Kendi gaga taşını kendin yap

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
taner çınar' Alıntı:
ben kendi gaga taşımı yaparkenken ince kum, sıva alçısı ve mermer tozu kullandım. Bu karışımıda bir yerde okumuştum. Ama mermer tozunu bulmak çok zor oldu benim için.
Sıva alçısı değilde, bulabiliyorsanız dişçi alçısı bulamıyorsanız elektrikçi alçısı kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca mermer tozu inşaat malzemesi, kum, kireç satan yerlede genelde bulunuyor.

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
Ahmet TATAR' Alıntı:
abi inanki bende aynısını yapıyorum tek fark içine mürekkep balığının kemiginide önceden havanda toz haline getirip öyle koyuyorum..Böylelikle yumurta zamanı kalsiyum ihtiyacınıda gaga taşlarından gidermiş oluyorlar.Allah ne güzel yaratmış her yerimiz deniz maşşallah buralarda bütün sahiller mürekkep balıgı kemiği dolu.arada sırada sahile gidip torbaları doldurup geliyorum...
Deniz kıyısında buldugunuz kemikler nasıl birşey bende deniz kıyısında oturuyorum bir bakayım bulabilecekmiyim

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Engin.K' Alıntı:
Deniz kıyısında buldugunuz kemikler nasıl birşey bende deniz kıyısında oturuyorum bir bakayım bulabilecekmiyim
Özellikle kışın çok bulunuyor. Ben yazın bile çok toplamıştım.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
  gaga taşına  mermer tozu doğal olan kimyasal olmayacak  artı  sodanın olmasıda faydalı olur kanısındayım ben  bu şekilde yapıyorum  saygılar

istanbullu_35

Takipçi Üyemiz
Adı
Hiranur
dişçi alçısı alıp yarı yarıya bildiğimiz temiz kumu sulandırıp eski veya kırık yemliklere veya buzdolabı buzluklarına kalıp olarak kullanıp tellerinide önceden hazırlayıp harç yapıp dökebiliriz itimat edin hem sıhhi hem daha sert gaga taşına sahip olabilirsiniz
Selahattin beyin tarifine göre yaptığım gaga taşı nasıl olmuş  confusedtw
Yorumlarınızı bekliyorum.

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
bazı arkadaşların yazdığı gibi su yerine minarelli su soda yani kullanılsa nasıl olur?

Yaşar yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Yaşar
Soyadı
Yılmaz
gökay tatar' Alıntı:
bazı arkadaşların yazdığı gibi su yerine minarelli su soda yani kullanılsa nasıl olur?
Gökay bey mineralli su dediğiniz sodadan bahsediyorsanız şişeninden çıktıktan sonra normal suya dönüyor

istanbullu_35

Takipçi Üyemiz
Adı
Hiranur
yukarıda resmi bulunan gaga taşlarını kendim yaptım ancak kuşları yiyemiyor çünkü inanılmaz sertler. Ben bile kırmakta güçlük çektim.Daha kırılgan ve kolay dağılması için ne yapmalıyım acaba?

istanbullu_35

Takipçi Üyemiz
Adı
Hiranur
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Alçıyı çok kullandığındandır.
evet alçıyı fazla koydum çünkü çok cıvık olmuştu.Bunun belli bir oranı varmı acaba şu kadar alçı şu kadar su diye yada hazırlarken çok cıvık olmasımı doğru olanı

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Cıvık olsada sorun olmaz. Biraz geç donar. Ben ilk yaptığımda 1 hafta beklemiştim donmasını. Çok cıvık yapmışım. Bu yaptıklarınızı kırıp tekrar alçıharcı yapın, bu sefer daha fazla kum koyun.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Normal geç donan alçı ile yapın  sorunsuz kulanır kuşlar

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
gaga taşını şöyle kolay yapabilirsiniz
önce kalıplarınızı ve içine batıracağınız telleri hazırlayın
tercihen tohum çimlendirilen violler kalıp için uygun olur.
teller için ise ambalajcılarda paket teli olarak satılıyor.
benim yaptığım karışım 1 ölçek sıva alçısı 1 ölçek mermer tozu
1 ölçek temiz tatlı su kumu , bunları bir kapta karıştırıyoruz.
daha sonra başka bir temiz kaba az miktarda su koyuyoruz ve bu toz karışımı
yavaş yavaş karıştırarak ilave ediyoruz.çok cıvık veya çok sert olmayacak kıvama
geldiğinde ispatula ile kaplara dolduruyoruz. derhal telleri batırıyoruz.
bir gün sonra (oda sıcaklığında) kuruyacaktır ve kalıplardan kolayca çıkarılır.
bir günde kalıp dışında bekledikten sonra sıcak fırında yarım saat kadar pişiriyoruz.
çok kolay ve maliyeti ucuz.

istanbullu_35

Takipçi Üyemiz
Adı
Hiranur
aykut bey ben diş deposundan sert diş alçısı aldım.Bu arada mermer tozu yerine mürekkep balığı kemiğini havanda ezip kuş kumu ile ilave ettim.ama birde şu var ben bunları hiç pişirmedim.normalde de pişiriliyormu bunlar.Yoksa siz kendiniz mi buldunuz bu formülü.Pişirmek ne işe yarıyor?

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
pişirmeden takılan gaga taşlarını hayvanlar çok çabuk dağıtıyor
bi nevi alçıyı sıkılaştırmak için pişirmekte fayda var
yinede size kalmış

bülentyıldız

Takipçi Üyemiz
Adı
Bülent
Soyadı
yıldız
aykutsüzer' Alıntı:
pişirmeden takılan gaga taşlarını hayvanlar çok çabuk dağıtıyor
bi nevi alçıyı sıkılaştırmak için pişirmekte fayda var
yinede size kalmış
Pişirmekte fayda olduğunu duymuştum ama ben bugüne kadar hiç pişirmedim.erken dağılmada olmadı.Dağılma olayı alçının cinsiyle ilgisi olabilir.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Dişiçi alçısını pişirmeye gerek yok. Zaten çok sert olacaktır.

istanbullu_35

Takipçi Üyemiz
Adı
Hiranur
Abilerim ben bu gaga taşı işini bir türlü yapamadım.Benim 3 çiftim var ve yapmak istediğim de 6-7 tane falan ama yok bir türlü olmuyor.İlk yaptığım çok sert oldu değil kuşlar ben bile çekiçle kırarken çok zorlandım.Alçıyı fazla koyduğumu söylediğiniz için ikinci yaptığımda biraz daha sulu yapıyım dedim dedim ama 3 gün oldu hala donmak nedir bilmedi.Bana kaşık fincan gibi şeylerle tam olarak alçı kum ve en önemlisi su ölçüsü verebilecek olan varmı  acaba?