Az kuşlar nasıl ucuza gider?

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
balıkesir taraflarında oturuyorum bi çiftten ürettiğim 7 mubişimi  daha ilan vermeden  önceki günlerde satmak için petshoplardan 2sine sordum.ucuz istediler.vermek istemedim.seri üretim yapmıyoruz.hatta bi arkadaştan duydum yazın daha da düşük gidiyormuş tanesi kuşların suriye kuşları marmara bölgesine de mi geldi yoksa? :'( :'( :'(

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
MARMARA BÖLGESİNDE NE YOKKİ BULGAR ,SURİYE ,ÇEK, İNGİLİZ,PAKİSTAN BURDA YAZ KIŞ VAR BUNLAR ARKADAŞIM

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Nihal Hanım, ne yazık ki ev üreticisinin durumu bu.Ben de bir ev üreticisi olarak aynı sıkıntıları yaşıyorum.Çok şükür ki şuan için bir petshop bana kuşlarım için tatminkâr bir ücret ödüyor.Ancak bu durum sürekli devam edecek diye bir şey de yok.Çünkü aynı petshop Artvin taraflarından benimkilerden biraz daha semiz kuşları aynı fiyata da alabiliyor.Ben de çiftlerimi yenilemeye başladım.Daha endamlı ve büyük kuşlara yönelmeye başladım damızlıklarda.Şuan için bu tip iri kuşlardan çıkan yavrularda da diğer çiftlerime göre büyüklük olarak fark yakaladım sayılır.

Artı olarak tanıtım da önemli.Rize'de bir petshop sahibi ile konuşmamda bana kuşları yuvadan 25-26 günlükken almamı hemen yeme düşürmemi nasihat etti.Zira kendisine gelen kuşlar da ciddi manâda tıfıl kuşlar.Ancak ben bu görüşte değilim.Bizim kuşlar da bu yüzden onlarınkine göre daha bakımlı ve fark edilebilen oluyorlar.Onlara gelen kuşlar arasında, örneğin her 30 kuşta bir 4-5 tane büyük ve besili yavru olmuyor da değil.Ancak onlar olaya bu gözle bakıyorlar.Ne kadar erken gelirse satışa o kadar daha çok kâr elde edilir.Petshoplarda kuş sirkülasyonunun çabuk ve sürekli olması iş yerinin para kazanması açısından çok önemlidir.

Alabileceğiniz bir kaç önlem var bu bakımdan.

1) Direkt olarak elden satışlara yönelebilirsiniz.Kuşları 25 - 30 lira arasında satabilirsiniz çevrenize veya ilgili kişilere.Meraklısı çok sonuçta.

2) Birden fazla çiftiniz ve bir iki farklı boş kafesiniz varsa eğer farklı çiftlerden olma yavruları eşe atıp 3-4 ay sonunda damızlık çift olarak da pazarlayabilirsiniz.Yavrudan eş tutumaları daha da kolay oluyor.Ben Rize'de bu önerimi 3 kez paraya çevirdim.Yavrudan eşe attığım birbirlerine alışmış 3-4 aylık çiftleri 70 - 100 lira arasında fiyatlarla ilgilenen meraklı kişilere gerekli bilgilendirmeleri de yaparak sattım.Sonuçta üretimhanenize gelip de yavrulu ve yumurtalı çiftlerinizi gören kişiler akıllarında üretim olmasa bile bir çift ile bu heyecanı yaşamak istiyorlar.Çoğumuz böyle başlamadık mı zaten ?

Üretimde ve satışta size başarılar dilerim.

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Ekrem Aykut BAL' Alıntı:
Nihal Hanım, ne yazık ki ev üreticisinin durumu bu.Ben de bir ev üreticisi olarak aynı sıkıntıları yaşıyorum.Çok şükür ki şuan için bir petshop bana kuşlarım için tatminkâr bir ücret ödüyor.Ancak bu durum sürekli devam edecek diye bir şey de yok.Çünkü aynı petshop Artvin taraflarından benimkilerden biraz daha semiz kuşları aynı fiyata da alabiliyor.Ben de çiftlerimi yenilemeye başladım.Daha endamlı ve büyük kuşlara yönelmeye başladım damızlıklarda.Şuan için bu tip iri kuşlardan çıkan yavrularda da diğer çiftlerime göre büyüklük olarak fark yakaladım sayılır.

