Salih geçmiş olsun...üzücü bir durum. Bence sorun ne şikayet edende ne sende nede zabıtada...esas sorun saçma olan kanunlarımızda. Örneğin, çevremde neredeyse her evde ve her balkonda ya muhabbet kuşu yada kanaraya var...ne yani, şimdi ben gidip bunları ne diye şikayet edicem...adı üstünde evcil hayvan, yani evde beslenen hayvan. Şikayet ederken ne diyecem memurlara "Kardeşim bizim mahalle kuş kaynıyor, her evde kuş var, cır-cır-cır sabahtan ahşama kadar kafamı ütülüyorlar, gidin bu kuşları sahiplerinden alın" mı diyecem?...çok saçma olurdu bence. O yüzden bu kanuna bir çeki düzen gerekiyor öncelikle.
Seminere katılıp sertifika almak bizi kanunen resmi üretici yapmaz...yani sendeki gibi bir durumla karşılaşan biri "Ne istiyorsunuz kardeşim, benim sertifikam var...hade ordan" dese bile nafile...sertifika sadece bizlerden üretici izni alırken taleb edilebilecek evraklardan biri olur. Aynen sanayide demirci dükkanı açarken nasıl ustalık belgesi isteniyorsa, bu sertifika da anca o işe yarayacak muhtemelen...yoksa başka bir espirisi yok, bizi bunun gibi şikayetler karşısında korumaz.
Benim şahsen en büyük dileğim kanunlarımız ve uygulamaları bir an önce insan mantığı ile bağdaşır duruma getirilmesi...kanunlarımız 21nci yüzyıla göre acaip saçma.