Parmak kırılması

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
enginersin' Alıntı:
yavvv işte hiç görmek istemediğim bir olay çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim kuşunuza benmi yanlış gördüm tamda bakamadım ama kuşunuzun tırnakları çokmu uzundu ondanmı takıldı acaba vallaha içim parçalandı
Tırnakları uzun.Ancak son sınıra gelmeden kesmiyorum.Zaten genelde uğraşıp kurtarıyorlardı.Bunda terslik olmuş tül öyle bir dönmüş dolanmışki ayağına anlatamam.

ilker ERTÜRK' Alıntı:
GEÇMİŞOLSUN ÖNCELİKLE ARTIK TÜLÜ ÇIKAR KUŞ BİRKAÇGÜN SONRA NORMAL AYAĞINI BASAR
Teşekkür ederim.Tülü çıkartmaktan ziyade ayrı bir kafese aldım zaten.İnşallah ayağını basar.Tek derdim bu şimdi...

hakan tuna' Alıntı:
Geçmiş olsun kardeşim..
Bir de arkadaşlar tül yerine takılabilecek bişey var mı ?
Teşekkürler...
Teşekkür ederim.Kuşlar ayrı ayrı kafeslerde.Kafeslere tül yerine olabilecek her türlü alternatife açığım.

cihan aytan' Alıntı:
çok  büyük geçmiş olsun bugün beni üzen gördüğüm en kötü manzara inşallah yakın zamanda iyileşir  bir tavsiyem olucak tüneklerinizi değiştirin yuvarlak tahta tünekler kullanın tahta tünekle tırnaklarının kendiliğinden orantılı kısalmasını sağlarsınız yuvarlak olması iyi kolay rahat  tutunabşlesi için ideal olur ALLAH acil şifalar versin
Teşekkür ederim.Manzarayı canlı gören biri olarak ne kadar üzüldüm ankarsınız beni.Tüneklerimin tamamı tahta.Kuşu salmadan alır almaz sağdan soldan bulduğum bir kafese koydum.Kafes kendi kafesi değil.Kendi salmada duruyor.Akşam şartlarını düzelttim.

hilmi akyldız' Alıntı:
Saolun

Ahmet Öndül' Alıntı:
Saolun

E

elaziz2316

Guest
hakan tuna' Alıntı:
Geçmiş olsun kardeşim..
Bir de arkadaşlar tül yerine takılabilecek bişey var mı ?
Teşekkürler...
    Çok çok geçmiş olsun. Tül yerine şeffaf (PVC) plastiklerden kestirip kullanabilirsin. Zannedersenm peklamcılarda bulabilirsin.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
gozturk' Alıntı:
Hareket kabiliyetinin zayıflaması aklımdaki handikap.
Tellerden tırmanırken zorlanacak, çünki kendi yükünü taşıyan uzun tırnak kopmuş durumda.Zamanla acısı geçtikten sonra yanındaki tırnağını kullanmasını öğrenir. Merak etme.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Çok çok geçmiş olsun. Tül yerine şeffaf (PVC) plastiklerden kestirip kullanabilirsin. Zannedersenm peklamcılarda bulabilirsin.
İsmail bey aklımda böyle birşey vardı uzun zamandır.Ancak tül kadar başarılı olmadığına şahit oldum.Değerlendireceğim.

Mehmet Kıdır' Alıntı:
Tellerden tırmanırken zorlanacak, çünki kendi yükünü taşıyan uzun tırnak kopmuş durumda.Zamanla acısı geçtikten sonra yanındaki tırnağını kullanmasını öğrenir. Merak etme.
Mehmet abi düşüncelerime tercüman oldun.En önemli tırnak.Umarım sadece tırmanma problemi ile kalır.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Geçmiş olsun birkaç günde normale dönmeye başlar.

gurhun_ayaz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Gürhun
Soyadı
Ayaz
gozturk' Alıntı:
Mehmet abi düşüncelerime tercüman oldun.En önemli tırnak.Umarım sadece tırmanma problemi ile kalır.
Tırnak eksikliği kuşların yürümesine, tünekte durmasına ve çiftleşmesine engel olmaz bi kaç kuşum vardı öle. Bi kere kendim yavru kuşun ayağını temizlerken tırnağı sökülmüştü. Ağrıdan bi kaç gün tüneğe basmaz o ayağını karnına doğru çeker sonraki günler ağrı geçtikçe tüneğe tutunmaya başlar.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
CAN KARAKOÇ' Alıntı:
Teşekkür ederim Can bey.

