TOPLANTI TARİHİ VE SAATİ ( ŞEVKET ÇAĞLAR )

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Hakan ŞAHİNTÜRK' Alıntı:
buyuk balik kucuk baligi yer diye bir soylem var bir eleme olurda kucukler ezilirze buyuklere kalir meydan  allah herkesin kalbine gore hakkinda hayirli olani versin yurtdisindan getirilmesine kesinlikle karsiyim
bir balık nekadar büyük olursa olsun, onu yutacak daha büyük bir balık herzaman vardır  ;)

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Sanırım bu fikir petshop sahibi arkadaşların hoşuna gitmedi  confusedtw

emrah05

Üyemiz
Adı
EMRAH
Soyadı
UZUN
bir balık nekadar büyük olursa olsun, onu yutacak daha büyük bir balık herzaman vardır  rabbim tüm abilerime ve arkadaşlara kolaylık versin yardım etsin inşallah emek veren emekçi kazanır inşallah

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
SA SIRA BIZE GELDI HERALDE
BEN BU SITEYE UYE OLMADAN BU İŞE 20 YAVRU ILA SONRA 65 TK 18 TK 65 TK 18 TK 30 DAMIZLIK ALTI22 TK BE 8 DAMIZLIK ALTI ŞU AN 150 TK ÇALIŞIYOR
  BEN MARMARISE 13 KM  KIRSAL BIR GUANTANAMA KAMPI GIBI BIR YERDE DOĞA İLE BAŞBAŞA VE KUŞLARIMLA YAŞAM SAVAŞI VEREN BIR ARKADAŞINIZIM
SADECE NETLE VE TELLE IRTIBAT KURABILIYORUM
AYNI ARKADAŞA VEYA KOMŞUYA GUNDE 3 KEZ SELAM VEREN INSANI KIT BIR YERYUZU
    AKLIMDAKI VE UYGULAMALARI HAYATIN İÇİNDEN BIRI OLARAK YAZSAM HERALDE SITENIN DUVARLARI YETMEZ BENDE SIZLER GIBI BILMIYOR VE BAŞIMIZA GELECEKLERDEN HIÇ HABERDAR DEĞİLİM BEKLEYIP GORECEZ BORA KARDEŞİM EN SON ONU ÖĞRETTİ HERKESİ CANI GONULDEN TEBRIK EDER URETIMINDE VE YAŞAMINDA PES ETMEMEYI TAVSIYE EDER ARZULAR ŞELALE DERİM

MANISADA KOP VARMIŞ YAKIN VE BILGISI OLANLAR PAYLAŞIRSA SEVINIRIZ SLM

marjinal

Uzman Üyemiz
Adı
Ayhan
Soyadı
AYTEKİN
şefket abi bülent beylede konuşmuştuk bu konuyu kesinlikle katılıyorum ve dstek veriyorum.ben biliyorsun tirede yaşıyorum burada ne kadar üretici varsa hepsiyle konuşur bu yola baş koyarlar bunun için cabalarım.

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Ayhan AYTEKİN' Alıntı:
şefket abi bülent beylede konuşmuştuk bu konuyu kesinlikle katılıyorum ve dstek veriyorum.ben biliyorsun tirede yaşıyorum burada ne kadar üretici varsa hepsiyle konuşur bu yola baş koyarlar bunun için cabalarım.
sağol kardeşim benim. üretimhaneni satmadığın için çok sevindim. zaten bu işin başında BÜLENT var ben yalnızca onu destekliyorum . inşaallah buradaki arkadaşlarla birlik olup kooperatifi kuramasak bile ses getirecek çok şeyler yapacağız. kooperatif çalışmalarından farklı çalışmalarımızda olacak. hep beraber güzel şeyler yapacağız.

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:
BU GÜN BİRKAÇ ARKADAŞLA ÖNGÖRÜŞMELERİ TAMAMLADIK .....  YILBAŞINDAN SONRA İZMİRDE KOOPERATİFLEŞME YOLUNDA İLK ADIMLARI ATMAYI DÜŞÜNÜYORUZ ..... BİZİMLE BİRLİK OLACAK VE MANEVİ DESTEK VERİP YOL GÖSTERECEK TÜM ARKADAŞLARA KAPIMIZ AÇIK. KATILMAK İSTEYEN DESTEK VERECEK TÜM ARKADAŞLAR BANA TELEFON YADA MESAJLA ULAŞIRLARSA SEVİNİRİM.

