tavsiye

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
MUTEVAZİ ÜRETİCİ' Alıntı:
daha ne olsun mehmet ajuk eder baş çekermiş. güvendim güvenmez olaydım yavru dan yetiştireyim diye 130 adet mubiş aldım kaldı 30 tane bu dibe vurmak değilde nedir ki ... daha mubişlerimi everemeden muratlarına erdiremeden kara topraklara değl ama çöp arabalarına attım  :( :( :(
Halen daha 13-14-15-17 tl ye kuş çok diyenler ve böyle yerlerden kuş alanlar - almaya çalışanlar İnşallah görürler bu sizin halinizi... :( herkes kötü kuş alacak kadar zengin değildir sanırım... ;) :)

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
geçmiş olsun.ama birazda suç sizde nedenmi.bilmediğiniz bir işe 100 çiftle başlamışsınızda ondan.bende sizin gibi boğulursam büyük denizde boğulayım deyip 1000 tl ayırıp 50 ve yada 100 çiftle başlayım demiştim ama benim şansımdan yaşlı üretici birisiyle tanıştım bana bu işe girmeden iyice araştır ve piyasayı tanı yoksa hüsrana uğrarsın demişti.gerçektende öyle oldu ben yavaş başladım 10 çiftle başladım.1 ay geçti sonra demetevlerde kuş satan bir yerden güzel 1 çift daha buldum.bakmaya kıyamazsın onuda aldım.ama hastalıklı imiş.komple kümesimi mahvetti.satan vatandaşda biliyormuş hasta olduğunu çünki o paraya o kuşu satmazlardı ederi daha fazla idi.senin anlayacağın bu iş çok zevkli heleki büyük üretimhaneleri görünce insan evi komple boşaltıp üretimhane yapmak istiyor ama iş öyle değil.o üretimhanelerin o hale gelmesi yılları alıyor.benim size tavsiyem elinizdeki kuşları elinizden çıkarın ve bu siteden veya çevrenizde dürüst birinden yavru alıp yalnız 10 veya 20 çift olarak tekrar başlamanız.pes etmek yok yola devam.kolay gelsin.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Hüseyin Bey Geçmiş olsun..
  Bakımları, hastalıkları, üremeleri vb. her gün yeni yeni öğrendiklerimiz oluyor..
  İnşAllah kalanlar uzun bir hayat sürerler..

Hüseyin NANE

Takipçi Üyemiz
Adı
HÜSEYİN
Soyadı
NANE
çok teşekkürler arkadaşlar hepiniz sağ olun
ben zaten yavru aldım hepsini dost işi 17,5 tl den  20-30  günlük yavrulardı 6 aydan beri bakıyorum kayıpları yaklaşık ilk 2-3 ay arasında verdim. sözde yavru aldım ki içi boş yorgun damızlık çakmasınlar diye  yani yağmurdan kaçtım .......?

Hüseyin NANE

Takipçi Üyemiz
Adı
HÜSEYİN
Soyadı
NANE
arkadaşlar aklıma gelmişken ; salmanın riskli olduğunu yaşayarak öğrendimdeee üretimde dolapmı yoksa çifthane tel kafesmi uygun olur. açıkça çok kuş alacam sevdasına dolap yaptırmadım çifthane tel kafes almıştırm . uygun mu sizce birde çok merak ettiğim bir şey üretim ortamında sıcaklık kaç dereceye kadar düşewrse  risk olur. şimdiden teşekkürler

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
HÜSEYİN BEY YERİNİZ MUSAİTSE HEM BOX KAFES HEMDE SALMA YABABİLİRSİNİZ SALMADA ÜRETİM YAPAN ARKADAŞLAR DAHA VERİM ALDIKLARINI SÖYLÜYOR SICAKLI 20 18 ALTINDA OLMAZSA İYİ OLUR BENCE

