Günay abi, haklisin, yaza yaza ortayi bulacagiz
Ben bir kullandigim yemin resmini cekim, sonra birde benim nijer takviyemli halini cekimde size bir gösterim, ...
Kulladigim yem Wit de Molen`den, ... sari Torbalarda, nemli oldugu icin oda, K1 Vitaminlisi, ... CEDE benim ho$uma gitmiyor, ... 1 kez denedim, bana göre degil, ...
Gelelim yine Nijere, ...
vallahi zararini görmedim, gördügüm tek $ey, sizin cek dedikleriniz boydaki ku$lar, jumbolardan daha hircin, jumbolarin ruh hali bile farkli, agir ku$lar, orta boylar dersek onlarda orta i$te, ...
300 ku$a bakmak ayri, ben bunuda yaptim, adi hobby idi, beni mahf etti, ... kümesimden cikamaz oldum, ... 1 kanadim eksikti yani, kümesten ku$ olarak cikmam gerekiyordu aslinda
Azaltim, eledim, sectim, verdim, ... ve $u an 150 - 200 Ku$a bakiyorum, ... Taklaci Güvercinlerde icinde bu rakamin, ...
O kadar ku$ icinden $u an bile sadece secme olan 5 cift`ten yavru aliyorum !!!
Öyle her ku$tan yavrumu alinir, ... beklesin, ... Petshoplara üretmiyorum nede olsa, ilk önce kendime, daha sonra istiyenlere, istiyende olmaz ise, sorun yok, ben malimi biliyorumya, ...
Tüm analar ile babalar ele ali$ik ku$lar, dogal halleride üzerlerinde, tabi zamaninda yem ile terbiyelenmi$ yaratiklar, sayin Ayhan Vatansever arkada$imizin dedigi gibi, ... buda cok vaktimi aldi, fakat bugünlerede bu durum getirdi cok $ükür, zamaninda bir$eyler ektik, bugünlerde yine onlari biciyoruz, ... öyle her gelen ku$tan yavru alinmaz, ben birkere bunu yapmiyorum, yavru dönemine ku$u hazirlamak gerek, iklimi filanda göz önüne alarak tabi, ... fakat Avustralyada bunlar ne bulursa yiyor, yeter artik bundan demeden, yani nijer olsun, dari olsun, ne olursa olsun, ne bulursa artik, örümcekte yiyorda, biz vegeterian yaptik bunlari, oda yine ayri bir konu, ... hemde hizli hizli, bir gözü yemde, bir gözü gökteki ve yerdeki yirticilarda, yem yerken yem olmama derdinde, ... orasida sicak, kavruluyor, yani benim ekstradan nijer katmamda ben yine sorun görmüyorum, görmedimde, ... iki yavru döneminden sonra bu i$ler durur, cikan yavrularin geli$mesi gerektigi gibi geli$sin diye caba gösterilir, soy agacina eklenir, yeri ve zamani geldiginde bunlar ilede belli bir cizgi takip edilir, ... nasipse tabi, ... talibide cikiyor, akla gelmiyende olabiliyor, ... hayat bu, ...
Kisa bir örnek vermek istiyorum, bilen bilsin, bilmiyen icin o halde, ... Güvercin dedim ben az önce, ... bizim burdada 4 yil önce ihaleleler yapilmaya ba$landi, ... ammada meraklisi varmi$ dedirtti yani, ... heryerden geldiler, aldilarda, sattilarda, ... her alinan di$i mesela evde yalniz kalan erkek icin alindi cogu zaman, soruldugunda, damizlik icin denildi, ... görünen ayri, icinde ta$idigi ap ayri, ... karantina durumunu pek dü$ünen yok, ... kümese el bombasi oldu bu alinina ku$lar cogu zaman, ... Salmonellada tutun, ... neyse, ...
Ertesi ihalelerde o ku$u alamiyanlar soruyor, yumurtasini, yavrusunu aldinmi, ucurttunmu vesayre, ... adam yumurta bekliyor mesela, bekliyorda bekliyor, ...
Bir di$i Güvercinin yumurtaligi ömrü icin dü$ünüldügünde toplam yakla$ik 60 yumurta icin müsait`tir, ... ve ihaleden veya Petshop`tan alindi bu diyelim, ... Damizlik niyetinde tabi, ... en iyisi genc ku$lardir, beklemek gerek bunlari fakat en azindan harcanmami$lardir, ... neyse, ... ve Vatanda$ bekliyorda bekliyor, ku$u halletmi$lerde, kimsenin haberi yok, ... yilda 6 kez yumurtaya yatirilirsa olacagi bu, yumurta sürecini yavrulariyla dahil 2 ay dersek, ve cift cift yumurtladigini dü$ünürsek, bu ne yapar, yilda 12 yumurta yapar, 60 yumurta icin müsait demi$tik yumurtaligi, ne kaliyor, 48, ... hadi ertesi sene yine öyle, ... diyecegim $uki, 10 yil, rahat rahat yumurta ve yavru verebilecek ku$u 4 - 5 yilda gur gur dedirte dedirte resmen kurutuyorlar, ölmedende tekrar piyasaya sokuyorlar, olan garip Vatanda$a oluyor, ... piyasa yeterince harcanmi$ ku$ ile dolu zannedersem, ve bu ku$u alan $imdi ne yapsin, ... hadi o ku$ ne yapsin, yumurtaligi hic durmami$, kursagi hic durmami$, dogru düzgün tügünü düzememi$, erkek hep zorla üzerine cikmi$, ... bu ku$ bari$ noel ödülünemi aday olur, yoksa herhangi yerde katliyam yapmayami daha yakin, ... yani asil agresiflik insanoglunun yanli$larindan kaynaklanir ! ! !
