zaman ayarlı sigorta..

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Ben bu zamana kadarki tecrübelerimden şunu öğrendim, kuşlarda ısı, ışık, ses ve koku çok büyük önem taşır. Bunların değişikliklerinde kuş bir şekilde mutlaka zarar görür. Alışır ama zor olabilir. Bunlar karakteristik özelliklerdir. Nasıl birisi ışıkta, gürültüde uyuyamıyorsa, diğeri uyuyorsa kuşlarda aynıdır. Siz zarar görmemiş olabilirsiniz, ama pek yararı da yok, hatta zararı var. Ben 3 gün önce 70 adet yavru kuş getirdim. Bazıları hala yem kıramıyor (muş malesef), niye kendimi tehlikeye atayım ki.

Gece (uykudan başka) ne ihtiyacı olacak ki, sigara almak için markete gidemez, marketler kapalı  :D

Melatonin hormonu canlılarda büyüme ve gelişme hormonudur. Riske atmaya değmez.

http://www.google.com.tr/webhp?hl=tr#hl=tr&safe=off&q=melatonin+hormonu+karanl%C4%B1k&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=824b9911cbfd74c8

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Gece lambası açık olmadan uyumak istemeyen çocuklara bu konuda izin verilmeli mi?
Yatak odasının sessiz, uyumaya uygun sıcaklıkta ve karanlık olması tercih nedenidir. Büyüme hormonları karanlıkta çalışır. Ayrıca karanlıkta uyuyan çocukların daha az kanser riski yaşadıkları, araştırmalarla kanıtlandı. Ancak çok gerekli durumlarda az ışık veren bir gece lambası kullanılabilir. Çocuğunuz uyuduktan sonra gece lambasını kapatın.

Alıntıdır.

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
ışık kapandığında yumurtalı çiftin dişisi yuva dışında kalabilir, ufak bi ışık ile tekrar yuva ya girebilecektir

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
MEHMET KIDIR' Alıntı:
Ben bu zamana kadarki tecrübelerimden şunu öğrendim, kuşlarda ısı, ışık, ses ve koku çok büyük önem taşır. Bunların değişikliklerinde kuş bir şekilde mutlaka zarar görür. Alışır ama zor olabilir. Bunlar karakteristik özelliklerdir. Nasıl birisi ışıkta, gürültüde uyuyamıyorsa, diğeri uyuyorsa kuşlarda aynıdır. Siz zarar görmemiş olabilirsiniz, ama pek yararı da yok, hatta zararı var. Ben 3 gün önce 70 adet yavru kuş getirdim. Bazıları hala yem kıramıyor (muş malesef), niye kendimi tehlikeye atayım ki.

Gece (uykudan başka) ne ihtiyacı olacak ki, sigara almak için markete gidemez, marketler kapalı  :D

Melatonin hormonu canlılarda büyüme ve gelişme hormonudur. Riske atmaya değmez.

http://www.google.com.tr/webhp?hl=tr#hl=tr&safe=off&q=melatonin+hormonu+karanl%C4%B1k&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=824b9911cbfd74c8
Her kümesin kendine göre dogruları vardır, benim kümesimin dogrusuda bu...Sizin görüşünüzede saygı duyarım...Siz öyle , ben böyle sorun yok devam...:)

f.ilhan

Üyemiz
Adı
fatma
Soyadı
ilhan
evet yahya bey dedıgnız gıbı herkesın yada her kumesın dogruları farklı yada ınanısı. sonucda kuslarımız oldukları ortama ve de sahıplerının davranıslarına alısıyorlar. benım kumestede sınek kapanı denen yesıl ısık lamba var. kelebekler ıcın mecbur kullanmak zorundayım. bırde hasere savar var  (ultrasonık) uretıcılerın belkı elestırılerı olacak bu konuda

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Fatma hanm haşere kovucular kullanılabilir, kuşların frekasların bir ara araştırmıştm, haşerelerin frekansları kuşlar etkilemiyor, ben fare kovucu kullanıyorum, ama çok dikkat etmek gerekiyor. farenin frekansının bittiği yerde kuşlarnki başlıyor. Bu nedenle çok geniş frekans aralığı olursa kuşlar etkilenir mutlaka.

Siz kelebek için ultrasonik kovucuyu yemden kaynaklı kullanyorsunuz heralde. Bu konu daha önce geçmişti. Sirke falan koyuyorlardı arkadaşlar cuvalın içine. Ben kapalı turşu bidonlarında sakladığm için sorun olmuyor pek.

