ZABITA Kuşlara TUTANAK Tuttu

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Durdu ACAR' Alıntı:
Selahattin abi, hıfzısıhha müdürlüğüne gidip ne diyeceğiz? Şu an gaziantepte bu şekilde bir uygulama olduğunu sanmıyorum. Bu eğitimleri kim verecek nasıl talepte bulunacağız?
Durdu herhangi bi petshop git siz ruhsat için belediyenin hangi biriminden sertifika için seminer gördüğünüzü sor söylesin

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Salih geçmiş olsun kardeşim üzücü bi durum inşallah herşey yoluna girer

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Salih geçmiş olsun...üzücü bir durum. Bence sorun ne şikayet edende ne sende nede zabıtada...esas sorun saçma olan kanunlarımızda. Örneğin, çevremde neredeyse her evde ve her balkonda ya muhabbet kuşu yada kanaraya var...ne yani, şimdi ben gidip bunları ne diye şikayet edicem...adı üstünde evcil hayvan, yani evde beslenen hayvan. Şikayet ederken ne diyecem memurlara "Kardeşim bizim mahalle kuş kaynıyor, her evde kuş var, cır-cır-cır sabahtan ahşama kadar kafamı ütülüyorlar, gidin bu kuşları sahiplerinden alın" mı diyecem?...çok saçma olurdu bence. O yüzden bu kanuna bir çeki düzen gerekiyor öncelikle.

Seminere katılıp sertifika almak bizi kanunen resmi üretici yapmaz...yani sendeki gibi bir durumla karşılaşan biri "Ne istiyorsunuz kardeşim, benim sertifikam var...hade ordan" dese bile nafile...sertifika sadece bizlerden üretici izni alırken taleb edilebilecek evraklardan biri olur. Aynen sanayide demirci dükkanı açarken nasıl ustalık belgesi isteniyorsa, bu sertifika da anca o işe yarayacak muhtemelen...yoksa başka bir espirisi yok, bizi bunun gibi şikayetler karşısında korumaz.

Benim şahsen en büyük dileğim kanunlarımız ve uygulamaları bir an önce insan mantığı ile bağdaşır duruma getirilmesi...kanunlarımız 21nci yüzyıla göre acaip saçma.

tan5634

Uzman Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
tan
geçmiş olsun.bende evde bekliyorum umarım aynı durum başımıza gelmez.

elias

Uzman Üyemiz
Adı
Halil
Soyadı
DERVİŞOĞLU
Salih geçmiş olsun kardeşim seni şikayet eden karaktersize dicek kelime yok zaten ne istiyor güzelim kuşlarıdan anlamadım gitti

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
geçmiş olsun kardeşim.sertifika olsada maalesef bazı işgüzarlar hiç bir zararı olmamasına rağmen böyle şikayet edip sıkıntı çıkarabiliyorlar.geçen yıl arkadaşlar apartman altında bir dükkan kiraladılar.içini düzenlediler kuşları koydular 15 gün sonra dükkan sahibi şikayet var dükkanı boşaltın diyor.28 daireli apartmandan sadece bir kişi istemedi diye kurdukları düzeni tekrar bozdular.

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
Salih ÖZDEMİR' Alıntı:
zabıtaya sertifika değil eli sopalı kafasına 15 dikişlik delik açacak doğu anadolu bölgesine has babayiğit geniş katılımsal linç girişimine yatkın kitlesel esmer tenli arkadaşlarımızdan lazım. Biz yumuşak yüzlü hoş sohbetli kişileriz bize söker anca cezaları :)
kardeş bu yazdıklarını kınıyorum bende zabıta memuruyum çok yakın arkadaşımın kümesini kaldırdı bizim ilçemizde arkadaşlarımız ama hiç birşey demedim çünkü vatantaş şikayet etmiş gelen memurun bir insiyatifi yok sen dua et tarımdan gelmemişler 5.500 tl  cezayı yerdin o yüzden etraftakilerle iyi geçinmeye bakacaksınız bu zabıtaya bakış açısınıoda deyiştirin lütfen sanki zabıta babasının işinimi yapıyor sana yardımcı olsa memur seni şikayet eden bu kez ilçe tarıma şikayet eder ordanda sonuç alamassa bimere yani başbakanlıga şikayet eder

