yurt dışından gelen kuşlar ve yerli üretim arasındaki fark

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Doğru söylüyorsunuz ancak, tanıdığım üreticiler var. ayda 500 civarı yavrusu düşüyor. Ücretinden değil ama onları takmak bile başlı başına bir iş.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Hepsine bilezik takamayacağım belki ama yeni yavruların büyük kısmı bilezikli olacak..

MUTAF

Yeni Üyemiz
Adı
Basri
Soyadı
Mutaf
benim mahallemdeki petşopçunun sattığı, bir tane adam gibi kuş görmedim.
yerli almıyorum diyor. pahalı oluyor diyor.
ben zaten 25ten satıyorum diyor yerli alırsam karsız satmam lazım diyor.

bende diyorum 25ten zaten alma ama bi yer belirle kendine sürekli ondan al. anlaş sana mutlaka uygun fiyattan verecektir.
yok diyo illa yaabncı alıcam diyor.

bide bilmeyen anlamayan alıyor bu adamdan. sırf çok para kazancam düşüncesinde bi petşopçu işte.

aslında adamın gecim kaynağı buysa onada hak vermek gerekiyor.
ama yukarda bilgi veren arkadaşımızın yontemi olursa çok iyi olur.
paramız Turkiye sınırları içinde döner.

ama yabancı kuşlarada haksızlık yapmamak gerek.
her suriye pakistan çekoslavak kuş kötü olacak diye birşey yok.
kuştan anlayan adam yabancı kuşta alsa onu beslemeyi iyi becerir.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
MUTAF' Alıntı:
    Satın aldığı her 40 kuşun 8-10 tanesi ölürse (Onların tabiriyle fire verirse) Sağ kalanların kaç TL den geldiğini bir daha hesaplamalı..

MUTAF' Alıntı:
  Her kuş doğduğu topraklarda güzeldir; Ölenlerin günahı onları sağlıksız olanaklarla getirenlerin boynunda..

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
MUTAF' Alıntı:
    Satın aldığı her 40 kuşun 8-10 tanesi ölürse (Onların tabiriyle fire verirse) Sağ kalanların kaç TL den geldiğini bir daha hesaplamalı..

MUTAF' Alıntı:
  Her kuş doğduğu topraklarda güzeldir; Ölenlerin günahı onları sağlıksız olanaklarla getirenlerin boynunda..
+1

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
arkadaşlar benim ankara halinde dükkanı olan arkadaşım var.benim üretimhanemde emeği çok .benim ondan öğrendiğim o manisadan 15 tl.ye kuş alıyordu.üretici 17,5 tl çıkaracağım demiş.oda aydından 15 tl.ye kuş buldu.manisadaki üreticiden almayı kesti aydına yöneldi.bizim fiyatı çıkarmamız önemli değil büyük üreticilerin fiyatlarda sabit durması.adam elimde kalacağına 15 tl.veririm diyor.tabi sen 20  tl.deyip durursun satamadıktan sonra.

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Rize'deki bir dükkan sahibi abim de Aydın - Söke'den kuşları 17 lira civarında alıyor.Aynı ilde yani gene Rize'de yeni tanıdığım bir petshop sahibi ise kuşları Artvin'deki bir üreticiden tanesi 20 liradan aldığını söyledi bana.Ben de ona yavru kuş getirsem sana kaç liradan alırsın diye sorunca bu fiyatı vermişti bana.Kuşlar iyi renkte ve zayıf değillerse bu fiyata alırım demişti.

Cidden bu işte bir standart yok gibi.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Satılan yerde önemli, dükkanda satılıyorsa 25 tl normal, aracı dükkana satıyorsa 17-20 normal, üretici aracıya satıyorsa 15-17, üretici perakende müşteriye satamayacak tabi, satsa 25 ten satsın, ama tutupta 15 e vermesin.

Bu iş ekmeğe benziyor, fırından alınca da bakkaldan alınca da 40 kuruş. Fırın bakkala sattığı fiyattan satarsa, bakkal ne kazanacak.

Bence şu kadara satalım demek kör döngüye girer. kimse de uygulamaz, adamın 500 kuşu her ay düşüyorsa tutup 20 ye sattığında
1- kim alacak, alıcısı bulunmaz,
2-aracı ne kazanacak,
3-dükkan ne kazanacak.
4- elinde bulunması her gün zarar yazacak.