Cocugunu egitemiyor, ku$ egitmeye kaliyor, ... ku$ beyinli smileki
Ben Muhabbet Ku$larima neler vermiyorumki, ... yeri geldimi kenevir yapragi bile veriyorum, ... aciyorum bob marley`i 8) ... smileki ve cubugundan ne dü$en oldu, nede herhangi bir$ey, ... kafa iyiya, cekiliyor kö$eye, rahat birakin beni der gibi ve uyuyor music
O ceklere ölcü olarak bir cay ka$igi, jumbolara bir yemek ka$igi, yiyorlarda, ka$ik derkende, her verdigimden bir ka$ik, ku$ ba$i yani, fazla olsun, az olmasin, yesinler yemesinler, ak$am zaten önlerinden alip atiyorum zaten, taze taze gibisi yok, yesinler yemesinler, ben yapimda, agizlarina ben kusacak degilimya, ve yemiyende yemesin, geli$mesini gözetlerim, yani her cikan yavrumuda, tüm ku$larimida tanirim, bilirim, süzerim, not ederim, artisiyla eksikligi ile, bir Transit arabanin rahatca park edebilecegi yerde e$e vermediklerim, ucabiliyorlar, yiyorlar, banyolarini rahat rahat yapabiliyorlar, hepsinin yeterince yeride var, yani yer kavgasi yok, bu yine kan akitmaya sebeptir, ... hemen bacaklara saldirirlar, ... ve inandigim bir$ey var, cenàbi Allah beslemek istedigim ku$u bana be$le diye vermi$se eger, besletirde, yani nasipse olur, ... degilse zaten yapacak bir$ey yok, ... falan filan olmasaydida, o zaman buda olmazdi demek yanli$, olmasi gerekiyormu$ki olmu$, yani olacagi buymu$, ... bize dü$en, yem ile su, taze ve kaliteli olarak tabi, yoksa hormonlarida sapitir, dengeleri bozulur, arti, iyi gözlemlemek, sayisi az olur ise bu daha kolay olur, cok ise daha zor olur, i$ide her$eyide, ... katil ku$ yoktur, katil olmasini sagliyan durumlar vardir, ... insanoglunun ruhunun bunu duymasi zordur, ...tabi i$ten gücten bunlara zaman kalirsa, ... hani hobby dedigimiz bize eziyetse hobby degildir zaten, ... ekmek teknesiyse orasina bir$ey diyemem, yagmur nereye, tarlam oraya diyen cok ne yazikki, ... ben kaliteye önem veririm, az olsun, özel olsun, huyuda rengide güzel olsun, alanda hayrini görsün, ... almiyan olursada ben ku$umu beslerim, er veya gec talibi cikar, ... cikmaz isede kalir, ama icim rahat olur, yediginden ve ictiginden $a$mam, kismam, ben onlar iyi ise iyi olurum, onlarin derdi olursa benimde ba$im agrir, önlemek tedavi etmekten iyidir, herzaman icin, hele Baytril gibi $eylerden medet umanlara $a$iyorum, bir deligi kapatim derken, ikiciyi aciyorlarda haberleri yok, ... yaziktir, günahtir, ... son olarak bunu kazanc amacli yapanlar cogaldigi icin, herkes bir$eyler diyor, ...
http://www.parakazanma.co/evde-para-kazan/muhabbet-kusu-uretmek-para-kazanmak/1
Severek besliyeni ile bunu kullanani ayirmak gerek, ...
Pili bitmi$ insan ya bunar, yada oraya buraya saldirir, ... tabi bazi yiyecekler bunu tetikliyebilir, ... yaz günü verilecekler ayri, ki$ günü verilebilecekler ayri, ... yazin, ku$lari ki$a hazirlariz, ki$in ise yaza, ... bu böyledir, ... evdeki cocuk gibi bunlarinda dertleri hic bitmez, kafese veya kümese tiktigimiz yetmiyor sanki, bari ne gerekiyorsa yapalim, altin kafes bülbüle vatan olmaz misali, ... dogaya salmiyacagimiza görede ona göre davranmak gerek, ... bunlara olan sevgimiz otomatik olarak emegimizi arttiriyor, sarf ettigimiz emek ise bunlara olan sevgiyi dahada peki$tiriyor, ... bu her$eyde böyle, bunlarada saygi duymak gerek, bagirlarinda 1 kalb var, canlari var, saygi ve sevgi yoksa her$ey bo$ zaten, ...
Benim icin kim ne verirse versin ku$larina, beni ilgilendirmez, ben kendi ku$larimi anlatabilirim ancak, ... Allah herkese daha güzellerini nasip etsin in$allah, bu konuda son derece samimiyim, hani kimi var $öyle der, adamin besledigi ku$a bak, adami tani, ... olay kendi cikari olunca böyle bakan cok ne yazikki, i$in ve bu ugra$in asli ayaklar altinda bazen, ... üzüldügüm noktada bu, ...
Biraz uzun oldu, lafi ordan oraya ziplattim belkide, umarim kimse beni yanli$ anlamiyordurda, yanli$ sözümüz olduysa af ola, ... squint
Iklimide göz önüne alip bunlari rahat ettirme en büyük cabamiz olmasi gerek, rahat olan ürerde, meyvede verir, emegini cekene huzurda, ... ister niger ver, ister kenevir ver, ... dozunu ayarlamak $artiyla, ve hergünde degil, ... yeri var, günü var, ...