Zorbey

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
akbulut
Herkese iyi akşamlar iyi bayramlar.
Arkadaşlar gece ışıklandırmasıyla alakalı pek bişey bilmiyorum fakat bir doktor olarak melatonin ve büyüme hormonu( growth hormon) çok kısa  bir bilgi vereyim;
Melatonin hormonun büyüme ile ilgisi yoktur vücutta pek çok işlevi vardır fakat büyüme bunlardan değildir.Ancak duygusal ve fiziksel stressle bağlantılıdır ve vücut karanlık ortamdayken salgılanır.Devamlı ışık olan bir ortamda melatonin salınımı azalacağından stress oluşumu dolayısıyla bağışıklık sisteminin aktivitesinde bir azalma olacaktır.
Büyüme hormonu ise sadece uykuda salınır ve adı üstünde fiziksel büyümeyi sağlar. dolayısıyla uyku eksikliği büyüme de gerilemeye yol açar.Tabii bu yazdıklarım insan, dolayısıyle memeliler için geçerlidir ancak kuşlar içinde aynı şekilde çalıştığını düşunmekteyim. yinede veteriner  hekim arkadaşlar varsa onlar kuşların hormonal sistemini daha iyi bilirler

(Fakültede bu hormonları öğrenirken, eskilerin"uyusunda büyüsün ninni" sözü aklıma gelmisti. Halen yüzyıllardır söylenen bu nininnin bu kadar doğru olmasına aklım ermez :))

E

elaziz2316

Guest
      Zaman ayarlı sigorta ışığı aniden açıyor ve aniden kapatıyor. Bu da kuşlarda strese, sıkıntıya sebep olabilir mi ? Yani tam o esnada yem yemeye ya da su içmeye çıkan anne kuş, lamba birden kapanırsa yuvayı bulabilir mi yuvaya giremezse yumurtalar bozulmaz mı? Işığın yavaş yavaş açılıp, akşam da kapanırken yavaş yavaş kapanması muhabbetlere gerekli mi? Bu tür işlevi olan cihazlar piyasada satılmakta. 150 TL - 300 TL arası. Yoksa sadece zaman ayarlı sigorta işi görür mü ? Görüş belirtirseniz sevinirim. Teşekkürler.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Ben zaman ayarlı sigorta kullanıyorum. Aynı zamanda devamlı prize takılı led lambalı ışıldak bulunuyor. Elektrik kesilip ışık söndüğünde ışıldak devreye giriyor. Dişinin yuvayı bulaması  gibi bir sorun olmuyor anlayacağınız.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Şahin Beye katılıyorum. 150-300 tl çok para. gece aydınlatması için led yapsan en fazla 5 tl.
Benim sistemim şöyle, zaman ayarlı priz kullanıyorum. sabah 07 de açılıp gece 10 da kapanıyor. Bir tane röle yaptım. Zaman ayarlı priz kapalıyken gece ışıklandırması (mavi şerit led) devreye giriyor. Yavru olunca gece ışıklandırması şart, yoksa benim gibi 2 avuç yumurta atarsın. Allaha şükür yavru atmadım daha.

E

elaziz2316

Guest
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Ben zaman ayarlı sigorta kullanıyorum. Aynı zamanda devamlı prize takılı led lambalı ışıldak bulunuyor. Elektrik kesilip ışık söndüğünde ışıldak devreye giriyor. Dişinin yuvayı bulaması  gibi bir sorun olmuyor anlayacağınız.
    Güzel taktik. Lamba yanarken ışıldak şarj oluyor. Lamba sönünce de ışıldak devreye giriyor. Hem gün ortasında da elektrik kesilmesi olursa ışıldak tekrar devreye girecektir. Yönteminiz çok akıllıca Şahin bey. Şimdi bir adet zaman ayarlı otomat ve 12 saat yanabilecek led'li ışıldak bulmaya geldi. Gün içinde de yanması için gün ışığı veren floresan lamba aldım.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
30 TL ya ledli ışıldak ve 3-5 TL ya gün ışığı floresanı ile herşey halloluyor. Mehmet beyin dediği gibi 350 ya ışıklandırma sistemi bana abartı geldi. Üretimhaneme kurduğum bu sistemdende son derece memnunum. Hiçbir kuşumun yumurtada yatmaması gibi bir sorun ortaya çıkmıyor.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Engin Akbulut' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar iyi bayramlar.
Arkadaşlar gece ışıklandırmasıyla alakalı pek bişey bilmiyorum fakat bir doktor olarak melatonin ve büyüme hormonu( growth hormon) çok kısa  bir bilgi vereyim;
Melatonin hormonun büyüme ile ilgisi yoktur vücutta pek çok işlevi vardır fakat büyüme bunlardan değildir.Ancak duygusal ve fiziksel stressle bağlantılıdır ve vücut karanlık ortamdayken salgılanır.Devamlı ışık olan bir ortamda melatonin salınımı azalacağından stress oluşumu dolayısıyla bağışıklık sisteminin aktivitesinde bir azalma olacaktır.
Büyüme hormonu ise sadece uykuda salınır ve adı üstünde fiziksel büyümeyi sağlar. dolayısıyla uyku eksikliği büyüme de gerilemeye yol açar.Tabii bu yazdıklarım insan, dolayısıyle memeliler için geçerlidir ancak kuşlar içinde aynı şekilde çalıştığını düşunmekteyim. yinede veteriner  hekim arkadaşlar varsa onlar kuşların hormonal sistemini daha iyi bilirler

