MAMA OLAYINDAN BIKTIM ARTIK!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Murat bey  ilk olarak yazınız için teşekkürler.

İki tane sorum olacaktı size...

1-'' Hele içindeki niger çok mühim...yiyiceklerki ebevenyler yavrularına bunu kusabilsinler ki onlarda daha saglikli geli$ebilsinler.''

Buradaki tohum büyük ihtimal nijer anladığım kadarıyla bu forumda gördüğüm kadarı ile yavrulu çiftlere kızıştıracak tohumlar,yiyecekler vermeyin kanısı hakim.Bunu yiyen ebeveyn tekrardan kızışarak çiftleşme istemleri sonucu yavruları katledebiliyorlar.Bir çok kişinin başına gelmişti.

Bu konu hakkında düşünceniz nedir ?

2-Sizin kuşlarınıza verdiğiniz mama nasıldır neler vardır ?

Teşekkürler...

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Rica ederim,

bende sadece yardimci olma derdindeyim, ...

Kendi yavrularina saldiran, Niger tohumu yüzünden yapmiyor bunu !!!

Bunu savunan önce nasil 1 ülkede ya$adigini göz önüne almali, diyecegim $uki, yazi insani mahf eden, ki$i dersek yine öyle, birde ufak kafeslerde üretim yapiyor cogu, hazir sistemler varken, yani STRESS`tir her$eyin tetikleyicisi, ...

Size bir$ey sormak istiyorum, ... en sevdiginiz yemegi agiz tadi ve afiyet ile yediniz diyelim, ... arkasindanda orta Türk Kahvesinide ictiniz, oh  ;D Stress`e yer varmi sizin icin o bedeninizde ? ? ?

Yoktur ! ! !

Arzu ettikleri gelmiyor, geleni ise begenmiyor, veya burnunu kivirarak yemek zorunda kaliyor, kafes dar, yem eh i$te, o kendini sizin onu gördügünüz gözlede görmüyor, derdi, ya$amak, her an kacabilmek, yani ne kadar evcilde olsa hep canini merak eder, ... kavgada dahil, öldürülmektense öldürmeyi tercih eder, tabi buna gücü yeterse, ... di$ileri daima agresif olur, öyle yaratilmi$lar, ... insanoglunda erkekler meydani $avas konu oldugundada, Allah`tan cocuklar var, kadinlari bir birbirine salinda görün, kim daha vah$i  smileki

Imza bölümümde üye oldugum ba$ka bir forumun linkleri var, ... ku$larimda orada, kismende olsa, yeterli sayida, veya henüz cektiklerim, masada neler yaptigim, neler kardigim mevcùt, ... isterseniz önce bir bakin, ho$unuza giderse ve yazilarida okuduktan sonra siz karar verin, ... hani $imdi ben aynisini yazarim burayada, ilginiz icin $imdiden te$ekkür ederim, bende memnunum ku$larimda, ... ve yazimin ba$inda ülke konusuna degindim, bende TÜRKÜM, demek istedigim, iklim $artlari farkli, buda ayri bir Srtess faktörü, ve benim ku$lar, 12 ay di$arda, aldigi hava farkli, gördükleri güne$ farkli, tüglerinin renkleri farkli, gece ise gece, uyurlar, ... gündüz ise yem avina cikarlar, horoz ötmeden gözlerini acarlar, ... yilda 12 ay, 365 gün, ... sorunda yok bu konuda, burasida cok soguk, nemli, bu ara iklim cok dengesiz, hàla kar yagan yerler var, ... yani ba$indakide su su diye yanip kavruluyor, ... cöken dünyanin bize i$aretleri, ... ortalik allak pullak, ... tok olan cümle cihani tok sanir, ac olan, cihanda ekmek yok sanir misali, ... yani ben üstelik bir avuc niger tohumu daha katiyorum, yani dozaji art`tiriyorum, zararini hic görmedim, tabi saldirganlik yine yer problemindendir, hani alan dar olabilir, veyahut i$iklandirmada sorun olabilir, lamba acildiginda gün ba$lar sanarlar, ampül bu, patlarda, yani yapay i$ik. dogal i$ik kadar olabilirmiki ? Mümkün degil, ... ku$ ne yapsin, oda $a$iriyor, ... buda saldirganlik ile kendini belli ediyor, ... onlar kendilerinide issirir, bizide, ... tabiyatlarinda var bu, emsalini öldürebilir, bizi anca kanatabilir, hayvanlar ile ugra$an issirilmaya ali$tirmali kendini, ... bu böyledir, ...  friend gecer ama, izi kalsa bile en azindan ders olur  ;D  ::)