Artı olarak tanıtım da önemli.Rize'de bir petshop sahibi ile konuşmamda bana kuşları yuvadan 25-26 günlükken almamı hemen yeme düşürmemi nasihat etti.Zira kendisine gelen kuşlar da ciddi manâda tıfıl kuşlar.Ancak ben bu görüşte değilim.Bizim kuşlar da bu yüzden onlarınkine göre daha bakımlı ve fark edilebilen oluyorlar.Onlara gelen kuşlar arasında, örneğin her 30 kuşta bir 4-5 tane büyük ve besili yavru olmuyor da değil.Ancak onlar olaya bu gözle bakıyorlar.Ne kadar erken gelirse satışa o kadar daha çok kâr elde edilir.Petshoplarda kuş sirkülasyonunun çabuk ve sürekli olması iş yerinin para kazanaması açısından çok önemlidir.

1) Direk olarak elden satışlara yönelebilirsiniz.Kuşları 25 - 30 lira arasında satabilirsiniz çevrenize veya ilgili kişilere.Meraklısı çok sonuçta.

2) Birden fazla çiftiniz ve bir iki farklı boş kafesiniz varsa eğer farklı çiftlerden olma yavruları eşe atıp 3-4 ay sonunda damızlık çift olarak da pazarlayabilirsiniz.Yavrudan eş tutumaları daha da kolay oluyor.Ben Rize'de bu önerimi 3 kez paraya çevirdim.Yavrudan eşe attığım birbirlerine alışmış 3-4 aylık çiftleri 70 - 100 lira arasında fiyatlarla ilgilenen meraklı kişilere gerekli bilgilendirmeleri de yaparak sattım.Sonuçta üretimhanenize gelip de yavrulu ve yumurtalı çiftlerinizi gören kişiler akıllarında üretim olmasa bile bir çift ile bu heyecanı yaşamak istiyorlar.Çoğumuz böyle başlamadık mı zaten ?

yorumlarınız için teşekkürler

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Yanlışım varsa konuyu daha açabiliriz.Evde üretim yapmak ve karşılığını alabilmek cidden zor iş.

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
o zaman bu suriye hint vs kuşları boyalı civciv muamlelesi görüyo yazık açıkçası çünkü böyle üretimden yavru almaya çalışan hayvanlara eziyet eder yada hayvanlarda beyaz eşyalar  gibi 6 senede ömrü biter.ne kadar kuş petshopta hemen satılmıyo desede bence o yalan.suriye vs kuşu alanlar bekliyordur.valla burda 3-5 gelen sağlıklı kuş hemen satılıyo ve pahalıya gidiyo ama işte ucuza kaçıyolar :mad: :mad:

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Yani ben şuana kadar kuşçuya gelen ama satılmayan kuş görmedim.Ama öyle ama böyle kesinlikle kuşlar elde kalmaz.Belki bazı pahalı kanarya türleri, saka - kanarya melezi türleri, jako ve benzeri papağanlar petshoplarda uzun süre bekleyebilirler.Ama muhabbetkuşları, yavru olsun olmasın kesinlikle en fazla 1 ay bekler kafeste.En azından Rize'de böyle.Bir gördüğüm kuşu en geç 1 ay sonra görmüyorum.Bu durumda suriye veya adı herneyse, ucuz ve cılız kuşların rağbet görmesi çok normal.

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
benim şu anda kuslarımı verdigim iki petshop var  ikiside yavruları 20liradan alıyor.

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
@CaSuS

Ne mutlu sana.Fiyat açısından çok şanslısın.

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
Buradaki petshoplar 12,5 - 15 TL ye alıyorlar. Sizce de çok az değil mi arkadaşlar. :(

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
12,5 TL cidden düşük bir ücret.Petshop sahipleri ile bu konuda pek tartışma da yapamıyorsunuz.Çünkü hemen ödedikleri kiradan ve ticaretin zorluğundan tutun da zaten kuş piyasasının bu olduğuna kadar pek çok bahane sayabiliyorlar.Kendilerince haklı oldukları taraflar olabilir.Ancak gene de 12,5 TL - 15 TL aralığı 5 - 10 çift arası üretim yapanlar için düşük bir fiyat.Sürümden kazananlar için belki bu aralıkta sorun olmayabilir.Bunu da büyük üreticilere sormak lazım gerçi.Onların da masrafları bizim gibi 1-2 çuval yem ile 5 - 10 kilo mama olmuyordur.Büyük başın sıkıntısı da büyük olur.