Bu işi döndüren aracıları ve kira veren pet dükkanlarını da düşünmek lazım. onlar olmazsa her üreticinin perakende yapması lazım. Buda yerli üreticinin kuşların elinde patlamasına neden olur. ondan sonrada kuş gribinde yaptıkları gibi 7 tl ye kadar indirirlerde alıcı bulunmaz.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
ben biliyorum adam 20 tl.den kuşları aldı.üretemeyince götürüp 10 tl ye verdi.
piyasa oynak kim kaça tutturursa ona satıyor.her üreticinin bir devamlı anlaştığı dürüst kuş satıcısı olması lazzım yoksa 15 tl ye satamayız.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
DRAHNALI' Alıntı:
20 tl ideal değilmi arkadaşlar haliyle bizler fiatları yükseltsek petshopta yükseltmek zorunda kalacak yurt dışından gelenler ucuz yerliler pahalı bizim halkımızda araştırmayı pek sevmez muhabbet kuşu olsun ucuz olsunda hangisi olursa olsun mantığı var bence aradaki farkı birçok kişi anlayamayacaktır hep ucuza kaçacaktır yerli üretimin ayakta kalabilmesi için fiyatları yükseltmemek en mantıklısı bence.
B :)en kendimde petshopcuyum üretimde yapıyorum bizim merkezde adam toptancıdan on altıya 18 kuş alıyor 20 liraya satıyor  BÜYÜK ŞEHİRLERDE PET SHOPTA KUŞ 40 50 ARALIĞINDA FİYAT BULABİLİYOR AMA ONLARDA BALIKESİR,MANİSA ,İZMİR GİBİ YERLERDEN 15 16 KUŞ GETİRİYOR GÖRÜŞTÜĞÜM ARKADAŞLAR AMA BİZ KUŞUMUZU ANLATAMIYORUZ

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
internette olmayıpta 200 çiftle üretim yapan 10 larca üretici var.adamlar sürümden kazanalım diye neredeyse 10 tl den verecekler.onların bilinçlenmesi lazım.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Geçen ay suriyeden 30 bin kaçak kuş geçirildiği haberi kulaktan kulağa yayılmış durumda. Yakalanmamayı başardıkları söyleniyor. Birçok üreticiden duydum bu haberi. Eğer öyleyse yine üretimlerimizin dibine kibrit suyu döküldü. Sen uğraş didin. Yok hastalığıyla, yok eş tutacakmı diye gözünün içine bak, elin oğlu gelsin fiyat düşürsün.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
SURİYE BULGARİSTAN HERGÜN KUŞ GELİYOR NERDEYSE EDİRNE BULGAR KUŞUYLA BESLENİYOR FAZLALIĞI İSTANBUL TOPTANCISINA GİDİYOR

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
ilker ertürk' Alıntı:
SURİYE BULGARİSTAN HERGÜN KUŞ GELİYOR NERDEYSE EDİRNE BULGAR KUŞUYLA BESLENİYOR FAZLALIĞI İSTANBUL TOPTANCISINA GİDİYOR

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda kaçak olarak hayvan sokmak isteyen Bulgar uyruklu 2 kişiye, toplam 85 bin 850 lira ceza verildi.

Edinilen bilgiye göre, Kapıkule Kaçakçılık İstihbarat Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğünce yapılan kontrollerde, yurda kaçak yollardan muhabbet kuşu sokmak isteyen Bulgar uyruklu Mihail Dobchev ve Dimitar Ganev yakalandı.

Yapılan işlemlerin ardından Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, 13 muhabbet kuşu getiren Mihail Dobchev'e 44 bin 642 lira, 12 muhabbet kuşu getiren Dimitar Ganev'a ise 41 bin 208 lira ceza uyguladı.

Edirne Çevre ve Orman Müdürü Abdullah Bülbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5199 Sayılı Hayvan Haklarını Koruma Kanunu'nun ''ev ve süs hayvanlarının ticaretinin yapılması''nı düzenleyen 23. maddesi gereğince söz konusu cezaların kesildiğini belirterek, kaçak olarak bu hayvanları yurda sokmak isteyenleri büyük para cezalarının beklediğini bildirdi.

Kaçak getirilen muhabbet kuşlarının her biri için 3 bin 434 lira ceza kesildiğini anlatan Bülbül, verilen cezaların yakalanan hayvan miktarıyla arttığını söyledi.

Bu arada muhabbet kuşlarının evcil hayvan satan iş yerlerinde 10 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu öğrenildi.