Sorunuz varsa cekinmeyin, seve seve yardimci olurum

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Çok acaip şeyler okuyorum artık, siz gelin türkiyede üretim yapın ve avuç-avuç nijer verin bakalım kuşlarınız almanyadaki gibi rahat duruyorlarmı. Tek bir konuda katılıyorum o aramızdaki iklim farkı. Nijerin etkisi kuşları yağlandırmak dışında kan dolaşımını hızlandırır, bu da kızışma denilen şeyi oluşturur. Sıcak olan iklimlerde etki daha da büyük olur, yani hava nekadar sıcaksa kuş kan dolaşımını yavaşlatmak için uğraşır...siz de nijeri basınca hayvan bu kontrolü sağlayamaz oluyor. Yeniden çiftleşme ve yumurtlama isteği ortaya çıkıyor. Bazı dişiler tekrar yumurtlamaya başladığında yuvada hala yavru olmasına tolerans gösteriyor olabilir ama bazı dişilerde bu tolerans yoktur. Doğada olduğu gibi kendi yavrusunu bile yeni gelecek yumurtalar için birer tehtid olarak görür ve yuvadan kovar...ama yavrunun henüz uçup gitme gibi fiziksel yeteneği olmadığı için annesinin gazabına uğramaktan başka şansı kalmıyor. Stres filan tabii ki bunlar birer faktör ama ana sebep değil. Son 2 yıldır mümkün mertebe nijersiz veya nijer oranı az olan hazır mamalar kullanmaya özen gösteriyorum. Üretimhanemde 4 katil dişim var, o günden bu yana 1 yavru bile gagalayıp yaralamadılar. Bu nedenle benim tecrubem nijersız beslenme yavru katliyamını azaltıyor ve durduruyor.

Almanyada nijerin faydası olabilir, orası soğuk, nijer kan dolaşımını hızlandırır ve kuş kendini rahat hisseder, ama gelin ayni şekilde Türkiyede kuşlarınızı besleyin...dişilerinizin birer katile dönüşmesi kaçınılmaz olur.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Çok acaip şeyler okuyorum artık, siz gelin türkiyede üretim yapın ve avuç-avuç nijer verin bakalım kuşlarınız almanyadaki gibi rahat duruyorlarmı. Tek bir konuda katılıyorum o aramızdaki iklim farkı. Nijerin etkisi kuşları yağlandırmak dışında kan dolaşımını hızlandırır, bu da kızışma denilen şeyi oluşturur. Sıcak olan iklimlerde etki daha da büyük olur, yani hava nekadar sıcaksa kuş kan dolaşımını yavaşlatmak için uğraşır...siz de nijeri basınca hayvan bu kontrolü sağlayamaz oluyor. Yeniden çiftleşme ve yumurtlama isteği ortaya çıkıyor. Bazı dişiler tekrar yumurtlamaya başladığında yuvada hala yavru olmasına tolerans gösteriyor olabilir ama bazı dişilerde bu tolerans yoktur. Doğada olduğu gibi kendi yavrusunu bile yeni gelecek yumurtalar için birer tehtid olarak görür ve yuvadan kovar...ama yavrunun henüz uçup gitme gibi fiziksel yeteneği olmadığı için annesinin gazabına uğramaktan başka şansı kalmıyor. Stres filan tabii ki bunlar birer faktör ama ana sebep değil. Son 2 yıldır mümkün mertebe nijersiz veya nijer oranı az olan hazır mamalar kullanmaya özen gösteriyorum. Üretimhanemde 4 katil dişim var, o günden bu yana 1 yavru bile gagalayıp yaralamadılar. Bu nedenle benim tecrubem nijersız beslenme yavru katliyamını azaltıyor ve durduruyor.