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
ceylin123' Alıntı:
balıkesir taraflarında oturuyorum bi çiftten ürettiğim 7 mubişimi  daha ilan vermeden  önceki günlerde satmak için petshoplardan 2sine sordum.ucuz istediler.vermek istemedim.seri üretim yapmıyoruz.hatta bi arkadaştan duydum yazın daha da düşük gidiyormuş tanesi kuşların suriye kuşları marmara bölgesine de mi geldi yoksa? :'( :'( :'(
Nihal hanım;
Ben Bandırma da yıllardır üretim yapan ve bu işten ekmek yiyen bir esnafım.
Kuş fiyatları kuşların az yada çok olmasıyla hiç bir şekilde belirlenemez yani bana düzenli yavru getiren hobici-üretici arkadaşlarım kardeşlerim var aksine onlara verdiğim rakam toptan aldıklarımdan daha da yüksektir, şöyle ki ;
1-bu hobinin devamı için
2-daha sıcak ilişkiler olduğu için
3-tamamen yerli ve güzel kuşlar olduğu gibi bir sürü nedeni var....

sizin kuşlarınıza ne fiyat istediğinizi ve size ne fiyat verdiklerini bilmiyorum ama bunun diğer ülke kuşları ile alakalı oduğunu sanmıyorum.
Eğer bize yakın bir çevrede iseniz buyrun gelin her zaman beklerim.

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Ekrem Aykut BAL' Alıntı:
12,5 TL cidden düşük bir ücret.Petshop sahipleri ile bu konuda pek tartışma da yapamıyorsunuz.Çünkü hemen ödedikleri kiradan ve ticaretin zorluğundan tutun da zaten kuş piyasasının bu olduğuna kadar pek çok bahane sayabiliyorlar.Kendilerince haklı oldukları taraflar olabilir.Ancak gene de 12,5 TL - 15 TL aralığı 5 - 10 çift arası üretim yapanlar için düşük bir fiyat.Sürümden kazananlar için belki bu aralıkta sorun olmayabilir.Bunu da büyük üreticilere sormak lazım gerçi.Onların da masrafları bizim gibi 1-2 çuval yem ile 5 - 10 kilo mama olmuyordur.Büyük başın sıkıntısı da büyük olur.
Ekrem hocam;
Bir mekan sahibi ve üretici olarak size buradan sektörel sorunlardan bahsetmek istemiyorum ama kuşlarınızı ürettiğiniz bölge şartlarına göre fiyatlar şekillenir doğal olarak bazı yörelere göre 12,5 yada 15 çok iyi fiyat olabilir yada olmayabilir.
Bence bizim bir şeye karar vermemiz gerekir;
Üreticimiyiz ? Hobicimiyiz?

mango

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
TUNA
Ekrem Aykut BAL' Alıntı:

Artı olarak tanıtım da önemli.Rize'de bir petshop sahibi ile konuşmamda bana kuşları yuvadan 25-26 günlükken almamı hemen yeme düşürmemi nasihat etti.Zira kendisine gelen kuşlar da ciddi manâda tıfıl kuşlar.Ancak ben bu görüşte değilim.Bizim kuşlar da bu yüzden onlarınkine göre daha bakımlı ve fark edilebilen oluyorlar.Onlara gelen kuşlar arasında, örneğin her 30 kuşta bir 4-5 tane büyük ve besili yavru olmuyor da değil.Ancak onlar olaya bu gözle bakıyorlar.Ne kadar erken gelirse satışa o kadar daha çok kâr elde edilir.Petshoplarda kuş sirkülasyonunun çabuk ve sürekli olması iş yerinin para kazanması açısından çok önemlidir.

1) Direkt olarak elden satışlara yönelebilirsiniz.Kuşları 25 - 30 lira arasında satabilirsiniz çevrenize veya ilgili kişilere.Meraklısı çok sonuçta.

+1

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
amazonia' Alıntı:
Ekrem hocam;
Bir mekan sahibi ve üretici olarak size buradan sektörel sorunlardan bahsetmek istemiyorum ama kuşlarınızı ürettiğiniz bölge şartlarına göre fiyatlar şekillenir doğal olarak bazı yörelere göre 12,5 yada 15 çok iyi fiyat olabilir yada olmayabilir.
Bence bizim bir şeye karar vermemiz gerekir;
Üreticimiyiz ? Hobicimiyiz?
Merhaba Bilal Bey,

Öncelikle ticaret risk işidir.Bu bakımdan yazımda da belirttiğim gibi dert yanan petshop sahipleri ile pek de tartışmaya giremiyorum bulunduğum ilde.Zira haklı oldukları taraflar da var.Kuşu satın alıp 2 gün sonra getiren müşteri mi ararsın yoksa babam rengini beğenmedi deyip kanatları kesilmiş kuşu getirenler mi sorarsın yoksa 3-4 ay sonra mantarlı kuşu getirip sen bana hasta kuş satın diyen müşteri mi ararsın.Ben hepsine şahit oldum.Cidden zor işler.

