bana bir fikir verirmisiniz

berham27

Takipçi Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
taş
ben o yıldır askeri personelim. yaklaşık 3 yıl öncesine kadar muhabbet kuşu besliyordum şuanda ben kendime bir üretimhane acmak istiyorum yaşlaşık 20.000 tl ayırdım bu işe 200 çiftlik bir üretim hane düşünüyorum. fikirleriniz benim için cok önemli çünkü meslegi bırakacagım

kunal87

Yeni Üyemiz
Adı
KEMAL
Soyadı
ÜNAL
Merhabalar

İsminizle hitap etmek isterdim fakat kullanıcı adınızda yazmıyor. Bence işinizi bırakmayın devam edin. Benimde istanbulda üretimhanem var 100 çiften fazla kuşum var ve bankacıyım.

Size tavsiyem ilk olarak 10 çift ile 1 sene üretim yapmanız ardından arttırmanızı öneririm. Üretimhane kurmak kuşları üretmek tecrübe ister, buradaki üstadlarımız tabiki yardımcı olurlar fakat tabi sizinde bilgiye ihtiyacınız vardır.

mts.42

Takipçi Üyemiz
Selamlar benimde böyle bir düşüncem var önümüzdeki yılar için, zorunlu hizmetimin bitmesine biraz daha zaman var. Fakat çok riskli bir iş diye düşünüyorum açıkçası mesleği bırakıp doğrudan bu işle ekmeği kazanmak baya baya riskli bence, çok iyi araştırmak, herseyiyle planlı programlı yapmak lazım ama nasıl...

erena

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRKAY
Kardeş bu iş meslek olarak yapılacak bir iş değil kesinlikle ama ek iş olarak yapabilirsin.Ayrıca hiç tecrüben yoksa çok riskli bir iş bilesin arkadaşların dediği gibi 1 yıl 10 - 15 çift bakmanı denemeni tavsiye ederim.Saygılarımla karar senin...

berham27

Takipçi Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
taş
yerleşik hayat olmazsa bu iş yapamamki 2 yıld bir tayinle olmaz

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
berham27' Alıntı:
yerleşik hayat olmazsa bu iş yapamamki 2 yıld bir tayinle olmaz
rizki büyüktür bu işin
kıran geldimi kuşlarının hepsi kırılır ve batarsın
ayrıca!!
pazarın yoksa yavruların elinde patlar, yok pahasına satarsın....

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
berham27' Alıntı:
tamamda bırakmak istiyorum bu işi anladıgım tek iş bu
berham bey mesleginizi bırakmayın.. 200 cift değilde 100 ciftlik bir üretimhane yapin.. ek olarak bakın bi süre devam edin baktıgınız pazarlamanız iyi sıkıntı cıkmayacagınızı dusundugunuz an bırakırsınız.. simdi bırakırsanız sonradan pişmanlık durumları olmasın.. saygılar

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
berham bey bu risk size kalmış.ben 5 çiftle başladım 42 tkmla devam ediyorum...basamak basamak ilerlerseniz daha güzel olur bence..

AYDIN CELÜKER

Takipçi Üyemiz
Adı
AYDIN
Soyadı
CELİKER
bir ayrıntı dikkatimi çekti 3 yıl öncesine kadar muhabbet kuşu besliyordum yazmışşınız bu ku yada kuşların sayısı nedir yani üretimane kurmak koly bir iş zaten mebla ayırmışınız para olduktan sonra herkes üratimhane kura bilir ama mesle kurulun bu üretimhaneyi yürüte bilmek verim alabilmek kısaca tecrübe gerekiyor vede buda parayla satılmıyor hiç bir yerde  yanlış anlamayın ama genelde herkes ilk şu hataya düşüyor bir çift 5 yavru 20 tl den 100 tl eder 100 çifit yapsam 10.000 tl  olur ama şu var her çift 5 yumurta yapmaz her kuşu istediğiniz fiyata satamazsınız  vs vs bir sürü şey var  işin içine girince  daha net anlarsınız çoğu üretici usta demiştir burda küçükten başlamak da fayda var tecrübe kazanarak büyürsünüz direk 200 cift kuşa tek başınıza tecrübe ve bilginiz azsa yazık olur kuşlarada sizede  sayı fazla olduğu için hakimyetiniz az olacak  hastalıkları geç fark edeceksiniz  ve bu hastalık bütün kümesi etkilemesi söz konusu  yani özete 10 20 cift alın deneyin yaşayın sonra adım atın

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
üretimhane  işi hesap kitabdan öte  bilgi, tecrübe, sabır, ister. Bu iş üzerine  göre hereket etmek hata olur ek olarak  düşünülürse o ayrıki yorumlardada var zaten  dikkate alın bence msj ları. 

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Ünal YILMAZ' Alıntı:
üretimhane  işi hesap kitabdan öte  bilgi, tecrübe, sabır, ister. Bu iş üzerine  göre hereket etmek hata olur ek olarak  düşünülürse o ayrıki yorumlardada var zaten  dikkate alın bence msj ları.
+1

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
arkadaşlar çok doğru söylüyor meslek olarak yapmanız çok riskli hele hele tecrübeniz yoksa çok zor olur herkes söylemiş bende söyleyeyim 10 çift ile başlayın iyi bir tecrübe kazanın sonra sayıyı arttırın derim 

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
ben uretime arkadasimin hediye ettigi 1 yavru kusla basladim.  o yavru kusu verip yerine 1 cift kusla takas ettim daha sonra bu aldigim ciftten ilk basta 2 yavru aldim yavrunun birisini isteyen bir arkadasima kafes ve malzemeleri karsiligi verdim diger yavruyu ise komsumun cok ses yapiyor dedigi 3 yasindaki cift ile degistim 2 takim kusum olmustu :) daha sonra bunlardan aldigim yavrulari caprazladim kardes olmamasina dikkat ederek ve sayiyi artirdim. sifir maliyetle ve sifir tecrubeyle basladim simdi hersey guzel oluyor ve kuslar katlanarak artiyor :)

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
arkadasim benim sana tavsiyem dikkate alirsan akillica bir secenek 20 bin tl az para degil guzel bir petshop acabilirsin. Ve hem kendi urettigin kuslari satarsin hemde ilk isten ayrildigindada yine evine goturebilecegin bir ekmegin ve isin olur. Kus uretiminede arkadaslarimin dedigi gibi 10 15 cift kusla baslayabilirsin. Emek olmadan ekmek olmuyor.

mertol elmasdiken

Takipçi Üyemiz
Adı
mertol
Soyadı
elmasdiken
arkadasim benim sana tavsiyem dikkate alirsan akillica bir secenek 20 bin tl az para degil guzel bir petshop acabilirsin. Ve hem kendi urettigin kuslari satarsin hemde ilk isten ayrildigindada yine evine goturebilecegin bir ekmegin ve isin olur. Kus uretiminede arkadaslarimin dedigi gibi 10 15 cift kusla baslayabilirsin. Emek olmadan ekmek olmuyor.BU YORUMLARIN İCİNDE EN İYİ YORUM İSA NIN bende aynı fikirdeyim.Hangi kararı verırsen hakkında hayırlı olsun