eses026

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
sert
Hasan Baytemür bey

bence bu durumda salih beye yol gösterebilecek bir durumdasınız mesleğiniz icabı.peki şimdi ne yapılması lazım?bugün onun başına gelen yarın bizede gelebilir hepimiz bilgilenmiş oluruz böylece.

Göktuğ Şanlıtürk

Yeni Üyemiz
Adı
Göktuğ
Soyadı
Şanlıtürk
Murat SERT.' Alıntı:
Hasan Baytemür bey

bence bu durumda salih beye yol gösterebilecek bir durumdasınız mesleğiniz icabı.peki şimdi ne yapılması lazım?bugün onun başına gelen yarın bizede gelebilir hepimiz bilgilenmiş oluruz böylece.
+1

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Murat SERT.' Alıntı:
Hasan Baytemür bey

2013 başlarına kadar geçici önlem olarak şunlar yapılabilir

Mahalle içinden taşınmak gibi bir imkanımız yoksa, Hasan beyin de dediği gibi öncelikle kimseyi küstürmemeye ve iyi geçinmeye çalışacağız. Ama mesken olan bölgelerde üretim yapmak bence herzaman şikayet alma açısından riskli olacaktır.

Büyük şehirlerde oturanlar önlem olarak üretimhaneleri sanayi sitelerine taşıyabilirler...sanayi bölge veya sanayi tipi işyerlerinin yoğun olduğu bölgelerde sanırım fazla göze batmaz ve kimsenin umurunda olmaz...şikayet geleceğini sanmıyorum.

2013 itibarı ile sanırım mesken olan bölgelerde üretimhane kurmaya zaten izin vermezler

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Hasan Baytemür bey

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Allah razı olsun tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim deesteklerinden dolayı.. Hasan bey benimki naçizhane sitem şeklindeydi yoksa ben günay abinin bahsettiği gibi sistemin hatalı olduğunun farkındayım. Arkadaşlarımın dediği gibi bir çözüm yolu gösterme imkanınız varsa çok sevağp işlemiş olursunuz. Gerçekten hayvanla uğraşmak insanla uğraşmaktan daha sıkıntısız o nedenle hayvanlara karşı her zaman sevgi dolu oldum olmayada devam edeceğim. Kısmet işte biliyorumki mahalli bölgede bu tür üretimi yapan çok dostum var yani inşallah onların başına böyle birşey gelmez.

goldhinch77

Üyemiz
Adı
sebahattin
Soyadı
şen
salih kardeşim gerçekten çok üzdüm inşallah kalıcı bi çözüm bulursun.

Hasan bey bu konuda gerçekten bize yardımcı olabilirsiniz meslegin içinden birisi olarak  böyle bir durum karşısında nası bir yol izleyeceğimiz konusunda bilgi verir misiniz.

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
Geçmiş olsun. Dediğiniz gibi kuşlara yazık para vs nin önemi 2. planda  :(

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
malesef işin içinde şikayet olunca fazla yapacak birşey kalmıyor size tavsiyem azçok kim şikayet etdiyini tahmin edebiliyorsunuzdur o kişiyi bula biliyorsanız hangi hususta rahatsız olduklarını öğrenin ve ona göre tebbir alacagınızı kuşların yavrularının oldugunu hepsinin öleceyini söyleyin şikayetini geri alırsa sıkıntı çözülür örneyin sestenmi rahatsız oluyorlar ses yalıtımıyaptıracagınızı söyleyin bu konuyla ilgili belediye veternerimizden daha detaylı bilgi alıp size bilgi vereceyim bursanın neresindesiniz bu arada