Mama problemi yasiyorum.!

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Metin CANSEVER' Alıntı:
olmaz , illaki yiyecekler , ben anlamam. smileki
mama problemi ev üreticilerinde var , besiçilerde zaten yavru iken alıştırılıyor , birde oradaki bir çok kuş yiyince ötekinede örnek oluyor onlarda yemeye başlıyor.
Bu durum çiftleşmeleri içinde geçerli , ben halen marttan beri bir çiftimi çiftleştiremedim.Dişi kuş son 3 gündür sadece geceleri yuvalığa giriyor , yuvalığa bile bakmıyordu.
Havuçlu çok az bisküvi tozlu mamayı yiyorlar , akşam hazır mama su ile karışandan aldım onu koydum hiç bakmadılar bile.
onlar mama yesin ben çok mutlu olacam ama nerde . music
Ben genede çok az olarak hep vericem ne yerlerse kendi bilir.

easyyem marka mama aldım , satıcı onu tavsiye etti. 3 x 1 oranında su karıştırılıyor.( multi vitaminlerden tutun her şey mamanın içinde varmış)
metin abi sen beni güldürdün Allah ta seni güldürsün  C:)

bulent_gumus

Üyemiz
Adı
Bülent
Soyadı
Gümüş
bende inatla veriyorum zaten özcan abi dediklerini aldım portakal yağıyla tarcn yarın denicem

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Dünden kalanları döktüm hiç ellenmemiş.1 mamalık yapıp 2 ye böldüm.2 mamalık oldu.üzerlerini yem ile örttüm.denemelere devam.

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
3.deneme..yemli olan mama ellenmemiş sayılır.her iki kafesdede.bu sefer mama üzerine tarçın döktüm bakalım.hala ilgi yok.oda mis gibi tarçın kokuyor.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Metin CANSEVER' Alıntı:
3.deneme..yemli olan mama ellenmemiş sayılır.her iki kafesdede.bu sefer mama üzerine tarçın döktüm bakalım.hala ilgi yok.oda mis gibi tarçın kokuyor.
Metin abi devam...
Olacak İnşallah...

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
crying
Destekleriniz için teşekkürler  C:)

tarçınlı denemede başarısız gözüküyor.dişi mamalığın tuneğinde duruyor , mama ile arasında 15 mm mesafe var ama yemiyor. icon_wall

5.deneme = Akşama havuc rendeleyip mama ile karıştırcam.( havuclu çok az bisküvi tozu yiyorlardı )

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever

5.deneme..aynalı mamalık+havuc+nemlendirilmiş hazır mama.
Sonuç..tek kuş sadece ayna ile oynuyor.ama havuc sever o kesin havuçları ayıklar.
Çiftlerden erkek mamalığa daldı havuçlarımı ayıklıyor bilmiyorum sabah mamalığı alınca belli olur.

Hüseyin Can59

Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
Can
Metin bey merhaba.Size mama tarifi verebilirim.Ama bir gün havuç,sonraki gün tarçın,bir sonraki gün başka bir şeyle deneyerek bu iş olmaz.Buraya kimler ne yazdı okumadım ama size mama tarifi vereyim özelden sürekli aynısını önüne koyun.Yem v.s. koymanıza gerek yok.Yada bir üstteki postta aç bırakma gibi cani bir yaklaşımada.Kuşunuz belli ki alışık değil.Farklı metodlarla ayna koymayla v.s. çok zor.Bizler çok defa önlerinden hiç dokunmadan alıyoruz.Siz bana özelden ulaşın.Ben size güzel bir mama tarifi vereyim.Sonrada eğer tabana inmeye alışıksa tabana koyun.Değilse size diğer çözümü söylerim.

Ama siz siz olun yavrucağı aç bırakma gibi bir hataya düşmeyin.

Hüseyin Can59

Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
Can
Bülent GÜMÜŞ' Alıntı:
hüseyin bey bunların hepsini denedim bu yollardan geçeli cok oldu ama malesef  crazy yemeyen kuş yemiyo
Kardeşim bak sana sabah yaptığım mamayı gösteriyorum.
Sana tarif paylaşırım.Tek kuş ile çok kuş olan yerlerdeki mamaları bir tutma.Kuşlar sürü psikolojisi ile hareket ederler.