asersoz
Uzman Üyemiz
kuşları bildiğiniz yerlerden alınız güvenerek genc olsun aldığınız kuşlar
Halen daha 13-14-15-17 tl ye kuş çok diyenler ve böyle yerlerden kuş alanlar - almaya çalışanlar İnşallah görürler bu sizin halinizi...MUTEVAZİ ÜRETİCİ' Alıntı:daha ne olsun mehmet ajuk eder baş çekermiş. güvendim güvenmez olaydım yavru dan yetiştireyim diye 130 adet mubiş aldım kaldı 30 tane bu dibe vurmak değilde nedir ki ... daha mubişlerimi everemeden muratlarına erdiremeden kara topraklara değl ama çöp arabalarına attım![]()
![]()
![]()
ilker bey kuşlar için dükkan kiraladım yaklaşık 40-50 mt kare civarı fakat ısıtma sorunum olacak bende ufo tarzı elektrikli ısıtıcı koyayım diyorum önünede nem için bir teneke kutu asarım su koymaya uygun olurmu sizlerceilker ertürk' Alıntı:HÜSEYİN BEY YERİNİZ MUSAİTSE HEM BOX KAFES HEMDE SALMA YABABİLİRSİNİZ SALMADA ÜRETİM YAPAN ARKADAŞLAR DAHA VERİM ALDIKLARINI SÖYLÜYOR SICAKLI 20 18 ALTINDA OLMAZSA İYİ OLUR BENCE
yok abi nem için ortama suyu mutlaka koyun.MUTEVAZİ ÜRETİCİ' Alıntı:ilker bey kuşlar için dükkan kiraladım yaklaşık 40-50 mt kare civarı fakat ısıtma sorunum olacak bende ufo tarzı elektrikli ısıtıcı koyayım diyorum önünede nem için bir teneke kutu asarım su koymaya uygun olurmu sizlerceilker ertürk' Alıntı:HÜSEYİN BEY YERİNİZ MUSAİTSE HEM BOX KAFES HEMDE SALMA YABABİLİRSİNİZ SALMADA ÜRETİM YAPAN ARKADAŞLAR DAHA VERİM ALDIKLARINI SÖYLÜYOR SICAKLI 20 18 ALTINDA OLMAZSA İYİ OLUR BENCE
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:Salih Bey, sevmek şart. Şart hatta bazen Sevmek bile yeterli olamayabilir. Bir çok arkadaşımız üretimi bırakıp başka sektörlere yöneldiler..
Küçük yapıdaki kuşlar büyüklere nazaran daha fazla yavru verirler. Fakat Kaliteli Damızlık seçmenizi öneririm; Sağlıklı ve yakışıklı yavrular da alırsanız pazar konusunda sıkıntı yaşamazsınız..
Üretimde yalnız olmak çok zor bir durum dur; Tatil yok, Hastalanmak yok.. Bir çok lüksünüzden de vazgeçmek durumundasınız ayrıca..
Selahattin Abimizinde dediği gibi "Bir yılda yaptığınız temizlik, bir ev hanımının ömrü boyunca yaptığı temizlikten daha fazla olabilir" Sevmek şart..
Sadece Yem, su, Mama vermekle iş bitmiyor; İlgi ve gözlem de önemli "Bir Sahip Kuşunu tanımalı"..
Kimyasallardan uzak tutun, (özellikle damızlıklara) İlaç vermeyin. Doğayı örnek alın, Kazanacaksınız..
Sıcaklığın düşük olması yumurtadan çıkan yavru sayısını azaltıyor. 17-20 derece arasında olması iyi olur.MUTEVAZİ ÜRETİCİ' Alıntı:arkadaşlar aklıma gelmişken ; salmanın riskli olduğunu yaşayarak öğrendimdeee üretimde dolapmı yoksa çifthane tel kafesmi uygun olur. açıkça çok kuş alacam sevdasına dolap yaptırmadım çifthane tel kafes almıştırm . uygun mu sizce birde çok merak ettiğim bir şey üretim ortamında sıcaklık kaç dereceye kadar düşewrse risk olur. şimdiden teşekkürler