Almanyada nijerin faydası olabilir, orası soğuk, nijer kan dolaşımını hızlandırır ve kuş kendini rahat hisseder, ama gelin ayni şekilde Türkiyede kuşlarınızı besleyin...dişilerinizin birer katile dönüşmesi kaçınılmaz olur.
+111

sonuna kadar katılıyorum
bu konuları pek bilmeyen arkadaşlar önce forumdan yeteri kadar araştırın
her yazılana inanıp, uygulamaya kalkışmayın.
yavrulu kuşlara Nijer VERİLMEZ......

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
bende günay beye katılıyorum özellikle mamalarımızın içinde nijer ve kendir olmamasına dikkat edelim yavrulara zarar vermeyi bir kenara bırakalım eşler bile bir birleriyle kavga ediyorlar

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
cede mama gibisi yok... Naturalin hazır güvercin yemi var.. içinde 17 tohum karışımlı.. 25 kiloluk hazır torbasını aldım.. bu torbanın yarısını gittim değirmende ögüttürüp un haline getirdim.. zaman zaman yeteri kadar bu un ile yumurtalı kek yapıyorum.. torbada kalan diğer tohumları da çimlendiriyorum.. aynı buğday gibi. düşünün bakalım 17 çeşit tohum çimlenmiş ki içinde buğday da var.. filizlerin patlama zamanı aynı değil ama suda biraz fazla bekletince herhangi bir sıkıntı olmuyo.. 17 çeşit filizlenmiş tohumu anavatanları avustralyada bile bulamaz bu kuşlar  :) cede mama, yumurta keki, filizlenmiş tohumlar.. bu üçünü karıştırıp veriyorum....
aslıında asıl konumuz nasıl mama hazırlanır konusu değil.. kuşlara nasıl mama yedirebiliriz.. konuyu açan kardeşimize tavsiyem.. mamaya alıştırmak için kuşlar kısa süreli aç bırakılır ama senin kuşlarının altında yavrusu var bu riskli bir iş.. ama yine de sen akşam yatarken yemlikleri al ve sabah çok erkenden kalk güneş bile doğmadan kuşlardan erken kalk önlerine mama koy.. bakacaklar yem yok mecburen mamaya hücüm edecekler.. öğlye doğru da mamayı al yemi koy... bunu br kaç gün dene bakalım alışırlar inş.. SAYGILAR SELAMLAR

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Cede mama sipariş ettim bugün elimde olacak inşallah sorunları ortadan kaldırıcam 6 yumurtadan 4 ü çıktı ilk yumurta 18. günde diğer üçü 17. günde çıktı kaldı 2 yumurta onlarda geldimi  tamamdır çok şükür sıkıntım yok yavrulardan dolayı bu ikinci kuluçkaları bu kuluçkadan sonra dinlendirmeye alacağım çifti dahada güzel olacak çift için mamaya dahada alışacaklar kanısındayım artık sadece cede orlux ve deli nature mama kullanacağım. Evde mama yapımına bugünden itibaren SON.

Ayhan VATANSEVER

Yeni Üyemiz
Adı
Ayhan
Soyadı
VATANSEVER
Kadir bey;

İster ev yapımı olsun ister hazır mama olsun hiç fark etmez bir kuşa istediğiniz gıdayı alıştırmanın daha doğrusu yedirmenin püf noktası Mehmet ÇETİN Beyin de dediği gibi kısa süreli aç bırakmaktan geçer.

Petshoplardan satın alınan hemen hemen tüm Muhabbet kuşları istediğiniz kalitede ki yem ile besleyin ya sadece ak darıyı yada sadece sarı darıyı seçer ve yer. Bu da gösteriyor ki petshoplar kar marjını arttırmak için tek tip yem kullanır mama ise kuşlara ya 3 ayda bir sunulur yada hiç sunulmaz.