Kendime ait 12 gözlü dolap şeklinde mini üretimhanem var.Kendi deyimimle ben hobimi gerçekleştiriyorum.İlk hedefim, kuş satışından senelik yem masrafımın çıkmasıdır her zaman.Ancak bu hobimi gerçekleştirirken benim de harcadığım emeğe, yaptığım bakıma göre kendi aklımda belirlediğim bir fiyat var.Bazı şeyler değerini bulmalı.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Ekrem Aykut BAL' Alıntı:
Merhaba Bilal Bey,

Öncelikle ticaret risk işidir.Bu bakımdan yazımda da belirttiğim gibi dert yanan petshop sahipleri ile pek de tartışmaya giremiyorum bulunduğum ilde.Zira haklı oldukları taraflar da var.Kuşu satın alıp 2 gün sonra getiren müşteri mi ararsın yoksa babam rengini beğenmedi deyip kanatları kesilmiş kuşu getirenler mi sorarsın yoksa 3-4 ay sonra mantarlı kuşu getirip sen bana hasta kuş satın diyen müşteri mi ararsın.Ben hepsine şahit oldum.Cidden zor işler.

Kendime ait 12 gözlü dolap şeklinde mini üretimhanem var.Kendi deyimimle ben hobimi gerçekleştiriyorum.İlk hedefim, kuş satışından senelik yem masrafımın çıkmasıdır her zaman.Ancak bu hobimi gerçekleştirirken benim de harcadığım emeğe, yaptığım bakıma göre kendi aklımda belirlediğim bir fiyat var.Bazı şeyler değerini bulmalı.
EKREM BEY ÇOK GÜZEL ÖZETLEMİŞSİNİZ BEN KENDİM ÜRETİM YAPTIĞIM HALDE NE MÜŞTERİLERLE KARŞILAŞIYORUZ ÜRETİCİ ARKADAŞLARDANDA 18İLA 20 ARASI ALIYORUM KUŞLARI BENDE DÜKANIMDA 25 .30 LİRA GİBİ SATIYORUM

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Ekrem Aykut BAL' Alıntı:
Merhaba Bilal Bey,

Ekrem hocam teşekkür ediyorum beni anladığınız için.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Piyasada kuş kalmadı, nazilli piyasada toptan 18 tl ye yükseldi. Ama kuş yok piyasada. Burdan bir arkadaşa 100 tane kuş almak için sormadığım yer kalmadı, hiç bir yerde yok. Bazı arkadaşlarda toptan ölümler oldu.

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
amazonia' Alıntı:
Nihal hanım;
Ben Bandırma da yıllardır üretim yapan ve bu işten ekmek yiyen bir esnafım.
Kuş fiyatları kuşların az yada çok olmasıyla hiç bir şekilde belirlenemez yani bana düzenli yavru getiren hobici-üretici arkadaşlarım kardeşlerim var aksine onlara verdiğim rakam toptan aldıklarımdan daha da yüksektir, şöyle ki ;
1-bu hobinin devamı için
2-daha sıcak ilişkiler olduğu için
3-tamamen yerli ve güzel kuşlar olduğu gibi bir sürü nedeni var....

sizin kuşlarınıza ne fiyat istediğinizi ve size ne fiyat verdiklerini bilmiyorum ama bunun diğer ülke kuşları ile alakalı oduğunu sanmıyorum.
Eğer bize yakın bir çevrede iseniz buyrun gelin her zaman beklerim.
Bilal senin bu anlayışına hayranım hobici ile üreticiyi ayırt edip kuş alıyorsun sana getirdigim yavruları ben ne ümitlerle dünyaya getirttim ama maalesef piyasa bu şekilde yapacak birşey yok

Yavrularım yuvadan düşmeden önce 7 tane hazırda bekleyen müşterim vardı tanesini 22 liraya hepsiyle anlaşmıştım içlerinden sadece biri aldı digerleri bir bahane buldular başka yerde 20 liraymış, başka yerde herşey dahil 40 liraymış vs ama bende az kuş var saglıklı temiz kuş var bunu anlatamadım kimseye adama herşey dahil 40 lira diyorum kafes, tül, kuş, yarım kilo yem, kum, gaga taşı, suluk, tünek, kemik ama adama dahada ucuza buldugunu idda edip sinirlerimi bozuyor 100 lirada verse artık ona kuş vermiyorum  :(