Hüseyin NANE

Takipçi Üyemiz
Adı
HÜSEYİN
Soyadı
NANE
ilker ertürk' Alıntı:
HÜSEYİN BEY YERİNİZ MUSAİTSE HEM BOX KAFES HEMDE SALMA YABABİLİRSİNİZ SALMADA ÜRETİM YAPAN ARKADAŞLAR DAHA VERİM ALDIKLARINI SÖYLÜYOR SICAKLI 20 18 ALTINDA OLMAZSA İYİ OLUR BENCE
ilker bey kuşlar için dükkan kiraladım yaklaşık 40-50 mt kare civarı fakat ısıtma sorunum olacak  bende ufo tarzı elektrikli ısıtıcı koyayım diyorum önünede nem için bir teneke kutu asarım su koymaya uygun olurmu sizlerce

MEHMET KOÇ

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.cubbeliahmethoca.tv
Adı
MEHMET
Soyadı
KOÇ
ilker ertürk' Alıntı:
ilker bey kuşlar için dükkan kiraladım yaklaşık 40-50 mt kare civarı fakat ısıtma sorunum olacak  bende ufo tarzı elektrikli ısıtıcı koyayım diyorum önünede nem için bir teneke kutu asarım su koymaya uygun olurmu sizlerce
yok abi nem için ortama suyu mutlaka koyun.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Selamun aleykum  Abiciğim bende sizin gibi yeniyim  ve  buna  not verelim desem 0 derim kendim için  ben 1 çift aldım ardından 2. çifti aldım .3. çiftide aldım  nasibse bu işi ilerletmek baktıkca uğraştıkca araştırıp isitşarelerle kendimi bu konuda yetiştirmek  sağolsunlar bu noktada size yardımcı olan abi kardeş hastalık v.b sorunları dile getiriyor  bu canlı  canlığı olduğu için bazen bilgi dahi olsa hastalık bir anda talan edebilir onun için bu işe azar azar bilgi+kuşlarla  yürütmek en makbükülü  sizin için  hayr olur diyorum önceki olayların yaşanmaması temennisi ile 

SELAM VE DUA İLE

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Salih Bey, sevmek şart. Şart hatta bazen Sevmek bile yeterli olamayabilir. Bir çok arkadaşımız üretimi bırakıp başka sektörlere yöneldiler..
    Küçük yapıdaki kuşlar büyüklere nazaran daha fazla yavru verirler. Fakat Kaliteli Damızlık seçmenizi öneririm; Sağlıklı ve yakışıklı yavrular da alırsanız pazar konusunda sıkıntı yaşamazsınız..
    Üretimde yalnız olmak çok zor bir durum dur; Tatil yok, Hastalanmak yok.. Bir çok lüksünüzden de vazgeçmek durumundasınız ayrıca..
    Selahattin Abimizinde dediği gibi "Bir yılda yaptığınız temizlik, bir ev hanımının ömrü boyunca yaptığı temizlikten daha fazla olabilir"  Sevmek şart..
    Sadece Yem, su, Mama vermekle iş bitmiyor; İlgi ve gözlem de önemli "Bir Sahip Kuşunu tanımalı"..
    Kimyasallardan uzak tutun, (özellikle damızlıklara) İlaç vermeyin. Doğayı örnek alın, Kazanacaksınız..

hocama katılıyorum

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
arkadaşlar aklıma gelmişken ; salmanın riskli olduğunu yaşayarak öğrendimdeee üretimde dolapmı yoksa çifthane tel kafesmi uygun olur. açıkça çok kuş alacam sevdasına dolap yaptırmadım çifthane tel kafes almıştırm . uygun mu sizce birde çok merak ettiğim bir şey üretim ortamında sıcaklık kaç dereceye kadar düşewrse  risk olur. şimdiden teşekkürler
Sıcaklığın düşük olması yumurtadan çıkan yavru sayısını azaltıyor. 17-20 derece arasında olması iyi olur.