İsa YILMAZ' Alıntı:
Çok geçmiş olsun arkadaşım.
Saolun İsa bey,

ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Geçmiş olsun birkaç günde normale dönmeye başlar.
Şahin bey Teşekkür ederim.

Gürhun Ayaz' Alıntı:
Tırnak eksikliği kuşların yürümesine, tünekte durmasına ve çiftleşmesine engel olmaz bi kaç kuşum vardı öle. Bi kere kendim yavru kuşun ayağını temizlerken tırnağı sökülmüştü. Ağrıdan bi kaç gün tüneğe basmaz o ayağını karnına doğru çeker sonraki günler ağrı geçtikçe tüneğe tutunmaya başlar.
Gürhun bey,aynen dediğiniz gibi ayağı kendine çekiyor.
İşin kötü tarafı bugün ayağı çok kanamış.Hanım haber verdi.Pıtır pıtır kan akıyormuş.Ayağına zorda olsa birşeyler sardık.Çıkartmaya çalışıyor.Yemdende kesildi.Elle beslemeye çalışıyorum.Bakalım süreç sıkıntılı geçiyor.

gurhun_ayaz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Gürhun
Soyadı
Ayaz
gozturk' Alıntı:
Gürhun bey,aynen dediğiniz gibi ayağı kendine çekiyor.
İşin kötü tarafı bugün ayağı çok kanamış.Hanım haber verdi.Pıtır pıtır kan akıyormuş.Ayağına zorda olsa birşeyler sardık.Çıkartmaya çalışıyor.Yemdende kesildi.Elle beslemeye çalışıyorum.Bakalım süreç sıkıntılı geçiyor.
Yaranın oraya terramycin deri merhemi alıp sürün, antibiyotik içeren bi merhemdir mikrop kapmasını önler. Eczaneden bepanten krem alın arada onuda sürün. Bepantende içeriğindeki maddeler sayesinde derideki hücrelerin daha hızlı yenilenmesini sağlıyor ve yara daha çabuk zamanda geçiyor.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Arkadaşlar konuyu sürekli güncel tutmayı uygun buluyorum.Arkadaşların başına gelebilecek bir hadise.En azından konuyu okuyanlar yardımcı olacak ince nüanslar çıkabilir.

Kuşun şuan durumu fena değil.Ayağını basmadan tek ayakta duruyor.Tırmanma sorunu yok.Ancak ağzına yem sürmüyor.Elle besliyorum.

mehmetakif06

Üyemiz
Adı
Mehmet Akif
Soyadı
ÖZKAN
geçmiş olsun kardeşim.çok kötü bir durum olmuş bizim kafestede tül var bende korktum şimdi benim kuşlarda tülün inciği boncuğu ile çok oynuyor

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Ya bu çok ciddi sıkıntı.Bu şekilde kaçıncı tırnak takılması.Piyango bu kuşa vurdu.Olan parmağa oldu.Çözüm bulacağım.
Herşeyde hayır varmış.Çok sert bir dişiydi.Isırınca kopartırdı sanki.Elle beslemekten kuşu evcilleştirdik.Yatıyor avcuma saatlerce.1 yaşında hayvanıda ele alıştırdıkya bakalım daha neler göreceğiz :)

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
benimde hazımsızlık çeken yavrum çok yakındı bana hastayken düzelince diğerleri gibi oldu samimiyet bitti şimdi öğretmememe rağmen hart hurt girişiyo bazen elime :( :( :( :(

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Arkadaşlar kuşa şuan tek kafeste bakılıyor.Ancak ayağını tam anlamı ile kullanamıyor.Uyurken malum ayağı tünekten arkaya doğru atıyor.Tırmanma tutunma vs sıkıntıları yok aslına bakarsanız.Ağrısımı oluyorda bunu yapıyor bilemedim.Ağrısı kalmaması gerekirdi aslında.Kemik veya iskelet sistemine zarar mı geldi diye düşünmeye başladım.

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
Çok geçmiş olsun.acil şifalar dileim.çok çok üzüldüm.inşallah en kısa zamanda iyileşir.