Kuşlarımdan birkaç resim | Günay Dönmez

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Günay Hocam örnek üreticisin bunu gördüm hem bilginle hem kuşlarının kalitesiyle bu apaçık ortada. Takdir ettim sizi tebrik ederim hayırlı sağlıklı üretimler ve bol keyifler dilerim

canso

Takipçi Üyemiz
Adı
Cansay
Soyadı
AKKAYA
Günay bey siteye üye olduğumdan beri yazılarınızı özellikle okumaya gayret ediyorum.Yazılarınızın içeriğinin çok faydalı ve doyurucu olduğunu belirtmek isterim.Teoriyi pratik ile birleştirebilmiş ender insanlardan biri olduğunuz gayet açık.Özellikle yazılarınızın tamamının gerçekten araştırılmış,bilimsel içerikli ve bir süreçte özümsenerek çıkarım elde edilmiş olduğu görünmekte.Ben de bu konudaki merakımı bir adım öteye taşımak niyetindeyim.Ve Antalyanın Kemer ilçesinde yaşıyorum.Uzak komşu sayılırız :)
Uygun olan bir zamanda sizinle tanışmak isterim.Sizin için de uygun olduğu taktirde.
Kuşlarınız için oluşturduğunuz ortam gerçekten de örnek teşkil edecek nitelikte.Zaten yukarıda da yazmış olduğum özelliklere sahip birinden de aksi beklenemezdi.Bol ve sağlıklı üretimler dilerim.

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
maşallah abi ben yeni gördüm bu konuyu atlamışım, ama senin bilgilerinden zaten bunun gibi hastane temizliğinde düzeninde üretimhanen olduğu belliydi :)

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
günay abi kuşların harikaymış maşallah diyeyim, üretimhanen de çok temiz ve havadar bir sorum olacak; senin kuşların genelinde ense kısmındaki tüylerin kabarık olduğunu gördüm yani sanki orada bir şişlik var ve ben o tarz kuşllara bayılıyorum, cinsiyle alakalı bir durum sanırım, bu cins kuşların ırkı ne oluyr hollanda mı ?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Atilla KARADAĞ' Alıntı:
günay abi kuşların harikaymış maşallah diyeyim, üretimhanen de çok temiz ve havadar bir sorum olacak; senin kuşların genelinde ense kısmındaki tüylerin kabarık olduğunu gördüm yani sanki orada bir şişlik var ve ben o tarz kuşllara bayılıyorum, cinsiyle alakalı bir durum sanırım, bu cins kuşların ırkı ne oluyr hollanda mı ?
Selam Atilla, bayağ uzun zamandır forumda görünmüyordun, hoşgeldin. Aynen senin gibi ben de bu tarz kuşları çok beğeniyorum. Enselerindeki şişlik aslında çok iyi gelişmiş ense kasları. Dediğin gibi sanırım çinsi ile alakalı, beslenmeden olacağını zannetmiyorum. İlk yazımda da dediğim gibi kuşlarımız 2 kan karmasına sahip, kendi kuşlarımız ve Yahya Sayın dostumun kuşlarından. Yahya arkadaşımın paylaşımlarını hep takip ediyordum ve henüz tanışmamıştık, 3 yıl önce üretim sezonunun son kuluçka yavrularının resimlerini paylaştığında niyeti bozdum ve kapısına gidip kuşları almak için yalvardım  :D ...o zamanlarda Yahyadan kuş alabilmek için sıraya girmek gerekiyordu. Benim kendi kuşlarımın bir kısmı hakiki ingiliz kırması kuşlardı (çekik gözlü olanlardan) ve enselerinde bu şekilde kabarıkları vardı...diğer kısmı da normal yerli kuşlardandı. Yahyanın bazı çiftlerinden yavru alma isteğim de bundan kaynaklanıyordu, onun çiftlerinde de bu şekilde ense çıkıntıları vardı fakat onun kuşları iri yerli diye dediğimiz kuşlardandı (harika bakıcı kuşlar bu arada)...öylesine iri ki benim ingiliz kırmaları kadar iriler. Bu çftlerin bazıların yavrularından Yahya arkadaşım almama izin verdi, yavrular benim kendi üretimim yavrularla eşleştirildi ve senin beğendiğin kuşlardan yavru vermeye başladılar...şu an 4ncü nesilleri alınmak için yuvalıklar takıldı  :)

Bu cinsi beğenmemin sebebi, tünekte dik durduklarında harika bir duruş ve görüntü sergilemeleri. Tek üzücü yanı (emin olmamakla birlikte) sanırım yarışmalarda bunun gibi ense çıkıntıları diskalifiye sebebi olması, ama benim için çok önemli değil, yarışmaya katılma gibi bir niyetim yok (en azından şimdilik).  :)

Sıra şimdi Raşit ustanın kapısında yatmak. Raşit ustada harika ve kondisyonlu ingiliz kırmaları var...inşallah beni fazla yalvartmaz ve yavrularından birkaçtane almama izin verir.

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
çok özverili bir çalışmayla mükemmel renk kombinasyonları edlde etmişsiniz.  umarım ilerde ben de bu konuda sizin kadar başarılı olurum. Hayırlı ve sağlıklı üretimler

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Hoşbulduk günay abi uzun zamandır yaz tatilindeydim internete pek takılamıyordum işten güçten, kuşların duruşları çok güzel ense çıkıntıları ve bel kısmının çıkık olması buna karşılık kursak kısmının şişmesi de daha da güzellik katıyor, dikkat ettim kuşlarınızın çoğu bu şekilde, daha fazla dayanamayıp bende istiyorum demek istiyorumm :D bunları gördükten sonra kendi kuşlarım bana güzel gelmemeye başladı benim kuşlarım da iri, cüsseli kuşlar ama dediğiniz gibi ingiliz kırması kuşlar gibi yani kafa vücuda göre daha iri kaçıyor, ama sizinkilerin kafasının küçük olması ayrı bir zerafet oluşturuyor, daha önce hiç rastlamamıştım bu kadar zarif kuşlara bunları bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum,  birkez daha kuşlarınıza maşallah demek istiyorum.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
İnşallah Atilla kardeşim, valla yuvalıklar daha dün takıldı, hayırlısı ile yumurta ve yavrular gelmeye başlasın gelip istediğin kadar seçip götürebilirsin.

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
günay abı masallah.son telefon görusmemızde 30 cıft dıyordun ama  ben böle 30 cıft beklemıyordum acıkcası  :) masallah allah nazarlardan korusun.yarın yuvalıkları takıyorsun galıba ınsallah sorunsuz bı sezon gecırmen dılegımle abı.bol saglıklı yavrular.saygılar.denızlıden huseyın

goldhinch77

Üyemiz
Adı
sebahattin
Soyadı
şen
maşallah çok özenle hazırlanmış bi üretim hane allah gönlüne göre versin.