Jo Mannes(Almanya)

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Tecrube  ılmı gecmıstır......
Uretıcılerın suan kı durumu,konumu olumlu ya da olumsuz kendı tercıhlerı.
Kımı tıcarı,kımı hobı,kımı ıse gonul ısı olarak gormus uretıcılıgı...
Ne ve ne sekılde yaparsan yap sektor  ve ya yaptıgınız ıs fark etmıyor kesınlıkle ve kesınlıkle  hangı ınanca mensup olursanız olun inanc ve ıstekle  yapmalısınız..
Zıra olumlu yada  olumsuz sonuc dogurdugun da  Oz elestırı yapabılesınız gonlugunuzu rahat tutabelesınız...
Murat Bey;
sızde kımın ne dedıgıne aldırmıyorsunuz bellı kı zıra ıyı de yapıyorsunuz  ''eskı bır soz Taş Yerınde Agırdır'' demıs.. Altını camura sok degerınden bır sey kaybetmez.... Sızlerı bılen bılır bılmeyen once haddını bılıp,agızları sıze laf soyleyecek kadar temız IQ ları da  2 ıle 2 yı toplarken abakus kullanmayacak kadar zekı olmaları gerek...
Dahası yazılabılır cızılebılır lakın aklı olan karıncadan hısse kapar..
Jo Manness e gelınce laf soylemek zor adam bu ısın pırı.. Senelerdır gonul ver en ıyısını yapmıs dunya tanır olmus... Emek meslek olarak harıka bır bılgı mırascısı keske ımkan olsaydı da yanında cırak olarak calısabılseydım... Meslek yorgunlugu hangı meslekte yok kı??

Fakat bu kus işi turu ne olursa cınsı ne olursa olsun kus kedı balık kopek canlı sevdası ayrı bırsey...

Onlar artık senı parcan olur gecen gunduzun onlarla olur  ve daha ıyısını  daha saglıklı sartları onlara sunabılmek ıcın ugrasırsın ama 1 cıft ama 500 cıft...

Ulkemızdekı uretıcıler ( bu ısı sevda ıle yapanları tenzıh ederım )  ustune alınan alınsın,alınganlık yapan da demek kı bı kusuru var kı yapıyor derım, once  kendınızı ölcun tartın bıcın hem kalben hem  yeti  olarak sonra baskalarına camur atın baskalarının gunahını alın basarısız bulun...

Isım yapmıs  o ısımlerın tesıslerıne bakın ve bır de kendı tesıslerınıze bakın ona gore terazı olusturup atıp tutun....

Dedımya  sayfalar dolusu yazılır cızılır    ama    aklı  olan karınca dan hısse kapar  derler ya cok Dogru!!!
Dıyıp once kendı evınızın onunu supurun sozuyle konumu kapatır...

Tekrar dan Herkese Hayırlı Bayramlar Dılerım....
Buradakı gurbetcı Abi,kardeslerımıze,buyuklerımıze de ayrıca sevgı hormetlerımı ıletırım...

zemeskis

Takipçi Üyemiz
Karahan UZUN.' Alıntı:
Tecrube  ılmı gecmıstır......
Uretıcılerın suan kı durumu,konumu olumlu ya da olumsuz kendı tercıhlerı.
Kımı tıcarı,kımı hobı,kımı ıse gonul ısı olarak gormus uretıcılıgı...
Ne ve ne sekılde yaparsan yap sektor  ve ya yaptıgınız ıs fark etmıyor kesınlıkle ve kesınlıkle  hangı ınanca mensup olursanız olun inanc ve ıstekle  yapmalısınız..
Zıra olumlu yada  olumsuz sonuc dogurdugun da  Oz elestırı yapabılesınız gonlugunuzu rahat tutabelesınız...
Murat Bey;
sızde kımın ne dedıgıne aldırmıyorsunuz bellı kı zıra ıyı de yapıyorsunuz  ''eskı bır soz Taş Yerınde Agırdır'' demıs.. Altını camura sok degerınden bır sey kaybetmez.... Sızlerı bılen bılır bılmeyen once haddını bılıp,agızları sıze laf soyleyecek kadar temız IQ ları da  2 ıle 2 yı toplarken abakus kullanmayacak kadar zekı olmaları gerek...
Dahası yazılabılır cızılebılır lakın aklı olan karıncadan hısse kapar..
Jo Manness e gelınce laf soylemek zor adam bu ısın pırı.. Senelerdır gonul ver en ıyısını yapmıs dunya tanır olmus... Emek meslek olarak harıka bır bılgı mırascısı keske ımkan olsaydı da yanında cırak olarak calısabılseydım... Meslek yorgunlugu hangı meslekte yok kı??

Fakat bu kus işi turu ne olursa cınsı ne olursa olsun kus kedı balık kopek canlı sevdası ayrı bırsey...

Onlar artık senı parcan olur gecen gunduzun onlarla olur  ve daha ıyısını  daha saglıklı sartları onlara sunabılmek ıcın ugrasırsın ama 1 cıft ama 500 cıft...

Ulkemızdekı uretıcıler ( bu ısı sevda ıle yapanları tenzıh ederım )  ustune alınan alınsın,alınganlık yapan da demek kı bı kusuru var kı yapıyor derım, once  kendınızı ölcun tartın bıcın hem kalben hem  yeti  olarak sonra baskalarına camur atın baskalarının gunahını alın basarısız bulun...

Isım yapmıs  o ısımlerın tesıslerıne bakın ve bır de kendı tesıslerınıze bakın ona gore terazı olusturup atıp tutun....

Dedımya  sayfalar dolusu yazılır cızılır    ama    aklı  olan karınca dan hısse kapar  derler ya cok Dogru!!!
Dıyıp once kendı evınızın onunu supurun sozuyle konumu kapatır...

