KAC GUNDE BİR MAMA VERİYORUZ

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
yavrusu olanlara ve yumurtlamaya başlayan kuşlarıma hergün veriyorum
diğerlerine ise haftada 2 yada 3 kez veriyorum duruma göre

Umur OZ

Yeni Üyemiz
Adı
OZ
Yavrusu olan kuşlara her gün vermelisiniz çünkü yavrularınada kusuyolar ama yavrulama sürecine girmiş kuşlara haftada 2-3 kez verirseniz iyi olur dinç kalırlar...

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
hergün vermek zararlı veya değil bu duruma göre değişir.
kafesin büyüktür kuşlar yeterince hareket ediyorlardır, hava temizdir miskinlik yoktur, o zaman hergün vermendede sakına yoktur ama tam tersi ise hergün vermek 1 aya kalmaz kuşu yağlandırır.
Dipnot olarak ekleyim dedim

bende yavrusu olmayanlara haftada 3 gün yumurtalı , 1 gün sade kabaklı mama ve 2 gün çeşitli tohumlardan çimlendirme veriyorum.

yavrusu olanlara ise 4 gün yumurtalı mama , 2 gün ise az yumurta ve çimlendirme katkılı mama. 1 gün sadece çimlendirme

Cihat Cenk

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
BURAK
bu konuda bişey danışmak istiyorum ben yumurtanın sarısını az miktardada beyazını eziyorum ve yumurtanın kabuğunuda toz haline getirip güzel bir karıştırdıktan sonra veriyorum ama kuşlar yavru olduğu için piyasadaki mamadanda bunun daha iyi olduğu kanısındayım

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
ben yavrulu kuşlara ve yumurtalılara 1 gün ara ile mama veriyorum diyerlerine haftada 1 felan ama yavrululara günlük vermek daha saglıklı 

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Arkadaşlar her gün mama vermek konusunda bir detay ekleyeyeyim.Kuşların dışkısını takip edin,hergün mama verilen kuşlarda zaman zaman dışkı kokulu,cıvık ve sarı oluyor.Sindirim konusunda sıkıntıya sebep olabiliyor.Sonra ilerisi için sıkıntı doğurabilir.Eğer hergün mama verecekseniz en azından miktarını iyi ayarlayın hayvana fazla yüklenme olmasın.Dışkı analizi önemli,zaten çoğu sıkıntı dışkıdan analiz edilebiliyor.

Orkun TUTAR

Takipçi Üyemiz
Adı
Orkun
Soyadı
TUTAR
Bence yiyecek çeşiti bol olmalı kuşların benim kafesimde mamada olur sürekli yemde olur yeşillikte olur kuş zati herşeyi kendi ihtiyacı kadar yiyor ve gayette saglıklılar kuslarım

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Her kümesin kendisine göre dogruları  vardır...Herkezin fikrine saygı duyarım.
Ben yavrulu ve yumurtası olan kuşlarıma hergün, salmada bekleyenlerede haftada bir kez taze mama yapar veririm...Ana mama katkısı olarakta Aktiv mama ve Refik TÜRK ün mamasını karıştırarak hazırlarım, içine yumurta rendesi , çimlenmiş tohumlardan(herzaman elimin altında olmasını saglarım), birazda yeşillik ( maydonoz, havuç, elma, brokoli vs.vs.), mavi haşhaş hepsini harmanlar kuşlara ikram ederim...

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
hergün veriyorum yavrulu olanlara silme dolduruyorum mamalığı diğerlerine ise çok az veriyorum gerekli vitamini alsınlar diye yağlanma sorunumda olmadı şimdiye kadar. hatta öyle ki alt kapıcı dairesinde kafeslerim sabah kalkıyorum saç baş dağınık iniyorum aşağı kendi kahvaltımı yapmadan onları yediriyorum sonra kendimi. :)

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Yahya beye katılıyorum.Herkesin doğrusu ve bir düzeni var.Bence de en doğrusu o.Bunun sebebi de kuşun artık belirli bir standart içerisine girmesi.

Davet üzerine bir kümese gittim.Davet eden arkadaş üretim haneye girdiğimiz de döner başlıklı Vantilatörü çalıştırdı ve ben şok oldum.Hemen Vantilatörü kapattım bana bakıp neden kapattığımı sordu.Bende kuşların rüzgardan etkileneceğini söylediğim de bana güldü.Kuşların Vantilatörden gelen hava sirkilasyon'una alışık olduklarını ve etkilenmediklerini aksine çok hoşlarına gittiğini söyledi.Ben ise belirli süre içerisinde Üretim hanenin havasının değişimi ve cam da bulunan Aspiratörün bile belirli zaman içerisin de çalıştırmaya halen devam ediyorum.

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Cihat Gebze' Alıntı:
bu konuda bişey danışmak istiyorum ben yumurtanın sarısını az miktardada beyazını eziyorum ve yumurtanın kabuğunuda toz haline getirip güzel bir karıştırdıktan sonra veriyorum ama kuşlar yavru olduğu için piyasadaki mamadanda bunun daha iyi olduğu kanısındayım
Bencede daha faydalı çünkü kalsiyum  ve protein ağırlıklı olur.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Yahya SAYIN' Alıntı:
Her kümesin kendisine göre dogruları  vardır...Herkezin fikrine saygı duyarım.
Ben yavrulu ve yumurtası olan kuşlarıma hergün, salmada bekleyenlerede haftada bir kez taze mama yapar veririm...Ana mama katkısı olarakta Aktiv mama ve Refik TÜRK ün mamasını karıştırarak hazırlarım, içine yumurta rendesi , çimlenmiş tohumlardan(herzaman elimin altında olmasını saglarım), birazda yeşillik ( maydonoz, havuç, elma, brokoli vs.vs.), mavi haşhaş hepsini harmanlar kuşlara ikram ederim...
Yahya abi bu mavi haşhaşın ne artısı var bunu birkaç kişiden duymuştum.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Çiftlerdeki  duruma bağlı yavrulu ve  yumurtalı kuşlarda  mama olayı  olmazsa olmaz benim kendi düşüncem yavrulu kuşlarda mama takviyesi yapılmazsa üretici için ilerde çok sıkıntı olacağı kanatindeyim... 

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli kardeşim.Aslında mama konusu çok önemlidir.Mama nın besleyiciliği olduğu gibi bazı zararları da vardır.Yumurtlama öncesi kuşlarımıza muhakkak mama veririm.İçine klasik bilinen herşeyi ve ayrıca kendim hazırladığım ve mevsimsel olarak toplayarak kuruttuğum bitki çaylarını da koyuyorum.Ama yavru bakan kuşlarıma farklı bir kür uyguluyorum.Yumurtada yatan  kuşuma kesinlikle mama vermem.Bazen erkek dişiyle çifleşmek için yumurtalara ya da yumurtaya yatan dişiye zarar verebiliyor.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
ben kendi üretim hanemde yavrusu olan kuşlara günde 2 defa mama veriyorum sabah 6 da ve öğlen 12 de veriyorum yavrusu olmayanlara vermiyorum zayıf olanlara ara sıra salmadaki yavru kuşlara her gün veriyorum