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
benim esas anlam veremediğim başka birşey var...nezaman bunun gibi konular açılıp tartışılsa esas ustalar bu tartışmalara katılmıyorlar. Bakıyorum konunun tepesinde isimleri görünüyor, demek ki okuyorlar ama zahmet edip 2 kelime yazmıyorlar. Ben artık bu insanların samimiyetlerinden şüphe etmeye başladım, sanki bizlerden birşeyler saklıyorlarmış hissine kapılıyorum. Bildiklerini ve bu konuda tecrubelerini bizlerle paylaşıp neden yol göstermiyorlar. Mesela üretimhanelerini kapatamayacak kadar değerli kuş ırk ve cins kuş besleyenler var...onlar bu konuda ne yapıyorlar, nasıl önlemler aldılar, üretim izni aldılar mı, aldılarsa hangi adımları izlediler, nelere dikkat ettiler, hangi aşamalarda zorlandılar...açıklasınlar artık da millet de ne yapacağına daha kolay karar versin  pray
sonuna kadar haklısınız...

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Arkadaşlar,kooperatifleşme düşüncesiyle yüksek fiyatta kuş satmayı değil düşük fiyata kaliteli cinsler üretmek hedeflenmelidir. İthalatla ancak bu şekilde rekabet edilebilir.Düşük fiyatta kalite üretmek için ise girdileri düşürmenin en iyi yolu yapılan işin büyüklüğüdür.Şu an elimde imkan olsan aylık 5000 yavru alacağım bir üretimhane kurmaktır. Ozaman evinde 10-20 çift kuşla üretim yapanları bile elerim nedenmi! O büyüklükte yapılacak bir üretimhanenenin sabit maliyetleri düşük olur. Yem toplu alnınacağından neredeyse yarı yarıya fiyat düşer. Tabi profosyonel yapılacağından verimi arttırmak için çalışmalar yapılacak. Belki ülkemizde bir ilk olarak laboratuar kurulacak. Yaptığımız iş verimli olacağından ve ucuz kuş ve kalite yan yana geldiğinden petshopların ithale bakacağını sanmıyorum.Ama günay beyin dediği gibi bu tarz üretimhaneler ancak birleşerek yapılabilir.Aksi halde 15tl ye kuş maal edip aynı fiyata satarız hatta düşüğüne...elimizin kakaya battığıyla kalırız.

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Durdu ACAR' Alıntı:
Arkadaşlar,kooperatifleşme düşüncesiyle yüksek fiyatta kuş satmayı değil düşük fiyata kaliteli cinsler üretmek hedeflenmelidir. İthalatla ancak bu şekilde rekabet edilebilir.Düşük fiyatta kalite üretmek için ise girdileri düşürmenin en iyi yolu yapılan işin büyüklüğüdür.Şu an elimde imkan olsan aylık 5000 yavru alacağım bir üretimhane kurmaktır. Ozaman evinde 10-20 çift kuşla üretim yapanları bile elerim nedenmi! O büyüklükte yapılacak bir üretimhanenenin sabit maliyetleri düşük olur. Yem toplu alnınacağından neredeyse yarı yarıya fiyat düşer. Tabi profosyonel yapılacağından verimi arttırmak için çalışmalar yapılacak. Belki ülkemizde bir ilk olarak laboratuar kurulacak. Yaptığımız iş verimli olacağından ve ucuz kuş ve kalite yan yana geldiğinden petshopların ithale bakacağını sanmıyorum.Ama günay beyin dediği gibi bu tarz üretimhaneler ancak birleşerek yapılabilir.Aksi halde 15tl ye kuş maal edip aynı fiyata satarız hatta düşüğüne...elimizin kakaya battığıyla kalırız.
DURDU BEY ; ilk hedefimiz kooperatifleşme çabasından çok birleşerek girdi fiyatlarımızda nasıl azaltma yapacağımız olacak . kalite arttırma çabamız tabii ki olacak. size aynen katılıyorum . ve en önemlisi pazarlama konusu . bizde insanları birlik olmaya çağırıyoruz . yoksa izmirin kanayan yarasına dur diyemeyeceğiz