Tekrar dan Herkese Hayırlı Bayramlar Dılerım....
Buradakı gurbetcı Abi,kardeslerımıze,buyuklerımıze de ayrıca sevgı hormetlerımı ıletırım...
Karahan bey soylediklerinize kelimesi kelimesine katılıyorum. Birkaç sey ekleyeyim. Maalesef ülkemizde kuş üretmek, kuş yetiştirmek pek rağbet görmeyen bir uğraş olarak algilanmakta. Bu nedenle de boş iş yapiyormusuz muamelesi görüyoruz. Kendimden örnek vereyim. Ben bankada çalışıyorum. Apartmanda oturdugum icin kus uretimini babamlarin evinin altinda bulunan zemin kat dükkanda yapıyorum. Bizim eve 6 km uzaklıkta. Ben her sabah 06:30 da uyanip oraya gidiyorum. Haftasonu dahil. Oradan da 08:15 gibi çıkıp işe gidiyorum. Bu yaptığımı kim duysa deli misin sen kardeşim diyor. Insan sicak yatağını bırakıp gider mi diyor. Ama benim her sabah büyük bir zevkle kalkip gittigimi bilmiyor. Demek istedigim bakış açısı bu.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zemeskis

Takipçi Üyemiz
Ayrıca yine ülkemizde bu ise bakis açısı da diger ülkeler gibi değil. Profesyonel mana da bu işi yapanların sayısı çok az.

zemeskis

Takipçi Üyemiz
Bu sebeple diger ülkelerdekiler gibi profesyonel olmamiz niraz zor.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Her$ey olur !  :)

Memleketimiz ciddi anlamda sirkeleniyor, ve kafalari i$in aslina ve temeline yorarsak herkesin önünde ve her dalda zirvede oluruz !
Boksörlerimize bakin, karetecilermize bakin, cogu ne yazikki burdada Alman mili takimi icin bogu$uyor, ... kapiyorlar cevherlerimizi, ... Mesut Özil bunun en güzel örneklerinden, tabi Almanlar acisindan, ...

Mesele bilek gücüne gelince tüm dünyaya kafa tutariz, mesele bilek bükmek degil ama, otoriteye sahip olup lafta kalmamak, ... bakin, artik masalardanda galip kalkar duruma geldik, yumrugumuzda agir, sanktionlarimizda, ve bu daha neki, dedigim gibi memleket adeta sirkeleniyor, ve en güzel günler sizlerin ve hepinizin olmasini dilerim o kutsal bayragin gölgesinde ya$iyan kávim kullar icin !

Her i$in hilesine daha cabuk kafa yoran olursak sonumuzu cenábi Allah ( C.C. ) bile háyira yor(a)maz ! ( HA$A ) !
Sebebini kendimizde arayip bulmamiz gerek !!!

Ba$ göz ettiklerimiz hayvanlar o konuda i$lerini cok iyi bilir ve biliyordurdurda !!!
Fakat ihtiyaclarini biz biliyormuyuz aceba ? Ona ve bunlara kafa yoruyormuyuz ?

Kimse ne i$le me$gul olursa olsun, ... ve kimse hic bir i$i ana rahminde ögrenmiyorda, ... cogu zaman bedeli cok agir oluyor, fakat bunuda ancak o yollardan gecenler bilir, ... fakat ne yazikki cogu bran$larda zirveye dogru tirmandiginiz vakit, aldiginiz nefesler ve oksijenler azalir veya incelenir, ... ve corbada tuzu dahi olmiyanlarda sizin tarafinizdan kollanmayi ister, adeta talep eder !!!
Dayinizda yoksa ya cizginizden cabuk taviz verirsiniz, yada inat edip di$inizi SIKMAYI ya bilirsiniz, ... hani özünüzü elinizden almak isterler, o güne dek inandiginiz tüm degerleri ayak altina almak isterler vesayre, ... i$in arkasinda para ve ün varsa heleki, ... ne yazikki, ...

Kimi sabah erkenden i$ine gitmeden ku$lara ugrar, kimi ise bu hobbisini istikbaline engel yapar, kimi öyle, kimi $öyle, ... buda tamamen icinde bulundugu imkánlar ve hayat $artlarina bakan durumlardan ibaret`tir, ...

Ve sayin Selahattin abimizin üretimhanelerini ( güncel olsun olmasin, fark etmez ) göz önüne alirsak, sayin Jo Mannes, bizim abimizin yaninda soluk kalir !!! Hemde acik arayla !!!

Kolay ugra$lar degil bunlar, hele bu i$ten ekmek yemeyi dü$ünürseniz dahada zor, ...
Evdeki colugunuza cocugunuza ku$a güvenerek`mi ekmek yedirtmek isteniliyor ise, buda zor !
Ben dükkan acmayi dü$ünmedim degil, ... cabuk vaz gectim !!!

Kaliteli ku$ üretince ve cok fakat ucuza satmak varken, kalite zarar görecek !!!
Ister istemez !!!

Bu sefer elinizdekilerinde kiymeti olmiyacak, cünkü onu cabuk ve elden cikartmayi hedef haline getiriyorsunuz, ... onuda 3 veya 5 kuru$ icin, ...

Oysa ben kolay kolay ve heleki herkese ku$ vermiyorum, tatli dili olmiyana, muhabbeti bilmiyene, hemen ku$lar kaca diye sorana hele hic !
Sevdigi parasinin tur$usunu kursun !
Lazimda degil cok $ükür !

Velahsilikelám, hicbir$ey göründügü gibi degil, ve benimde en cok yandigim konu, hic bir$eye pek sayginin olmadigini görmemdir !
Sanki beyinler cörek olmu$, zengin zügürtün cenesini yoruyor ancak, orta sinif sanki yok, ... ya varsin, ya yoksun, ... oysa herkesin ya$amaya ve hayallerini kovalamaya hakki var, tabi yine imkánlara bakarak, ...

Salmalarda üretim herkese hitab edebilir, ... seri prodüksiyon, ... petshoplara verilir, oda yan giderlerini ve personel masraflarini oradan cikartmayi hedefler, ... oda en dogal hakki, ... fakat durum böyle olunca bu ku$larda simit niyetine vatanda$a sunulur, ...