Örneğin kendimden yola çıkarak anlatacak olursam; elim de hiç muhabbet yok. Şahsen ispinoz türleri ile ilgileniyor ve üretimim yapıyorum. Gerek barınma gerek beslenme gerekse yuvalık olarak Muhabbet kuşuna çok yakın bir ispinoz türü olan Java Serçesi üretiyorum. İlk takımı petshop tan alıp beslemeye başladığım da 5-6 çeşit darıdan sadece ak darıyı seçip yiyorlardı.

Ben de ilk olarak 1'er hafta ara çiftime sarı darı, sonra ki hafta, siyah darı, sonra ki hafta kırmızı darı ve sonra ki hafta aspur  daha sonra ki haftaları takip eden süreler de ise kenevir ve yulaf vererek normal şartlarda yemeleri gereken tüm tohum çeşitlerine bu yöntemle alıştırdım. En son olarak bu tohumları karşım halin de sunmaya başladım.

Gözlemlerim sonucun da hiç ayır etmeden hepsini tüketmeye yönelik beslenme alışkanlığı izledim...

2. aşamada ise;

Mamaya alıştırma safhası vardı. Hiç mama görmemiş olan bu kuşlar, aynen sizin anlattığınız gibi evde kendim de yapsam hazır mamada da sunsam yine de tadına bile bakmıyorlardı.

Bu sefer de 1 gün önce akşamdan önlerin de ki yemi alıp ertesi gün öğle saatlerin de mama vererek ve bu uygulamayı 2 gün mama 1 gün yem şeklin de tam 10-15 gün kadar devam ederek alışmalarını sağladım. Geldiğin son durum ise önlerin de yem dahi olsa öncelik olarak mamayı tüketmeleri ve ilk etapta yarısını bitirmeleri ve geri kalanını gün içerisin de tüketerek boş mama kabını kafesten almak ile sonuçlandı.

Benim yöntemim kısaca bu şekildedir.

SAYGILARIMLA...

BAŞARILAR...

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Günay abi, haklisin, yaza yaza ortayi bulacagiz  ;)

Ben bir kullandigim yemin resmini cekim, sonra birde benim nijer takviyemli halini cekimde size bir gösterim, ...

Kulladigim yem Wit de Molen`den, ... sari Torbalarda, nemli oldugu icin oda, K1 Vitaminlisi, ... CEDE benim ho$uma gitmiyor, ... 1 kez denedim, bana göre degil, ...
Gelelim yine Nijere, ...

vallahi zararini görmedim, gördügüm tek $ey, sizin cek dedikleriniz boydaki ku$lar, jumbolardan daha hircin, jumbolarin ruh hali bile farkli, agir ku$lar, orta boylar dersek onlarda orta i$te, ...

300 ku$a bakmak ayri, ben bunuda yaptim, adi hobby idi, beni mahf etti, ... kümesimden cikamaz oldum, ... 1 kanadim eksikti yani, kümesten ku$ olarak cikmam gerekiyordu aslinda  :D

Azaltim, eledim, sectim, verdim, ... ve $u an 150 - 200 Ku$a bakiyorum, ... Taklaci Güvercinlerde icinde bu rakamin, ...

O kadar ku$ icinden $u an bile sadece secme olan 5 cift`ten yavru aliyorum !!!

Öyle her ku$tan yavrumu alinir, ... beklesin, ... Petshoplara üretmiyorum nede olsa, ilk önce kendime, daha sonra istiyenlere, istiyende olmaz ise, sorun yok, ben malimi biliyorumya, ...

