+ Sonsuz. Sonuna kadar yorumuna katılıyorum. Üretim yerlerimizde bu tür haşeralar için sürekli tedbir almakta fayda var. Yapışkanlı kartonlar, çeşitli zehirlemeler, tuzaklar ve fare kovucu elelktronik cihazlar kullanmak lazım. Eeeee cami duvarına ....... misali, eceli gelene de yapacak bişi yok. Benim komşumunda bıldırcınlarına lağım fareleri dadanmıştı sonunu getirene kadar epey uğraşmıştı o da. Umarım bir daha böyle şeyler kimsenin başına gelmez.Mehmet Kıdır' Alıntı:Fare severlerle benim aram bozulsun, ben üstüme alıyorum. Dinimizce de necis sayılan bu hayvan, yılanlar için ne kadar faydalıysa insanlar için o kadar zararlıdır. Zararlı olan hayvanların öldürülmesi konusunda cevaz vardır. Unutmayınki vebanın bir numaralı dağıtıcısıdır. Eski üretim hanemde anaçları çatır çatır yediklerini, sadece kanatlarının uçlarını bıraktıklarını söylemiştim. Silo yemlik yapmıştım. Her gün oraya yavruluyordu. Her gün 5-9 arası yavruyu yapışkan bir çubukla alıp doğadaki kuşlara veriyordum. Ama yinede baş edemedim.
Şimdi önüme gelse hiç acımadan yine gebertirim. Söylediklerimden labaratuar fareleri gibi kontrol altında bulunanlar hariçtir.
Mehmet merhabaMehmet Kıdır' Alıntı:Bizede anlatsana abi fıçı taktiği nedir?
vaybeeSelahattin GÜÇLÜ' Alıntı:Mehmet merhaba
köylünün biri ahırına ve samanlığına dadanan tavuklarına ve hayvanlarına dadanan farelerden nasıl kurtulmanın yolunu bulduğunu şöyle anlattı
önce bir adet büyük olanlardan fıçı almış sonrasında 3-5 adet fareleri canlı yakalayan kapan almış yakaladığı fareleri bu fıçının içine atmış sadece su içmelerini sağlamış senin anlıyacağın fareleri aç bırakmış içlerinden en güçlüsü fıçının içindeki hemcinslerini yemeğe başlamış ve hayat mucadelesini kazanmış köylü amcamız fıçının içinde hayatta kalan fareye birkaç kere daha fare yakalayıp fıçının içine atmış senin anlıyacağın amcamız HEMCİNSLERİNİ YİYEN FAREYİ CANAVARLAŞTIRMIŞ sonrasında canavar faremizi tekrar samanlığına salmış hemcinslerini yemeye alışan faremiz amcamızın evinde,samanlığında,ahırında ne kadar fare varsa onları avlamaya başlayıp tüketmiş bende ahmete bunu anlatmıştım ama ahmet benim taktiği uygulamamış
köyün bütün farelerini yemeye aday bir fare fakat soyu genede tükenmezMehmet Kıdır' Alıntı:Evet gayet güzel yöntem, yalnız etrafta fare kalmazsa işte o zaman korkmak lazım. Bi taraflarımızı yemesin.
yöntem süperpolarci' Alıntı:geçmiş olsun. çok basit ve çok işe yarayan bi yöntem bende sunayım sizlere ;
bildigimiz plastik kova içerisine yarısına kadar su doldurulacak. doldurulan yarım kova suya suyun yuzeyı gozukmeyecek şekilde ayçekirdegi(gunebakan) serpin son aşamadada yerden kovanın agzına doggru yatay bir tahta yerleştirin fare kolaylıkla kovaya çıksın çekirdege dayanamaz suya atlar su seviyesi düşük oldugu ve plastigin kaygan oluşu nedeni ile fare sudan çıkamaz ;D![]()
polarci' Alıntı:geçmiş olsun. çok basit ve çok işe yarayan bi yöntem bende sunayım sizlere ;
bildigimiz plastik kova içerisine yarısına kadar su doldurulacak. doldurulan yarım kova suya suyun yuzeyı gozukmeyecek şekilde ayçekirdegi(gunebakan) serpin son aşamadada yerden kovanın agzına doggru yatay bir tahta yerleştirin fare kolaylıkla kovaya çıksın çekirdege dayanamaz suya atlar su seviyesi düşük oldugu ve plastigin kaygan oluşu nedeni ile fare sudan çıkamaz ;D![]()