Kacarsada veya beklenmeden önce erkenden ölürsde, oglum, hemen Petshop`a ko$, yenisi cabuk alda gel, ... karde$in üzülmesin, ...
Yani hak ettigi deger buysa o kafese atilanin, ... kalsin !

Hic 1 canli insandan kiymetli degildir, hic biri !!!

Fakat insanlarda insanliklarini bilmeli, " insanlari tanidikca hayvanlari daha cok sevmeye ba$ladim " dedirtmemeli, ...  8)

O halde i$iniz veya i$imiz hep hayvanlarladir zaten, ...  ;) ( kázamiz mübarek olsun o halde, ... ne diyek )  :-X

Ku$culuk ve her yaratikla ugra$mak SABIR ugra$idir !!!

Bu húya sahip olmiyan bu ugra$a gönül vermesin bence, cünkü aceleden dogandandan ve olandandan ne bekliyebilirsinizki, ...

Adamin biri temelden EV yaparmi$, ... babasida, dedeside ayni i$te cali$mi$lar, ... patrolarida babadan ogula miras birakiliyormu$, nesillerdir, ...
Ve 1 Evi Adam akilli dikmek bunlarin hep tam 1 yilini aliyormu$, ... tabi eskiden dahada uzun, fakat her$ey ilerledikce 1 yilda bitiyormu$, yani anahtar teslim olmasi !!!
Son usta birgün evde hanimiyla isti$are ettikten sonra patronuna gider ve i$i artik yorgun dü$tügünden dolayi birakmak istedigini izah eder, ...
Ve Patronu tabiki $ok olur ilk önce ve derki :
" Dedende benim Dedemle cali$mi$, Babanda Babamla, sende benim ile, ve ben bu i$imi ogluma, sende kendi ogluna miras irakirsin sanmi$tim, ... ve onca zamandir yapilan ve satilan evlerden hicte $ikáyet gelmezmi$ !!!
Yani ter temiz i$cilik, ... ve haliyle alanda satanda memnun !  ;)

Patron duraklar ve derin nefes aldiktan sonra ustasina $öyle der :

" Tamam, bir$ey demiyorum, diyememde, karar senindir ustam ! ...
Fakat senden son bir istegim olacak, ve onuda yerine getirirsen arzuladigin hayata merhaba diyebilirsin ! SÖZ !

Tabi usta bunun üzerine hem $a$kin, hemde tabiki sevincli, ... ve kendince, ne istiyebilirki benden diye merak eder ve Patronuna sorar, ... buyur Patron der, dile benden madem öyle, ne dilersen, ...

Patron derki : " Bana son 1 EV daha yap, ve ondan sonra i$i rizám ile birakabilirsin, CANIN SAG OLSUN !

Usta sevinc icinde Patronundan ayrilir ve eve müjdeyi iletir, ... ertesi günde hemen acele ederek malzemeleri ismarlar, ... Demir, kum, cimento, kirec, vesayre, ... yaz kizim  :D

Adamin tabiki acelesi var, ... ve ne kadar erkenden biterse, kendisi icin o kadar iyi olacak, ...

Gece gündüz, yagmur camur demeden, in$aat`te azar azar yatarak sonunda evi 3 ayda bitirir !!! Normalde 1 yilda biten EV, birden 3 ayda bitti, ... kapiyi kitler ve ko$a ko$a Patronuna ko$ar, ... ve bitik evin anahtarini Patronunun masasina birakir, ve EV bitti der !
Hem seviniyor, hemde üzülüyor bir yandan haliyle, ...
Patronu hem $a$ar, takvime ve ustaya bakar durur ve evin bu kadar hizli bittigine biraz $a$ar, ... ve anahtari ustasina geri iterek $öyle der : ... " Eline salik ustam, sagol, var ol ! ... Al bu anahtari ve ailen ile icinde güle güle otur, ... " ... der ustasina, ...

Usta o an donar kalir ve sevinecegi yerine hicte sevinemezde, ... cünkü derme catma i$ yapmi$ 3 ay icinde, yeterki bitsinde, nasil biterse bitsin diyerek, ... yani hic sevinememi$, ... bende sevinmezdim !

Ve evin kendisine oldugunu bilseydi 2 yilda ugra$irdida kim bilir, yeterki güle güle oturim icinde diye, fakat hál böyle olunca gelde sevin, ... cünkü nerde ne yaptigini veyahut daha dogrusu, yapmadigini iyi bildigi icin, ...  8)

Velhasilikelám, her yaptigimiz, hele bu dünyada, illaki bizim icindir, ve inanan insanlar olarak her$eyin, yaptiklarimizinda, dediklerimizinde elbetde hesabini verecegizdir, ... i$te asil o zaman yandikmi yandik, ... tabi varsa 3 veya 5 kuru$ icin yalanimiz veya dolanimiz veyahút hilemiz varsa, ...

Yaradan af eder, fakat kul hakkiyla onun huzuruna cikarsak, mutsuz sonuda göze aliyoruz demekki, ... ve sadece kullarin degil, incittigimiz her canliya orada hesap vermek zorunda kalirsak, vayki halimize, ...

Temelsiz evde olmaz, i$te arkada$lar, ... bu vesile ile, konu olan Jo Mannes`i gözümüzde büyütmeden, ... ne Jo Mannesler vardirda, biz bilmiyoruz onlarida, ve Allah`im ( C.C. ) herkesin gönlüne göre verir in$allah, veriyordurda, yeterki $ükredelim, olanada, olmiyanada, ...
Ve bazen olan zaten vardir, olmiyanda yine yoktur, ... ;)

Saglik sihat ve afiyet olsunda, arkasida in$allah gelir, ...