Tüm analar ile babalar ele ali$ik ku$lar, dogal halleride üzerlerinde, tabi zamaninda yem ile terbiyelenmi$ yaratiklar, sayin Ayhan Vatansever arkada$imizin dedigi gibi, ... buda cok vaktimi aldi, fakat bugünlerede bu durum getirdi cok $ükür, zamaninda bir$eyler ektik, bugünlerde yine onlari biciyoruz, ... öyle her gelen ku$tan yavru alinmaz, ben birkere bunu yapmiyorum, yavru dönemine ku$u hazirlamak gerek, iklimi filanda göz önüne alarak tabi, ... fakat Avustralyada bunlar ne bulursa yiyor, yeter artik bundan demeden, yani nijer olsun, dari olsun, ne olursa olsun, ne bulursa artik, örümcekte yiyorda, biz vegeterian yaptik bunlari, oda yine ayri bir konu, ... hemde hizli hizli, bir gözü yemde, bir gözü gökteki ve yerdeki yirticilarda, yem yerken yem olmama derdinde, ... orasida sicak, kavruluyor, yani benim ekstradan nijer katmamda ben yine sorun görmüyorum, görmedimde, ... iki yavru döneminden sonra bu i$ler durur, cikan yavrularin geli$mesi gerektigi gibi geli$sin diye caba gösterilir, soy agacina eklenir, yeri ve zamani geldiginde bunlar ilede belli bir cizgi takip edilir, ... nasipse tabi, ... talibide cikiyor, akla gelmiyende olabiliyor, ... hayat bu, ...

Kisa bir örnek vermek istiyorum, bilen bilsin, bilmiyen icin o halde, ... Güvercin dedim ben az önce, ... bizim burdada 4 yil önce ihaleleler yapilmaya ba$landi, ... ammada meraklisi varmi$ dedirtti yani, ... heryerden geldiler, aldilarda, sattilarda, ... her alinan di$i mesela evde yalniz kalan erkek icin alindi cogu zaman, soruldugunda, damizlik icin denildi, ... görünen ayri, icinde ta$idigi ap ayri, ... karantina durumunu pek dü$ünen yok, ... kümese el bombasi oldu bu alinina ku$lar cogu zaman, ... Salmonellada tutun, ... neyse, ...

Ertesi ihalelerde o ku$u alamiyanlar soruyor, yumurtasini, yavrusunu aldinmi, ucurttunmu vesayre, ... adam yumurta bekliyor mesela, bekliyorda bekliyor, ...

Bir di$i Güvercinin yumurtaligi ömrü icin dü$ünüldügünde toplam yakla$ik 60 yumurta icin müsait`tir, ... ve ihaleden veya Petshop`tan alindi bu diyelim, ... Damizlik niyetinde tabi, ... en iyisi genc ku$lardir, beklemek gerek bunlari fakat en azindan harcanmami$lardir, ... neyse, ... ve Vatanda$ bekliyorda bekliyor, ku$u halletmi$lerde, kimsenin haberi yok, ... yilda 6 kez yumurtaya yatirilirsa olacagi bu, yumurta sürecini yavrulariyla dahil 2 ay dersek, ve cift cift yumurtladigini dü$ünürsek, bu ne yapar, yilda 12 yumurta yapar, 60 yumurta icin müsait demi$tik yumurtaligi, ne kaliyor, 48, ... hadi ertesi sene yine öyle, ... diyecegim $uki, 10 yil, rahat rahat yumurta ve yavru verebilecek ku$u 4 - 5 yilda gur gur dedirte dedirte resmen kurutuyorlar, ölmedende tekrar piyasaya sokuyorlar, olan garip Vatanda$a oluyor, ... piyasa yeterince harcanmi$ ku$ ile dolu zannedersem, ve bu ku$u alan $imdi ne yapsin, ... hadi o ku$ ne yapsin, yumurtaligi hic durmami$, kursagi hic durmami$, dogru düzgün tügünü düzememi$, erkek hep zorla üzerine cikmi$, ... bu ku$ bari$ noel ödülünemi aday olur, yoksa herhangi yerde katliyam yapmayami daha yakin, ... yani asil agresiflik insanoglunun yanli$larindan kaynaklanir ! ! !

