ACİL Yavrulu çift aldım ama?

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
CaSuS' Alıntı:
elimdeki şırıngayla kursaklarını yarıdan fazla doldurdum. bunu kaç saatte bır tekrarlamak gerekır cunku malum yarın iş var ve evde olmıcam.
Ben genelde kuşların kursaklarını takip etmiştim.Kursaklarını tam doldurup birer saat ara ile bakmıtım bir sorun var mı diye.Kursakları bitmeye yakın yeniden mama enjekte etmiştim.

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
ekrem bey öneriniz için teşekür ederim  kusların kursagını sizin tavsıye ettıgınız sekilde yaptıktan sonra yarıdan fazla doldurdum. yine sizin dediginiz gbi saat bası kontrol edıcem kursakları bosmu dıye ama dedıgım gıbı yarın aksama kadar işteyim onu nasıl cozucem bulamadım. Tekrar teşekürederim ekrem bey. Ve cevap veren diğer tüm arkadaşlarada çok teşekür ediyorum.

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Öldü ölecek dediğiniz en küçük kuşun durumu nedir?Bir de kuşların vücut ısıları ne durumda?

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
@CaSuS

Mehmet Güven Bey, aslında bir püf nokta var tarifte.Mamaya pirinç koyup sonra ezmek veya blendırda çekmek yerine PİRİNÇ UNU da kullanılabilir.Bu da bir seçenek.Daha pratik olur herhalde.Tarifi olabildiğince kolaylaştıralım değil mi :)

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
Ekrem bey şu anda verdiğiniz tarifin gereği olan malzemeler elimde olmadıgında elimde bulunan hazır mamaya haşlanmış yumurta sarısı karıştırıp sulandırdıktan sonra yavrulara verdım yarın tarifinizdeki malzemeleri temin edicem. Saygılar

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
CaSuS' Alıntı:
elimdeki şırıngayla kursaklarını yarıdan fazla doldurdum. bunu kaç saatte bır tekrarlamak gerekır cunku malum yarın iş var ve evde olmıcam.
En fazla 3 cc doldurmak gerek enjektörü, daha fazlası kuşlara zararlı. Tolga beyden öğrenmiştim.

vky88

Takipçi Üyemiz
Adı
Volkan Kemal
Soyadı
YALAV
Mamaya birkaç damla Vitamin damlatsak yavrulara faydalı olacaktır diye düşünüyorum

Yaşar yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Yaşar
Soyadı
Yılmaz
inşallah yavruları zarar vermeden büyütürsünüz mama vermeyi hergün sürdürmelisiniz

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
mamayı günde iki yada üç kez vermeye calısıyorum ama bu sabah itibari ile yavrulardan birini kaybettim sayılır tam anlamıyla ölmediği için yuvalıktan alamadım akşam bakıcam son durumlarına.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
normalde yuvalığıyla alınan kuşlarda ebeveynler yavrulara bakarlar zannediyorum kuşları aldığınız zaman kuşları çok ürküttünüz ve taşımayıda kötü şartlarda yaptınız normalde yavrulara bakmaları lazımdı

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
Selahattin abi kuşlar kendi yvalığı ile gelmedi sagolsun aldığım kişi yuvalıgı vermek istemedi ücretini teklif etmeme ragmen. kendim kafes ve yuvalık götürdüm onunla getirdim iki gun oldu sadece ilk gun bi on dakika kadar baba yavruların ustune yattı sonrasında yuvalıga hiç girmediler.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
CaSuS' Alıntı:
Selahattin abi kuşlar kendi yvalığı ile gelmedi sagolsun aldığım kişi yuvalıgı vermek istemedi ücretini teklif etmeme ragmen. kendim kafes ve yuvalık gütürdüm onunla getirdim iki gun oldu sadece ilk gun bi on dakika kadar baba yavruların ustune yattı sonrasında yuvalıga hiç girmediler.
Öncelikle üzüldüm.Yavrulu veya yumurtalı aldığınız kuşlarda kesinlikle ve kesinlikle yuvası ile birlikte alınmalı ve yuvalıkla getirilerek hemen kafese takılmalı %99 kesinlikle problem çıkmaz, %1 ihtimal belki olumsuzluk olabilir, oda çok uzak...En azından keşke yuvalığı yumurtalar çıkıncaya veya yavrular yuvadan uçuncaya kadar emanet alsa idiniz...:(

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
Yahya bey yuvalığı istedim inanın o an 50  100  ne istese hiç gözümde olmazdı yuvalığı almak için ama vermek istemedi kuşların sahibi. Şimdi vicdan azabı cekiyorum keşke almasaydım o şekilde küçücük canların vebaline girdim :(

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Hayat ta her şey Para değil..
    Yavrulu yahut Yumurtalı çift satmayacağıma (Tüm Camia şahit olsun ki) SÖZ VERİYORUM..

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
CaSuS' Alıntı:
Yahya bey yuvalığı istedim inanın o an 50  100  ne istese hiç gözümde olmazdı yuvalığı almak için ama vermek istemedi kuşların sahibi. Şimdi vicdan azabı cekiyorum keşke almasaydım o şekilde küçücük canların vebaline girdim :(
mehmet güven ben senin yerinde olsam yuvalığı emanette olsa vermeyen kişiden kuş değil çöp bile almazdım :mad:

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
başka yavrulu kuşun varsa yavruların boyları birbirine yakınsa o kuşun yanına koy besleyebilir .