Yine uzattim lafi belki, fakat yapanlarda sadece insandir, uzayli degil !  ;)

Bizim ucmamiza gerek yok, hic bir zaman icin, ... ku$larimizi elimizden gelen en iyi imkánlarla ve yemlerle besliyelim yeterki, ... ve kismalari dogru yerlerde uyguliyalim, bencil olmadan ve ku$un beden dilini anliyarak, ... fakat kár yapacagiz diye zarar vermiyerek, cünkü onlar ufakta olsa, vebálleri agir olur !!!
O yüzden, ...  8)

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Kalemıne  yuregıne  emegıne saglık!!!
Okudukca bır cok kısının ortak dusuncelerını dıle getırdıgınız kanısındayım zıra nıtekım oylede...
  Bu  işi  hobı veyahut tıcarı maksatlı  yapan kısılere ek olarak yazacagım su ıkı paragrafım olur yalnızca;
** Kul hakkı:  tıcaretını yaparken once Kul Hakkını gozetın 3 kurus  daha fazla alacagım dıye Ahıretınızı satmayın!!!
.... Boylesı karaktersızlerı cok gordum,sozum sahte bılezık takanlara,
hasta kusu kustan anlamayan hobıye yenı baslayıpta  3 gun sonra kusu öldugunde uzulenlere kus satanlara,jumbo ve show jumbo dıye  kırıkları satanlara,
daha once yavru aldım dıyıpte aslında ılkkez yanyana gelen kusları satanlara,

yumurtası var dıyıpte sogumus,yada baska kusların altından alıpta "işte bak kusun yumurtası" burada al sen kusu yavru cıkar cıkmazsa ıkıncı kulucka da kesın cıkar umıdını verıpte ınsanları hayalı gasp edenlere ve dahası ve dahasıııı!!!!
.....BU YUZDENDIR KI SEVGILI URETICI DOSTLAR'' RABBI TEALA  DERKI BANA HER HAKLA GEL KUL HAKKIYLA  GELME!! UNUTMAYIN KI  HAKKI  SADECE    BIR ERKEK İSMİ DEĞİL!!! Keza bunu yapanlar  zaten  ımansızlar  paraya  tapanlardır.... Isteyen dıledıgı kadar ustune alınsın....
Alınsın belkı  utanırlarda ımana gelırler zındıklar....
Bır dıger hususta
** HAYVAN  HAKKI;
    Unutmayın kı sayın uretıcı ve hobı olarak besleyen Dostlar eger bıraz ımanınız    varsa  veya    dınınız  farklıysa bıle  bıraz merhametınız varsa  ( kı ımanı olmayanın merhametıde olmaz)  Allah u (CC)  derkı '' onlar benım sessız kullarım dır''  varın artık ustuNuze dusen vazıfenın zorlugunu sız dusunun.....
...... Tekrarlıyorum Dostlar    3 Lıra Fazla Para Alayım  Dıye de Ahıretınızı Satmayın........
Jo mannes veya dıger uretıcılerın basarılarını da Allah (CC) ıznıyle  3    5  seneye kalmaz ısmını suan vermek ıstemedıgım abılerım  basaracaktırlar.......
Yeter kı sız dogru olanın pesınden gıdın  Allah (CC) mukafatını er yada gec verecektır.... Sen Dogru  Ol Yeter!!!

zemeskis

Takipçi Üyemiz
Karahan UZUN.' Alıntı:
Kalemıne  yuregıne  emegıne saglık!!!
Okudukca bır cok kısının ortak dusuncelerını dıle getırdıgınız kanısındayım zıra nıtekım oylede...
  Bu  işi  hobı veyahut tıcarı maksatlı  yapan kısılere ek olarak yazacagım su ıkı paragrafım olur yalnızca;
** Kul hakkı:  tıcaretını yaparken once Kul Hakkını gozetın 3 kurus  daha fazla alacagım dıye Ahıretınızı satmayın!!!
.... Boylesı karaktersızlerı cok gordum,sozum sahte bılezık takanlara,
hasta kusu kustan anlamayan hobıye yenı baslayıpta  3 gun sonra kusu öldugunde uzulenlere kus satanlara,jumbo ve show jumbo dıye  kırıkları satanlara,
daha once yavru aldım dıyıpte aslında ılkkez yanyana gelen kusları satanlara,

yumurtası var dıyıpte sogumus,yada baska kusların altından alıpta "işte bak kusun yumurtası" burada al sen kusu yavru cıkar cıkmazsa ıkıncı kulucka da kesın cıkar umıdını verıpte ınsanları hayalı gasp edenlere ve dahası ve dahasıııı!!!!
.....BU YUZDENDIR KI SEVGILI URETICI DOSTLAR'' RABBI TEALA  DERKI BANA HER HAKLA GEL KUL HAKKIYLA  GELME!! UNUTMAYIN KI  HAKKI  SADECE    BIR ERKEK İSMİ DEĞİL!!! Keza bunu yapanlar  zaten  ımansızlar  paraya  tapanlardır.... Isteyen dıledıgı kadar ustune alınsın....
Alınsın belkı  utanırlarda ımana gelırler zındıklar....
Bır dıger hususta
** HAYVAN  HAKKI;
    Unutmayın kı sayın uretıcı ve hobı olarak besleyen Dostlar eger bıraz ımanınız    varsa  veya    dınınız  farklıysa bıle  bıraz merhametınız varsa  ( kı ımanı olmayanın merhametıde olmaz)  Allah u (CC)  derkı '' onlar benım sessız kullarım dır''  varın artık ustuNuze dusen vazıfenın zorlugunu sız dusunun.....
...... Tekrarlıyorum Dostlar    3 Lıra Fazla Para Alayım  Dıye de Ahıretınızı Satmayın........
Jo mannes veya dıger uretıcılerın basarılarını da Allah (CC) ıznıyle  3    5  seneye kalmaz ısmını suan vermek ıstemedıgım abılerım  basaracaktırlar.......
Yeter kı sız dogru olanın pesınden gıdın  Allah (CC) mukafatını er yada gec verecektır.... Sen Dogru  Ol Yeter!!!
Zaten insanlara karşı dürüst ve vicdanli olmazsak başarının hiçbir anlami olmaz. Rabbim hepimizi ıslah eylesin.

zemeskis

Takipçi Üyemiz
Emre CEYHAN' Alıntı:
Güzel alet.Benim hep dikkatimi çekmiştir fotograflarda bakarken ama yaptırmayı falan düşünmedim.Sonuçta bunu biz değil satıcıların düşünmesi gerek.Onlar bulup üretecek biz satın alacağız.
O yemliklerden buldum. Antalyada bir satıcı yakında temin edecek.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Ariyan bulur  ;)

Oysa bende sizlerin cifthanelerde kullandiginiz akilli ufak yemliklere hastayim, ve burdada onlardan yok, ... veya ben henüz rastlamadim, fakat yok bildigim kadar, ...

