol şans :)
10 günü geçtik 1 hafta idare etsin yeter. 35 tane suluğu 2 günde bir tek tek değiştirmek var bunda haftada bir 5 litre suyu bidona dökmek var. yani haftada bir 2 dk iş.amaç Zaman kazanmak.yosunlanmayı bende düşündüm. lakin evdeki damacana da bir haftada felan birşey olmuyor. bakalım hazır su kullanacam olmazsa.

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
tebrik ederim emeğine sağlık maşallah on numara bi mekan olmuş inşallah bol bol yvru almaya devam edersin

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Güzel olmuş güle güle kullanın. Bence çok kolaylık olmuş pratik çözüm.

Benim zebralarda salmada.
ANCAK,
Zebraların yavrusu yuvadan atlayınca diğer ebeveynler çok kovaladı hatta biraz yoldu. Annesi inip sonradan kolladı. 2 kere yuvaya geri koydum dayak yemesinler diye. Sizde atlayan yavrulara diğer ebebeynler saldırıyormu? Yoksa yer geniş olunca çok uğraşmıyorlarmı benimkilere rakip muamelesi yaptı diğer kuşlar ve yuvalarının olduğu tüneğe oturunca deli gibi kovaladılar.

Geniş alanda böyle sorun oluyormu?

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
Canan NUMAN' Alıntı:
Güzel olmuş güle güle kullanın. Bence çok kolaylık olmuş pratik çözüm.

Benim zebralarda salmada.
ANCAK,
Zebraların yavrusu yuvadan atlayınca diğer ebeveynler çok kovaladı hatta biraz yoldu. Annesi inip sonradan kolladı. 2 kere yuvaya geri koydum dayak yemesinler diye. Sizde atlayan yavrulara diğer ebebeynler saldırıyormu? Yoksa yer geniş olunca çok uğraşmıyorlarmı benimkilere rakip muamelesi yaptı diğer kuşlar ve yuvalarının olduğu tüneğe oturunca deli gibi kovaladılar.

Geniş alanda böyle sorun oluyormu?
şu an atlayan 3 yavru var dediğiniz gibi bir sorunla karşılaşmadım.alan  geniş ondan olsa gerek.daha önce bende çifthanede 1 çift vardı 2 yavru vermişti onlardada dediğiniz sorunu yaşadım. anne baba sürekli kovalıyordu. bu kuşlar ufak ama yer olarak geniş alan istiyorlar.salmada 28 e yakın hint var 15-16 tanesi dişi 24 yuva var bi sorun yaşamıyorum. ama artık atlayan yavruları toplayacam daha kalabalık sıkıntı olur. sizde daha geniş bir salma yapmalısınız.

Erman Sayın

Uzman Üyemiz

semih ökenel

Üyemiz
Adı
semih
Soyadı
ökenel
merhabalar
zebra ispinozlarının yuvaları ilgimi çekti. baya yaratıcı olmuş. ben muhabbet yuvalığının minyatürünü yapmıştım zebralar için. suluk sistemini ben civcivlere ve bıldırcınlara yapmıştım. içini güzelce doldurduklarından işe yaramamıştı. ama kuşlar için sorun olacağını sanmıyorum. elinize sağlık sistem güzel olmuş

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Çok güzel ama sanki sulukların ağzı biraz fazla geniş. Siz bilirsiniz ama kolay kirlenmesine sebep olabilir.

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
Semih ÖKENEL' Alıntı:
merhabalar
zebra ispinozlarının yuvaları ilgimi çekti. baya yaratıcı olmuş. ben muhabbet yuvalığının minyatürünü yapmıştım zebralar için. suluk sistemini ben civcivlere ve bıldırcınlara yapmıştım. içini güzelce doldurduklarından işe yaramamıştı. ama kuşlar için sorun olacağını sanmıyorum. elinize sağlık sistem güzel olmuş
ufak kutulara delik aç içeri ip koy gerisini onlar hallediyo :) hem bir iki kullanmadan sonra at yenisini koy pratik temizlik derdi yok :) suluk sistemi güzel yukarda olunca kirlenmiyor birde suluk çapı 6cm küçük kuşlara özel yapılmış.

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Çok güzel ama sanki sulukların ağzı biraz fazla geniş. Siz bilirsiniz ama kolay kirlenmesine sebep olabilir.
kapağı geniş doldurması kolay olsun dedim. kapak kısmında 2 kat tül perde koydum pislenmemesi için umarım işe yarar.suyu bile zor alıyor içine pisliği almaz herhalde