Yeni Yuvalıklarım

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi
E

elaziz2316

Guest
Bayram AKYILDIZ' Alıntı:
HARİKA  OLMUŞ ELLERİNE  SAĞLIK ..  thumbsupbo
FAKAT YUVALIK HAVA DELİKLERİİ YETERSİZ GİBİ GELDİ ....
YANLIŞ ANLAMANI İSTEMEM SADECE BELİRTMEK İSTEDİM 

SAYGILAR  :)
    Estağfirullah. Eleştiri ve önerilere herzaman açığımdır. Yuvaların kapakları tamamen sıfıra sıfır kapanmadığı için, oradan da hava akımı olacağı düşüncesi ile 3 tane yeterli geldi. Sürgülü kapak olmadığı için kapaklar tamamen kapatmıyor 2mm kadar tüm kapak çevresinde boşluk kalıyor. Buna tasarım hatası da diyebilirsiniz. Uygun menteşe seçimi ve yerleştirme olsaydı tamamen kapalı olacaktı. Ama bu şekilde de havalandırma konusunda faydalı olduğu kanaatindeyim.

E

elaziz2316

Guest
Bayram AKYILDIZ' Alıntı:
yavrular büyüdükçe içerideki hava genleşerek yükselir yuvalığın üst kısımında kalır  ve  üst kısmından yetrli derece de hava değiliği yetrsiz olduğu  taktirde yuvalığın içi nemlenerek çıvık bir  hale  gelir yavruların çok çabuk parazit kapması ve astım başlagıçını ortaya  çıkarır ..
siz de  yeteri kadar  düşünmüssünüzdür.. kuluçka döneminde eğer  sorunlar  karşılaşırsanız  bu sebepten olduğunu düşünüyorum tabi inşallah  karşılaşmazsınız  size  yeni yuvalıklarınızda bol bereketli sağlıklı yavrular almanız dileğiyle
saygılarımla
    Evet haklısın. O  zaman kapak kısmının üst kısmından 3-4 delik daha açayım. Yandan açmak için komple kafesi yerinden çıkarmam gerekecek. Kuşları da çok rahatsız etmek istemiyorum. Zaten yan delikleri açarken epeyce bir huzursuz oldum. Kuşları strese sokacam diye. Malum kafes çelik dolap olunca, metal panç epey bir gürültü çıkardı. Kapakta rakamların üstt kısmından delik açayım. Hem iki ayrı cepheden delik açılmış olur. Belki hava sirkülasyonu açısından da faydalı olur.

E

elaziz2316

Guest
    Bayram bey, tavsiyenizi dikkate aldım ve yukarıdaki resimdeki yuvaların kapaklarına 13mm'lik 4'er adet delik açtım. Benden bu kadar. Gerisi kuşlara kaldı.