Her Kültürün sabit tarzi vardir, ... kimi öyle, kimi böyle yapiyor, ... hedefe varilsinda, nasil varilirsa varilsin, ve o ku$ yemini yerdende yer, ac kalmaktansa, ...

Cenábi Allah ( C.C. ) herkesin gönlüne göre verir in$allah  ;)

Yemide, ku$uda, ve onlarin hakkindan gelecek gücüde, ... saglik olsun yeterki, birde zaman, ... gerisi kolay, ...

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Sevdigi Hobbi`ye insan ömrünü verirde, bu Avrupalilar hayatlarini öyle kolay kolay bir$eye vermez, ... sadece yaptigi i$i düzgün yaparlar, emir emirdir derler ve kolay kolay vazifelerinden taviz vermezler, ... varsin uzun sürsün, sorun degil, ...

Dünyanin hic bir yerinde yikmakta gösterilen ba$ariyi yapmaktada gösteremez insan, ... yani yikmak tez olur, ve ondan sonra ortaligi cabucak temizleyip hedefine eri$ir insan, ... fakat yapmaya geldimi sira, insani bir hayli ugra$tirir, ... hele ince i$ler, ...

Bunlar yemlikte olsun, sulukta olsun, bilindikten $a$mazlar, ve bizim yurdum insanim gibi öyle evde icát edilen deneylerle ugra$mazlar, ... ve bu tür ugra$larla ugra$maktansa, elimdekileri nasil daha ileriye götürürüm diye kafa yorarlar, ... varsin uzun bir yolculuk olsun, ... cizgilerinden $a$mazlar, ve hatalarindan ders cikartip ileriye bakarlar, yani hedeflerine, ...

Bo$una adamlar hemen hemen her kulvarda ön saflarda yer almiyor, ...

Her alaninda Federasyonlari TIKIR TIKIR hem i$ yapiyor, hemde üyelikler ve faliyetler sayesinde gelir elde edip, hizmetin en kalitesini sunabiliyorlar, ...

Ve bunu 24 saat göz önünde bulundurarak her gün kollari siviyor ve herkes kendi i$iyle me$gul oluyor, ...
Bizdeki gibi onun bunun i$ine kari$mak yok, ... herkes görevini biliyor, ... ve biz bu güzel sifatlardan esinlenirsek bir yerlere variriz, ...  yani ol demeyle oldurmak bizim üstelik ne haddimize, ...
Olur, fakat ancak agizimiza ve burnumuza bula$tirmak olur, tabi i$i ögrenmeden hilesine kafa yoranlara sözüm, ...

Üstelik bu insanlar Para icin yapmiyorlar yaptiklari cogu Hobbi`yi, ... ün ve $an geldiginde oda otomatik olarak kendilerine geliyor zaten, ... nerden nereye misali, ...
Jo Mannes aslinda Süs baliklari besliyordu, ... ku$lar eline tesadüf olarak gecince büyük bir gelecegin habercisi olmu$ bu hobbi`ye gönül vermesi, ...

Insanin onun kümesinde ku$ olasi geliyor adeta, ... olay bu, ... az ve temiz besle, arkasi illaki gelir, gelmezsede sanki, bunada $ükür, saglikli olsunlarda, ve bu hususta kusurumuz olmasinda, ... cünkü Avrupali evcil hayvanlarina kendi cocuklari gibi bakmakta, ... hatda bunlarin üzerine dahada titremekte, ... hayvan deyip gecmiyor, ... olayin asil sebebi bu bence, ...

Her$eyin en iyisi elbetde olumlu yansir, yeterki yatirimi yerinde yapalim, ... ku$ satmak icin insan satmiyalim, üc kuru$ icin yemin billah demiyelim, ... cünkü kiymet bilmiyen kadar bilende var, bununda unutmiyalim, ... önce kendimiz icin yapalim, ki, vicdanimiz rahat olsun, olabilsin, ... ve bizim kendimize layik görmedigimi kimseye layikte görmiyelim, ... böylece sorumlulukta artar, kalitede, elimizdekilere bicilen kiymet ve degerde, ve o zaman her$eye degerde ! ;)

8)