Yücel Görgün

Takipçi Üyemiz
Adı
Yücel
Soyadı
Görgün
Şevket bey,koop... konusunda elimizden gelen bir şey  olursa yapmaya çalışırız.Ben 10-15 çiftle(küçüküz yani) hobi olarak yapıyorum ve artırıp arttırmamakta sayıyı kararsızım.:)Ama dediğim gibi sizin yanınızdayız.. alkisd

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Aslına bakarsanız ithalatçıyla filan pek sorun görmüyorum ben. Asıl sorun kendi insanımızda. Hep bahsettiğimiz o merdivenaltı üreticilerde. Belki bu yasa en çok bu açıdan işe yarayacak. Ancak; bu arada işini düzgün yapan alın teri döken üreticilere olacak. Şu an daki asıl sorun İzmir'deki fiyat düşüklüğü! Aslında olması gereken fiyatın altında bile zor satış yapıyoruz. Her üretici arkadaşım eminim yavrusunu 30-35TL gibi rakamlardan satmak istiyorken mecburiyetten 17 liralara kadar düşüyor hatta 15. Bun da bile vakıf olamıyorlar. Çünkü pazarda 7 liraya kadar düştü!!! O yüzden şu yasa öyle ya da böyle çıksın artık da rahatlayacalım. Önemli değil ben kapatmışım ahmet mehmet kapatmış hiç sorun değil. Şu piyasa artık değerini bulsun. Bu arada petshoplar da lütfen artık ucuz kuş yerine kaliteli kuşa bir zahmet 3 kuruş fazla vererek onu satsınlar. İşini lağıyla yapan üreticileri öldürmesinler. Bugün Şevket abinin yanına gidiyorum. Bence İzmirli olan arkadaşlar ara ara birilerinin mekanında buluşalım konuşalım bu konuları. Saygılar...

motokurye

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
seviş
Kemal SOYLU' Alıntı:
Aslına bakarsanız ithalatçıyla filan pek sorun görmüyorum ben. Asıl sorun kendi insanımızda. Hep bahsettiğimiz o merdivenaltı üreticilerde. Belki bu yasa en çok bu açıdan işe yarayacak. Ancak; bu arada işini düzgün yapan alın teri döken üreticilere olacak. Şu an daki asıl sorun İzmir'deki fiyat düşüklüğü! Aslında olması gereken fiyatın altında bile zor satış yapıyoruz. Her üretici arkadaşım eminim yavrusunu 30-35TL gibi rakamlardan satmak istiyorken mecburiyetten 17 liralara kadar düşüyor hatta 15. Bun da bile vakıf olamıyorlar. Çünkü pazarda 7 liraya kadar düştü!!! O yüzden şu yasa öyle ya da böyle çıksın artık da rahatlayacalım. Önemli değil ben kapatmışım ahmet mehmet kapatmış hiç sorun değil. Şu piyasa artık değerini bulsun. Bu arada petshoplar da lütfen artık ucuz kuş yerine kaliteli kuşa bir zahmet 3 kuruş fazla vererek onu satsınlar. İşini lağıyla yapan üreticileri öldürmesinler. Bugün Şevket abinin yanına gidiyorum. Bence İzmirli olan arkadaşlar ara ara birilerinin mekanında buluşalım konuşalım bu konuları. Saygılar...
abi haklısında ben 1 senedir muhabbet kuşu besliyorum 25 cift kusum var arada yeme düşmüş yavrular falan derken 70 yakın kuşum var ve ben daha hiç kuş satmadım kuşlarımın bulunduğu dükkan kira yemleri mamaları ilaçları derken ortalama bana 300 tl masrafı oluyo benim bide kuş ortağı arkadaşım var ortalama kişi başı 150 lira düşüyo hobi amaçlı yapıyorum bu işi ama ilerde dernek uyesi olup güzel bir üretim haneyle bu işide yapmayı cok isterim ve şöyle düşünüyorum herkezin kendi bolgesinde bu işi yapan arkadaşlarla mesala biz sen ben ve balcovadan bir kac kişi daha birleşim bir yer tutsak derneğimize uye olsak uretim ve satım için ne evrak gerekiyosa cıkartsak kişi başı yine enfazla ne kadar düser üç aşağı beş yukarı aynı rakamlar tutar diye düşünüyorum yani izmirde herilçede kendi aralarında guruplaşma gibi birşey bu tek kişinin uzerinden dört beş kişinin faydalanması gibi hem merdiven altı üretime kimse minnet etmez hemde daha büyük yardımlaşmalar ortaya cıkar diye düşünüyorum

