gurhun_ayaz
Uzman Üyemiz
- Web sitesi
- www.facebook.com
- Adı
- Gürhun
- Soyadı
- Ayaz
Allah güle güle kullanmayı nasip etsin..
Umut GENÇ' Alıntı:Elinize sağlık. Güzel omuş.
Ahmet TATLIPINAR' Alıntı:hayırlı olsun güzel olmuş
Estağfirullah. Eleştiri ve önerilere herzaman açığımdır. Yuvaların kapakları tamamen sıfıra sıfır kapanmadığı için, oradan da hava akımı olacağı düşüncesi ile 3 tane yeterli geldi. Sürgülü kapak olmadığı için kapaklar tamamen kapatmıyor 2mm kadar tüm kapak çevresinde boşluk kalıyor. Buna tasarım hatası da diyebilirsiniz. Uygun menteşe seçimi ve yerleştirme olsaydı tamamen kapalı olacaktı. Ama bu şekilde de havalandırma konusunda faydalı olduğu kanaatindeyim.Bayram AKYILDIZ' Alıntı:HARİKA OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK .. thumbsupbo
FAKAT YUVALIK HAVA DELİKLERİİ YETERSİZ GİBİ GELDİ ....
YANLIŞ ANLAMANI İSTEMEM SADECE BELİRTMEK İSTEDİM
SAYGILAR![]()
Evet haklısın. O zaman kapak kısmının üst kısmından 3-4 delik daha açayım. Yandan açmak için komple kafesi yerinden çıkarmam gerekecek. Kuşları da çok rahatsız etmek istemiyorum. Zaten yan delikleri açarken epeyce bir huzursuz oldum. Kuşları strese sokacam diye. Malum kafes çelik dolap olunca, metal panç epey bir gürültü çıkardı. Kapakta rakamların üstt kısmından delik açayım. Hem iki ayrı cepheden delik açılmış olur. Belki hava sirkülasyonu açısından da faydalı olur.Bayram AKYILDIZ' Alıntı:yavrular büyüdükçe içerideki hava genleşerek yükselir yuvalığın üst kısımında kalır ve üst kısmından yetrli derece de hava değiliği yetrsiz olduğu taktirde yuvalığın içi nemlenerek çıvık bir hale gelir yavruların çok çabuk parazit kapması ve astım başlagıçını ortaya çıkarır ..
siz de yeteri kadar düşünmüssünüzdür.. kuluçka döneminde eğer sorunlar karşılaşırsanız bu sebepten olduğunu düşünüyorum tabi inşallah karşılaşmazsınız size yeni yuvalıklarınızda bol bereketli sağlıklı yavrular almanız dileğiyle
saygılarımla

İlker ERTÜRK' Alıntı:GÜLE GÜLE KULLANIN BOL ÜRETİMLER
Hilmi AKYILDIZ' Alıntı:hayırlı olsun