cht_58

Yeni Üyemiz
Adı
cahit
Soyadı
tokmakoğlu
Öncelikle herkese bol uretimler ve dogru ve durust alisverisler dilerim. İlk kez yorum yapiyorum aslinda artik yapmaliyim dedim. Konunun baslarinda uretimini yaptigi irk kuslarda neredeyse zirve yapmis bir insan olan uretici aslinda cogumuzun hayalindeki gibi uretimde ekol olmus birisi.... para kazanmiyormudur? Elbette kazaniyordur. Ama sevmese zevk almasa tutkusu haline gelmese bu kdar yil surekli ve daha iyi kaliteli kan yetistirmek mumkun olmazdi herhalde. Elbette birde yaptigi isi hakkiyla dogru ve durust yapmak bu meziyetlerde insanlari yillarca sizi takip etmesini ve alisveris yapmaya devam etmesini saglar. ARKADAŞLAR MAALESEF BİZE GELİRSEK MAALESEF.... SAHTEKARLİK....RİYAKARLİK....ÜÇ KURUŞ PARASINI ÇARPAYIMDA MÜŞTERNİN  NE OLURSA OLSUN YERLİYE ÇEK E İNGİLİZ İNGİLİZE JUMBO HER TÜRLÜ DALAVERE BU CAMİADA MEVCUT ELBETTE TENZİH EDERİM HELE BİR SÜREDİR ÜYESI OLDUĞUM BU PLATFORMDAKİ ARKADAŞLARIN ÇOĞUNU AYRI TUTUYORUM. AMA BENİM GİBİ ALTI YEDI AYDİR HOBİ AMACLİ YENİ BASLAYAN ARKADASLARA ALLAH YARDİM ETSİN. ZATEN BİZİM GİBİLER OLMASA BU UYANİKLARDA OLMAZ ELBETTE AMA HEPİMİZDE L A N E T OLSUN BE DİYEREK BU HOBİDEN VAZGECMİYORUZ VE YİNE KENDİMİZİ YOLDURMAYA DEVAM EDİYORUZ. NEREYE KADAR.... BİR DUZGUN YETİSTİRİ KARSİMİZA CİKANA KADAR. BU ALAMAN ABİMİZİN MEMLEKETİNDEYANİ AVRUPADA DA SAHTEKAR YOKMUDUR ? VARDİR ELBETTE AMA SANMİYORUM Kİ BİZDEKİ GİBİ AFEDERSİNİZ SALLASANİZ BU İS İCİN DİYORUM... SAHTEKARA DEGMEZ. ELBETTE ŞİMDİ ÇOĞU ARKADAŞİMİZDA AKLİNDAN GEÇİRDİĞİ GİB BENDE COK DOLANDİRİLDİM AMA BİR TANESİNİ 4 AY GECTİ VE PARAMİ YA DA SİPARİSİNİ VERDİGİM JUMBO MUHABBET KUSLARİNİ GONDERMEDİGİ İCİN AFİŞE ETMEK İSTİYORUM... MAALESEF ARTİK TELEFONLARMİ DAHİ ACMİYORLAR CUNKU... BU FİRMA İSMİ A Y H A N PETSHOP ANKAR KİZİLAY MEVKİSİNDE ACİN İNTERNETTE TUM SEHİRLE GÖNDERİM YAPİLİR DİYE YAZAR 2 CİFT İCİN 500 TL HAVALE YAPTİM BU FİRMADA CALİSAN SULEYMAN PARLAK ADİNDAKİ SAHSA ... YANLİS ANLAMAYİN AMA KUŞLAR GELDİ HEMDE WATHSAPTAN SECİMİNİ YAPTİGİM MUHABBET KUSLARİYDİ... FAKAT OTOGARA KUSLARİ TASİYAN OTOBUS GELDİ BAGAJ KAPAGİ ACİLDİ MUAVİN BANA BEYAZ NAYLON BİR POSET AĞZİNA BİR TANE DUGUM ATİLMİS BU NE DEDİMYA ABİ SENMİSİN BU İSİM DEDİ MUAVİN GARDAŞİM EVET DEDİM ACTİM POSETİN DUGUMUNU İCİNDE BİR AYAKKABİ KUTUSU KENARLAİNDAN HAVA DELİGİ ACİLMİŞ, TABİ SES HAREKET, TİKİRTİ YOK. ACTİGİMDA KUTUYU 4 KUSUN HEPSİ MEFTA TAM 7 SAATLİK YOLCULUK VR AGZİ KAPALİ POŞETLE OTOBUSE VERİLMİS ZAVALLİ HAYVANLAR HEMEN TELEFONLA RESİMLERİNİ CEKTM MUHATAP SATİCİYA DONDUM DURUMU BİLDİRDİM. SONUÇ SONUÇ MALUM TABİ AMW CANLİ AMA CANSİZ BANA ULAŞMİŞMİS KUŞLAR YAPACAKLARİ HİÇBİRŞEY OLMAZMİŞ.... ŞİMDİİİİİ O ZAVALLİ HAYVANLAR BİRAZDA BEN SEBEP OLDUM CUNKU, ÖLDÜKLERİNE Mİ YANAYİM, PARAM GİTTİ ONA Mİ YANAYİM, ULAN VİCDANSİZLAR HOBİ DİYE BİR KAC CİFT KUS BESLEMK İSTEDİM BU ZEVKİMİN İCİNE ETTİLER ONA Mİ YANWYİM. ARKADAŞLAR BU NASIL BİR CAMİA ANLAMADİM. BAHSETTİGİM KONUYU DURMADM TABİKİ YİNE KUS ALMAK İCİN FİYAT SORMAK UZERE TELEFON ACTİGİM BATUHAN COLAK BEYLE PAYLASTİM İSRAR ETTİGİ İCİN RESİMLERDN OLU GELEN KUSLARİN RESİMLARİN BİR KAC TANESİNİ ONADA GONDERDİM DİLEYEN ARKADASLAR OLURSA TELEFONLARİNİ YAZSİNLAR GONDEREYİM... DEMK İSTEDİGİM BUNLARİ DESİFRE ETMEK LAZİM HİÇ DEGİLSE İNTERNET UZERİNDN İNSANLARİ BU SEKİLDE KANDİRMASİNLAR. KUSURA BAKMAYİN KONUYU BU NOKTAYA TASİMAMAK LAZİM AMA HALEN REKLAM VERİP AYNİ YONTEMLE DEVAM EDİLİYOR AMA GORDUGUNUZ GİBİ KENDİLERİNDEN KAYNAKLANAN KAYİPLARİ MAALESEF TELAFİ ETMİYORLAR.  KUŞTA SATSAK TİCARETMİZİ DÜRÜST YAPALİMKİ BENİM GİBİ YENİ BASLAYAN İNSANLAR KUSMESİN BU HOBİYE.... TEŞEKKUR EDİYORUM HERKESE HAYİRLİ GECELER.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Ku$lara yazik olmu$, sizede öyle  :-[

Internet böyle 1 $ey i$te, ... her yalani ve dolani kolaylikla yayabilirsiniz, ... öylede yapiliyor zaten, ... ve daha aci olan insanlarin bunu hem bir yandan istismár etmesi, diger yandanda her$eye kanan insanlar, ...