(Fakültede bu hormonları öğrenirken, eskilerin"uyusunda büyüsün ninni" sözü aklıma gelmisti. Halen yüzyıllardır söylenen bu nininnin bu kadar doğru olmasına aklım ermez :))

enginbey paylaşım için teşekkürler

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
elaziz2316' Alıntı:
      Zaman ayarlı sigorta ışığı aniden açıyor ve aniden kapatıyor. Bu da kuşlarda strese, sıkıntıya sebep olabilir mi ? Yani tam o esnada yem yemeye ya da su içmeye çıkan anne kuş, lamba birden kapanırsa yuvayı bulabilir mi yuvaya giremezse yumurtalar bozulmaz mı? Işığın yavaş yavaş açılıp, akşad da kapanırken yavaş yavaş kapanması muhabbetlere gerekli mi? Bu tür işlevi olan cihazlar piyasada satılmakta. 150 TL - 300 TL arası. Yoksa sadece zaman ayarlı sigorta işi görür mü ? Görüş belirtirseniz sevinirim. Teşekkürler.
ben şöyle yapıyorum iki adet zaman ayarlayıcım var normal işık sonmesinden yarım saat önce 15 watlık gece lambam yanıyor normal  lamba sonünce 15 watlık lamba yanıyor olduğundan içerisi loş bir ışık oluyor yarım saat sonra 15 watlık lamba sönüyor gece lambam devrede olduğundan ani ışık değişikliği olmuyor

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Ahmet SALMAN' Alıntı:
zaman ayarlı sigortanın ışığı yavaş yavaş söndürmesi lazım birden söndürürse kuş yumurtanın üzerinde değilse karanlıkta yumurtaya ulaşamaz ve üzerine yatamaz haliyle embriyolar ölür buda üzücü olur,(ışık pat diye sönmeyecek)fiyatın uygunluğundan ziyade doğru yerde doğru ürünü kullanmak daha uygun olacaktır
Yahya SAYIN' Alıntı:
kümeste ayrıyeten 5-10 waatlık gece lambası 24 saat takılı olsun, çünkü  diğer lamba söndügünde yumurtalı dişi yuvaya rahatlıkla girebilsin ve yumurtaya yatabilsin...

Gece lambası sorunu gündemde oldugundan daha önceki, yani bu topiğide güncellemede yarar görüyorum...

Alp Eren

Üyemiz
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Güzel taktik. Lamba yanarken ışıldak şarj oluyor. Lamba sönünce de ışıldak devreye giriyor. Hem gün ortasında da elektrik kesilmesi olursa ışıldak tekrar devreye girecektir. Yönteminiz çok akıllıca Şahin bey. Şimdi bir adet zaman ayarlı otomat ve 12 saat yanabilecek led'li ışıldak bulmaya geldi. Gün içinde de yanması için gün ışığı veren floresan lamba aldım.
gün içinde gündüz de illa floresan lamba şartmı arkadaşlar.kümes pencerelerden ısık alıyorsa sadece aksam günes batmadan floresan takıp 10 a kadar o yansa sonrada ufak gece lambası sabaha kadar yansa olmazmı? bu floresan çalıştıranların kümesleri gündüz ışıgı görmüyor sanırsam anlamadım durumu izah ederseniz sevinirim.
ayrıyeten  bir adet zaman ayarlı otomat ve 12 saat yanabilecek led'li ışıldak bulmaya geldi. Gün içinde de yanması için gün ışığı veren floresan lamba aldım. demişsiniz acaba nerden aldınız nasıl bir sistem kurdunuz hangilerinden aldınız bizleride bilgilendirirseniz çok makbule gecer