Cocugunu egitemiyor, ku$ egitmeye kaliyor, ... ku$ beyinli  smileki

Ben Muhabbet Ku$larima neler vermiyorumki, ... yeri geldimi kenevir yapragi bile veriyorum, ... aciyorum bob marley`i  8) ...  smileki ve cubugundan ne dü$en oldu, nede herhangi bir$ey, ... kafa iyiya, cekiliyor kö$eye, rahat birakin beni der gibi ve uyuyor  music

O ceklere ölcü olarak bir cay ka$igi, jumbolara bir yemek ka$igi, yiyorlarda, ka$ik derkende, her verdigimden bir ka$ik, ku$ ba$i yani, fazla olsun, az olmasin, yesinler yemesinler, ak$am zaten önlerinden alip atiyorum zaten, taze taze gibisi yok, yesinler yemesinler, ben yapimda, agizlarina ben kusacak degilimya, ve yemiyende yemesin, geli$mesini gözetlerim, yani her cikan yavrumuda, tüm ku$larimida tanirim, bilirim, süzerim, not ederim, artisiyla eksikligi ile, bir Transit arabanin rahatca park edebilecegi yerde e$e vermediklerim, ucabiliyorlar, yiyorlar, banyolarini rahat rahat yapabiliyorlar, hepsinin yeterince yeride var, yani yer kavgasi yok, bu yine kan akitmaya sebeptir, ... hemen bacaklara saldirirlar, ... ve inandigim bir$ey var, cenàbi Allah beslemek istedigim ku$u bana be$le diye vermi$se eger, besletirde, yani nasipse olur, ... degilse zaten yapacak bir$ey yok, ... falan filan olmasaydida, o zaman buda olmazdi demek yanli$, olmasi gerekiyormu$ki olmu$, yani olacagi buymu$, ... bize dü$en, yem ile su, taze ve kaliteli olarak tabi, yoksa hormonlarida sapitir, dengeleri bozulur, arti, iyi gözlemlemek, sayisi az olur ise bu daha kolay olur, cok ise daha zor olur, i$ide her$eyide, ... katil ku$ yoktur, katil olmasini sagliyan durumlar vardir, ... insanoglunun ruhunun bunu duymasi zordur, ...tabi i$ten gücten bunlara zaman kalirsa, ... hani hobby dedigimiz bize eziyetse hobby degildir zaten, ... ekmek teknesiyse orasina bir$ey diyemem, yagmur nereye, tarlam oraya diyen cok ne yazikki, ... ben kaliteye önem veririm, az olsun, özel olsun, huyuda rengide güzel olsun, alanda hayrini görsün, ... almiyan olursada ben ku$umu beslerim, er veya gec talibi cikar, ... cikmaz isede kalir, ama icim rahat olur, yediginden ve ictiginden $a$mam, kismam, ben onlar iyi ise iyi olurum, onlarin derdi olursa benimde ba$im agrir, önlemek tedavi etmekten iyidir, herzaman icin, hele Baytril gibi $eylerden medet umanlara $a$iyorum, bir deligi kapatim derken, ikiciyi aciyorlarda haberleri yok, ... yaziktir, günahtir, ... son olarak bunu kazanc amacli yapanlar cogaldigi icin, herkes bir$eyler diyor, ...

http://www.parakazanma.co/evde-para-kazan/muhabbet-kusu-uretmek-para-kazanmak/1

Severek besliyeni ile bunu kullanani ayirmak gerek, ...

Pili bitmi$ insan ya bunar, yada oraya buraya saldirir, ... tabi bazi yiyecekler bunu tetikliyebilir, ... yaz günü verilecekler ayri, ki$ günü verilebilecekler ayri, ... yazin, ku$lari ki$a hazirlariz, ki$in ise yaza, ... bu böyledir, ... evdeki cocuk gibi bunlarinda dertleri hic bitmez, kafese veya kümese tiktigimiz yetmiyor sanki, bari ne gerekiyorsa yapalim, altin kafes bülbüle vatan olmaz misali, ... dogaya salmiyacagimiza görede ona göre davranmak gerek, ... bunlara olan sevgimiz otomatik olarak emegimizi arttiriyor, sarf ettigimiz emek ise bunlara olan sevgiyi dahada peki$tiriyor, ... bu her$eyde böyle, bunlarada saygi duymak gerek, bagirlarinda 1 kalb var, canlari var, saygi ve sevgi yoksa her$ey bo$ zaten, ...