Adam adam degilse af buyrun ku$umun DI$KISINI dahi vermem kendisine !  icon_snooty

Birakin canlisini, ölüsünüde vermem !  icon_snooty

Adamin adamligi nerden anla$ilir ?
Var bunu hemen belli eden tavirlar, ... parasi cebinde kalsin, kendide benden uzak !!!

JO MANNES herkesle ali$ veri$ yapsaydi, bu durumada gelmezdi !

Insan olacaksin önce, sonra efendi olacaksin, ve kiymet bileceksin, ve en mühimi, muhabbeti bilip tatli dilli olacaksin, ve ondan sonra bakariz artik bi ...

Dogaya salarimda insanim diye ortada gezinene yinede vermem !
Bende insan seciyorum ali$ veri$imde, ... ne herkesten alirim, nede herkese ku$ veririm, ...

Sevmedigim birindede cok istedigim ku$ varsa, onun daha iyisini kendim cikartmaya atilirim, ... ve bunu kesin elde ederimde, bekleriz, nolur yani, ... zaten yillarimizi verdik, dahada veririz, ... ku$culuk budur i$te !
Toptan alicilara ku$ satmak degil, ...

Herkeste 1 degil cok $ükür, ... cins cins insanlar var, ve herkesin hayata baktigi ayri bir penceresi var, ... oysa ben herkese ayni gözle bakiyorum, ... ve neyin ne oldugu, ve kimin ne oldugunu kümesimde olsun, telefonda olsun anliyorum, ...
Zaten kümesime gelmek ku$u almi$ kadardir, ... muhabbeti güzel olmasa zaten cagirmam !
Kiminide uzun yollardan cagiriyorum, ve pulunu yapi$tirip ayni yoldan geri yolluyorum, ... farz edinki, babasi onu adam edememi$ ise, benmi edecegim, ... fakat geldigi gibi eli bo$ yolladigimda belki DANK  confusedtw eder diye umuyorum, ... umut i$e, ...  8)

Hayvana anlatabildiginiz lafi ne yazikki bazi insanlara anlatamiyorsunuz, ... ve bunlarin her yerinden akilli Telefon gibi icátlar ciksa ne yazar, ... ne yazikki, ...
O kelle`ler, ancak kuafförlere yarar, vur enseye, siradaki gelsin, ... al birini vur ötekine  :)

O yüzden, biraz secici olun, her konuda, ve bence uzak olsada, yakinda olsada ku$ yollamayin !
Ya kendiniz gidin alin, yada onlar gelsin !

Ba$iniza gelenden dolayi insan olan gercekten üzülüyor, ...
Herkes ektigini elbetde bicer, ve o zavalli ku$larda elbetde bunun hesabini sorar !

Zehra

Üyemiz
Adı
Zehra
Soyadı
Aksoy
Cahit Bey Geçmiş olsun..

Şevkinizi kırmak istemiyorum ama hobi amaçlıda olsa üreticiler, kuş alıp satımınında bir ticaret olduğunu unutmamalılar. İki yabancı arasında yapılan ticaretin yazılı sözleşmeleri olur bilirsiniz, bu sözleşmede tarafların açık adları adresleri, alacakları ürün, cinsi, nasıl paketleneceği, varsa sevkiyat şekli, o ürüne ait sertifikasyonlar,hijyen belgeleri, standart belgeleri, ödeme şekli vs vs, bir sürü detay olur.

Lütfen KUŞ deyip geçmeyin bir TİCARET yapıyorsunuz ve kendi koşullarınızı kendiniz belirleyin! Bu noktada, özel kargo şirketleriyle de anlaşma yapabilirsiniz belki veya bağlı bulunduğunuz kuş derneklerini iller arası sevkiyatlara toplu çözüm getirmesi için aracı olarak yöntem geliştirmesi adına lobi faaliyetlerinde bulunabilirsiniz.

