Crazyy_man' Alıntı:
sanırım iyi araştırmıyorsun senin o şartlar ağırlaştırıldı demenin altındaki nedenleri iyi araştırsan beni anlayabilirsin.her şeyin senin dediğin gibiyse bana 100 adet getir sattığınız fiyattan 14-15 cevaplarını bekliyorum
Ev ve Süs Hayvanları Satış Yerleri
Madde 8- Ev ve süs hayvanlarının satış yerlerinde aşağıdaki şartlara uyulması zorunludur.
a) Ev ve süs hayvanı satan iş yerlerinde, sorumlu veteriner hekim bulundurulması ve bağlı bulunan veteriner hekimler odası tarafından onaylanmış çalışma saatlerini gösterir belgeyi iş yerinde bulundurulması zorunludur.
b) Hayvanlar işyerine konulmadan önce mutlaka iç ve dış parazitlere karşı ilaçlanmalı ve yapılan işlem tarihi de belirtilerek sorumlu veteriner hekim tarafından sağlık karnelerine işlenip onaylanmalıdır.
c) İki aylıktan küçük kedi ve köpeklerin satışı yasaktır. Kediler 8 inci haftada (56 günlük) Panleukopenia ve Rhinotracheitis, köpekler 8 inci haftada (56 günlük) Parvo Viral Enterit, Corona, Hepatit, Leptozpirozis ve gençlik hastalığına karşı, 12 nci haftada kuduz hastalığına karşı sorumlu veteriner hekim tarafından mutlaka aşılanmalı, tarihleri belirtilerek sağlık karnelerine işlenmeli ve en az 4 gün bekletildikten sonra satışa sunulmalıdır.
d) Yurt dışından ithali yasak olan hayvanların satışı yasaktır.
e) Yurt dışından ithal edilen hayvanların sağlıklı olduğu ve menşe ülkeden bulaşıcı hastalık bulunmadığına dair, gümrük veteriner hekimince verilen raporlar ile gümrük belgelerinin bulundurulması zorunludur.
f) İşyerlerinde yılan, kertenkele, kaplumbağa, kurbağa, her türlü kuş ve akvaryum balıkları hariç diğer hayvanların türe bağlı tüm aşılarının yapıldığını gösteren sorumlu veteriner hekim onaylı sağlık karneleri bulundurulmalıdır.
g) İş yerinde satılan hayvanlarla ilgili bir örneği Ek-5'te bulunan kayıt formu doldurulup, sorumlu veteriner hekimin onayından sonra, mutlaka hayvan sahibine verilecektir.
h) İşyerlerinde, kaplumbağa, balık, yılan, kertenkele gibi akvaryum hayvanları, kanarya, muhabbet kuşu, papağan gibi kuş türleri ile kedi, köpek, gibi hayvanlar ayrı bölümlerde barındırılmalı ve satılmalıdır.
ı) Ebeveynlerin veya ebeveyn sorumluluğu taşıyan diğer şahısların açık rızası olmaksızın 16 yaşın altındaki kişilere ev ve süs hayvanı satılamaz.
i) Müşterilerin kafeste bulunan hayvanlara direk teması ve ulaşması önlenmelidir.
j) Koruma altına alınan hayvanların satışı yasaktır.
Şimdi sorarım size İthalatı Yasak ise siz nasıl satıyorsunuz.?
Şimdi sorarım size Kuşlarınızı nasıl belgelendiriyorsunuz.?
Şimdi sorarım size Bu işe yapanından daha mı iyi biliyorsunuz.?
Ha bu arada ben size hiç bir zaman fiyat vermedim''bana 100 adet getir sattığınız fiyattan 14-15 cevaplarını bekliyorum''.Şu yazdığın fiyatlara biraz zor ithal kuş alırsınız.