Benim icin kim ne verirse versin ku$larina, beni ilgilendirmez, ben kendi ku$larimi anlatabilirim ancak, ... Allah herkese daha güzellerini nasip etsin in$allah, bu konuda son derece samimiyim, hani kimi var $öyle der, adamin besledigi ku$a bak, adami tani, ... olay kendi cikari olunca böyle bakan cok ne yazikki, i$in ve bu ugra$in asli ayaklar altinda bazen, ... üzüldügüm noktada bu, ...

Biraz uzun oldu, lafi ordan oraya ziplattim belkide, umarim kimse beni yanli$ anlamiyordurda, yanli$ sözümüz olduysa af ola, ...  squint

Iklimide göz önüne alip bunlari rahat ettirme en büyük cabamiz olmasi gerek, rahat olan ürerde, meyvede verir, emegini cekene huzurda, ... ister niger ver, ister kenevir ver, ... dozunu ayarlamak $artiyla, ve hergünde degil, ... yeri var, günü var, ...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
bayağı zaman harcamışsın bu yazıyı yazmak için Murat ustam, emeğine sağlık. Dediğin gibi bir işi hobi bile olsa doğru düzgün yapmak gerekiyor, kuşlarına iyilik yapmak isteyipde gümleten çok insan var...abartmadan, bilinçli de yapmak gerekiyor. Ben kenevir vermiyorum ama kumlarında bol miktarda anason tohumu veriyorum...ortalık anason kokuyor. Ziyaretçiler ne bu koku diye soruyor, ben de akşam salmadakilerine bir 35lik açtım ortaya diyorum  :D

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
:D

Harcadigim zaman helal olsun !!!

Olay o kadar kolay ve basit, ve okadarda degil, ... bu ugra$ ile tosliyan o kadar cokki, ... gerci Türkiyede bu i$ bence daha zor, a$iri sicaklar yiyecekleri, vitaminleri, suyu bile daha cabuk bozuyor, cok titiz olmak gerek bence !!!

Ben o kadar titiz degilim, Allah var, neye yalan söyleyim, titiz olan insanlardan aldigim ku$lar ise en ufak durumdan etkileniyor, soguksa soguktan, toz ise tozdan, pislik ise pislikten, ... benim Ku$lar onun yaninda cok direni$li, gerci bu kez iceriye atsak onlarda daralir, temiz hava ba$ka, o güne$in alti bam ba$ka, her$eye hayat veren o, kiyilarda, özel ayrilmi$ özel odalar olsun, daracik kafeslerde zor bence, hayvanada eziyet, icerde yapiliyor ise, UV Lambalari var, onlar ile i$iklandirma saglanilmasi gerek, ... soruyorum, madem lafini ettim, hanginde var bu Lambalardan ? ? ? 100 ki$iden 1 tanesinde varsa yine iyi, onuda sanmiyorum gerci, ... sözüm ve sorum ortaya Günay abi, hadi o bende var diyende sen olda, tahminim tutsun  ;D

Bildiginiz Lambalar bildiginiz Lambadir, Güne$ten yoksun olduklarinda UV Lambalari gerek, ... merka ediyorum, ... kimde var aceba, ...  icon_think

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
o lambalardan bende yok aga  :D ...ama emin ol başka birçok üretimhanede var. Demek istediğim ister teknik donanım, ister kaliteli besinlerle beslenen kuşlar olsun, Türkiyede tahmininden çok daha fazla avrupadaki kumeslere 5 basan kümesler var.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Murat GÖÇMEN' Alıntı:
Niye yok agbey ?  :p
bende osram BioLUX serisi DayLight florosanlar var...UV de kimmiş  :p Şaka bir yana, özellikle ırk kanaryası ve finch türleri besleyenler arasında çok donanımlı üretimhaneler var memlekette. Hepsinde de o dediğin lambalardan var...yapay da olsa güneş banyosu şart.