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
benim esas anlam veremediğim başka birşey var...nezaman bunun gibi konular açılıp tartışılsa esas ustalar bu tartışmalara katılmıyorlar. Bakıyorum konunun tepesinde isimleri görünüyor, demek ki okuyorlar ama zahmet edip 2 kelime yazmıyorlar. Ben artık bu insanların samimiyetlerinden şüphe etmeye başladım, sanki bizlerden birşeyler saklıyorlarmış hissine kapılıyorum. Bildiklerini ve bu konuda tecrubelerini bizlerle paylaşıp neden yol göstermiyorlar. Mesela üretimhanelerini kapatamayacak kadar değerli kuş ırk ve cins kuş besleyenler var...onlar bu konuda ne yapıyorlar, nasıl önlemler aldılar, üretim izni aldılar mı, aldılarsa hangi adımları izlediler, nelere dikkat ettiler, hangi aşamalarda zorlandılar...açıklasınlar artık da millet de ne yapacağına daha kolay karar versin  pray
İkinci defa alıntı yaptım. Çünkü dün Günay Abi ile de konuştuk. İzmir bu işin merkezi. Nedeni ise çok üretici olması. Şimdi yorumlarda okuduğum ve gelmeyen yorumlardan anladığım kadarıyla, İzmir'deki bu durumun bölgesel olduğu düşünülüyor. Bu durum anadolu ve İstanbul'u da etkiledi veya etkileyecek. Çünkü herkes burayı örnek verip fiyatları belirliyor veya belirleyecek. Çözüm önerisi olan arkadaşları can kulağıyla dinliyoruz. Ateş önce düştüğü yeri yakıyor. Sonra yayılıyor. Ateş size gelmeden bu ateşi söndürelim derim.

Ülyas Şen

Takipçi Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
şen
Bende İzmir li bir üretici olarak sizi destekliyorum. Ne gerekiyorsa bilgi verin elimizden geleni yapalım. Artık bir birliğe çok fazla ihtiyacımız var.

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
İZmir'li üreticeler olarak bir buluşma ayarlayalım diyorum. Küçük büyük üretimhanesi olan farketmez bu platformda buluşabildiğimize göre İzmirde merkezi bir nokta belirleyip bir buluşma ayarlayalım. Az önce Şvket abinin yanındaydım o da destekledi. Burdan msj laşma ile biraz zor olacak bu birleşme. BİR DE EN AZINDAN İZMİRLİ ÜRETİCİLER PROFİLLERİNE İZMİR DİYE YAZARLARSA KİMLERİN İZMİRDE OLDUĞUNU DAHA RAHAT ANLARIZ.
Evet arkadaşlar İzmir'de ikamet eden üretim yapan arkadaşlar bir gün belirleyelim buluşma için. Buyrun fikirlerinizi bekliyoruz;

mehmetulas

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
ulaş
Kemal SOYLU' Alıntı:
İZmir'li üreticeler olarak bir buluşma ayarlayalım diyorum. Küçük büyük üretimhanesi olan farketmez bu platformda buluşabildiğimize göre İzmirde merkezi bir nokta belirleyip bir buluşma ayarlayalım. Az önce Şvket abinin yanındaydım o da destekledi. Burdan msj laşma ile biraz zor olacak bu birleşme. BİR DE EN AZINDAN İZMİRLİ ÜRETİCİLER PROFİLLERİNE İZMİR DİYE YAZARLARSA KİMLERİN İZMİRDE OLDUĞUNU DAHA RAHAT ANLARIZ.
Evet arkadaşlar İzmir'de ikamet eden üretim yapan arkadaşlar bir gün belirleyelim buluşma için. Buyrun fikirlerinizi bekliyoruz;
+1

nuse14

Uzman Üyemiz
Kemal SOYLU' Alıntı:
  BENDE  VARIM  ARKADAŞLAR