zemeskis

Takipçi Üyemiz
Cahit TOKMAKOĞLU' Alıntı:
Öncelikle herkese bol uretimler ve dogru ve durust alisverisler dilerim. İlk kez yorum yapiyorum aslinda artik yapmaliyim dedim. Konunun baslarinda uretimini yaptigi irk kuslarda neredeyse zirve yapmis bir insan olan uretici aslinda cogumuzun hayalindeki gibi uretimde ekol olmus birisi.... para kazanmiyormudur? Elbette kazaniyordur. Ama sevmese zevk almasa tutkusu haline gelmese bu kdar yil surekli ve daha iyi kaliteli kan yetistirmek mumkun olmazdi herhalde. Elbette birde yaptigi isi hakkiyla dogru ve durust yapmak bu meziyetlerde insanlari yillarca sizi takip etmesini ve alisveris yapmaya devam etmesini saglar. ARKADAŞLAR MAALESEF BİZE GELİRSEK MAALESEF.... SAHTEKARLİK....RİYAKARLİK....ÜÇ KURUŞ PARASINI ÇARPAYIMDA MÜŞTERNİN  NE OLURSA OLSUN YERLİYE ÇEK E İNGİLİZ İNGİLİZE JUMBO HER TÜRLÜ DALAVERE BU CAMİADA MEVCUT ELBETTE TENZİH EDERİM HELE BİR SÜREDİR ÜYESI OLDUĞUM BU PLATFORMDAKİ ARKADAŞLARIN ÇOĞUNU AYRI TUTUYORUM. AMA BENİM GİBİ ALTI YEDI AYDİR HOBİ AMACLİ YENİ BASLAYAN ARKADASLARA ALLAH YARDİM ETSİN. ZATEN BİZİM GİBİLER OLMASA BU UYANİKLARDA OLMAZ ELBETTE AMA HEPİMİZDE L A N E T OLSUN BE DİYEREK BU HOBİDEN VAZGECMİYORUZ VE YİNE KENDİMİZİ YOLDURMAYA DEVAM EDİYORUZ. NEREYE KADAR.... BİR DUZGUN YETİSTİRİ KARSİMİZA CİKANA KADAR. BU ALAMAN ABİMİZİN MEMLEKETİNDEYANİ AVRUPADA DA SAHTEKAR YOKMUDUR ? VARDİR ELBETTE AMA SANMİYORUM Kİ BİZDEKİ GİBİ AFEDERSİNİZ SALLASANİZ BU İS İCİN DİYORUM... SAHTEKARA DEGMEZ. ELBETTE ŞİMDİ ÇOĞU ARKADAŞİMİZDA AKLİNDAN GEÇİRDİĞİ GİB BENDE COK DOLANDİRİLDİM AMA BİR TANESİNİ 4 AY GECTİ VE PARAMİ YA DA SİPARİSİNİ VERDİGİM JUMBO MUHABBET KUSLARİNİ GONDERMEDİGİ İCİN AFİŞE ETMEK İSTİYORUM... MAALESEF ARTİK TELEFONLARMİ DAHİ ACMİYORLAR CUNKU... BU FİRMA İSMİ A Y H A N PETSHOP ANKAR KİZİLAY MEVKİSİNDE ACİN İNTERNETTE TUM SEHİRLE GÖNDERİM YAPİLİR DİYE YAZAR 2 CİFT İCİN 500 TL HAVALE YAPTİM BU FİRMADA CALİSAN SULEYMAN PARLAK ADİNDAKİ SAHSA ... YANLİS ANLAMAYİN AMA KUŞLAR GELDİ HEMDE WATHSAPTAN SECİMİNİ YAPTİGİM MUHABBET KUSLARİYDİ... FAKAT OTOGARA KUSLARİ TASİYAN OTOBUS GELDİ BAGAJ KAPAGİ ACİLDİ MUAVİN BANA BEYAZ NAYLON BİR POSET AĞZİNA BİR TANE DUGUM ATİLMİS BU NE DEDİMYA ABİ SENMİSİN BU İSİM DEDİ MUAVİN GARDAŞİM EVET DEDİM ACTİM POSETİN DUGUMUNU İCİNDE BİR AYAKKABİ KUTUSU KENARLAİNDAN HAVA DELİGİ ACİLMİŞ, TABİ SES HAREKET, TİKİRTİ YOK. ACTİGİMDA KUTUYU 4 KUSUN HEPSİ MEFTA TAM 7 SAATLİK YOLCULUK VR AGZİ KAPALİ POŞETLE OTOBUSE VERİLMİS ZAVALLİ HAYVANLAR HEMEN TELEFONLA RESİMLERİNİ CEKTM MUHATAP SATİCİYA DONDUM DURUMU BİLDİRDİM. SONUÇ SONUÇ MALUM TABİ AMW CANLİ AMA CANSİZ BANA ULAŞMİŞMİS KUŞLAR YAPACAKLARİ HİÇBİRŞEY OLMAZMİŞ.... ŞİMDİİİİİ O ZAVALLİ HAYVANLAR BİRAZDA BEN SEBEP OLDUM CUNKU, ÖLDÜKLERİNE Mİ YANAYİM, PARAM GİTTİ ONA Mİ YANAYİM, ULAN VİCDANSİZLAR HOBİ DİYE BİR KAC CİFT KUS BESLEMK İSTEDİM BU ZEVKİMİN İCİNE ETTİLER ONA Mİ YANWYİM. ARKADAŞLAR BU NASIL BİR CAMİA ANLAMADİM. BAHSETTİGİM KONUYU DURMADM TABİKİ YİNE KUS ALMAK İCİN FİYAT SORMAK UZERE TELEFON ACTİGİM BATUHAN COLAK BEYLE PAYLASTİM İSRAR ETTİGİ İCİN RESİMLERDN OLU GELEN KUSLARİN RESİMLARİN BİR KAC TANESİNİ ONADA GONDERDİM DİLEYEN ARKADASLAR OLURSA TELEFONLARİNİ YAZSİNLAR GONDEREYİM... DEMK İSTEDİGİM BUNLARİ DESİFRE ETMEK LAZİM HİÇ DEGİLSE İNTERNET UZERİNDN İNSANLARİ BU SEKİLDE KANDİRMASİNLAR. KUSURA BAKMAYİN KONUYU BU NOKTAYA TASİMAMAK LAZİM AMA HALEN REKLAM VERİP AYNİ YONTEMLE DEVAM EDİLİYOR AMA GORDUGUNUZ GİBİ KENDİLERİNDEN KAYNAKLANAN KAYİPLARİ MAALESEF TELAFİ ETMİYORLAR.  KUŞTA SATSAK TİCARETMİZİ DÜRÜST YAPALİMKİ BENİM GİBİ YENİ BASLAYAN İNSANLAR KUSMESİN BU HOBİYE.... TEŞEKKUR EDİYORUM HERKESE HAYİRLİ GECELER.
Kardeş öncelikle geçmiş olsun. Bu saatten sonra ne desek boş. Yani ben böyle konular olduğunda hep şunu söylerim. İnternetten canlı alım satım işi her iki taraf için de risklidir.  Şahsım adına şunu söyleyebilirim. İnternetten ne canlı alırım ne de canlı satarım. Zaten gönderim konusunda profesyonel bir yöntem yok. Canlıyı taşıyan otobüs muavini ya da şoförün zaten umrunda değil. Bu sebeple imkânın varsa bizzat arabanla alacaksın. Yoksa da bulunduğun ilde dürüst bir üretici bulacaksın. Başka çaresi yok. Herkese hayırlı üretimler.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Cahit TOKMAKOĞLU' Alıntı:
yanlız şöyle bir ayrıntı var kuşların bulunduğu kutuyu poşete muavinmi koymuş yoksa satın aldığınız şahısmı koymuş? bunu net olarak biliyormusunuz?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
bu işte illa kazık yiyeceksin malesef:(((
bende zamanında iyi bir kazık yedim, yapabileceğim tek şey haram ettim aldığı parayı..