çarpık bacaklı yavruların tedavisi(resimli)

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Ömer KESKİN' Alıntı:
Dediğiniz gibi diğer yavrular baş aşağıda duruyor, fakat dediğim yavru yüz üstü duruyor.. daha çok küçük sizce hemen sünger ile tedaviye başlamalı mıyım? yoksa biraz daha büyüsün mü?
Gözler açılmışsa sünger tedaviye başlayabilirsiniz et parçasıysa olmaz.Başka çiftiniz varsa onun az yavruları varsa onlara kaydırmakta etkili oluyor tecrübeyle sabittir.Kalabalıkta en küçük yavru kolay ezilebilir.

Ömer Keskin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Keskin
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için diğer ciftlerim henüz yumurtada.. O yüzden biraz büyümesini bekleyip öyle baslayacagim umarım iyilestiririm :(

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
gollum' Alıntı:
hocam carpık bacak için sünger tedavisi uyguladım. yavruyu yuvaya mı koymak gerek yoksa ayrı bir kutuda bakmak mı gerek? annesi yine altına almaya calısıyor diğer iki yavruda sorun yok ama birtanesinin 1 bacagı arkaya uzamıstı. iki gün önce sorunsuzdu oysa..
Süngerin çıkmadığından emin olarak kardeşlerinin yanına koy anne sakat diye ayırmaz besler ama süngeri çıkarmaya çalışır.

Adı
Gokhan
Soyadı
Gungor
Bastan sona kadar okudum simdi benim bi yavrumda var bu sorun 6 kardesler 4 kardesi buyumus ve tuyleri cikmaya baslamis artik iki kardes cok kucuk hala bitaneside ayakta duramiyor ve malesef babalari yok anne tek basina buyutuyo bende gunde birkere siringayla besliyorum cok yorulmasin anne diye yerlerini cumartesi gecesi bitirdim ve kuslarida dun aksam tasidik simdi yarin bezle yapicam kafama yatan sistem o oldu anneden ayirip kendimmi besliyim yoksa ayni sekilde devam mi etsinler karar veremedim fikirleriniz benim icin degerli

Kemalgir

Takipçi Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Malgır
Aynı sorun 2-3 ay once bende vardı. 2 aylık kuşumu en son ameliyat ettirme kararı aldım mikrocerrahi uygulandı ilk ameliyatı atlattı ama yaraları iyileşmeden stresten öldü. İki bacagıda yanlara açıktı cok hareketliydi kafes duvarlarında örümcek gibi yürürdü birini tavana asar digeriyle duvara tutunur uyurdu geceleri düşerdi. Cok araştırdm kapı kapı gezdim ama işe yaramadı:( iki yavru vardı o dönem diger yavru üzerine basıp cıkıyordu kutudan farkedemedm kutu kontrol edilir degildi o yüzden kafese atlayana kadar göremedim rontgen çektirdgimde cok geç kaldgımı eklemlerin kaynadıgını kaslarının şekil aldgını ögrendim. Artık sünger takmak kemigi bükmek gibi acı vercegini söylediler. Bunun tedavisi en geç 10 günlükken başlamakmış o zaman sünger sarma onde buluşturma gibi şeyler etkili olabiliyormuş. Bilginize..

Adı
Gokhan
Soyadı
Gungor
Cok gec kaldik ozaman icimde el vermiyor oyle buyumesine yarin veterinerle bi gorisiyim bide yuvaliklarda akvaryum kumu gibi bisey kullanmis benim kuslari aldigim arkadas simdi okudugum kadariyla 2cmlik olusturulacak talas daha iyi gibi suan bi cok follukta yumurta var ve daha bir iki gunluk yavrularin oldugu folluklar var acaba hepsini talasla mi yapsam yada birdahaki turda tek tek mi degistirsem altlarini

Kemalgir

Takipçi Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Malgır
Benim kuşum hiç bişey kabul etmiyo içerde kuru kutu kullanıyorm yavru olunca doluyo içerisi pirinç patlagı şeklinde şeyler oluyo belki dışkı belki kustugu yiyecekler bilmiyorm:/ kutu ufaktı ondan oldu diger yavru 10 gün kadar daha büyüktü o da uçtugu ilk gün cama çarpıp öldü hiç hayır görmedim o dönem yani.
İstanbul üniversitesi avcılar kampusu veteriner klinigine götürdm çarpık bacaklı yavrumu bişey yapamayız dediler floryada istanbulvete götürdm ötanazi dediler eklemleri kapanmış. en son semtimde kuş ameliyatları da yapan galen vete götürdm ameliyat oldu ama canı yetmedi zeytnimin crying

Kemalgir

Takipçi Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Malgır
yazarken sorunu unuttum bence elleme dişi pimpiriklenir belki benimki gibi sevmiyordur sonraki turda denersin

Adı
Gokhan
Soyadı
Gungor
Sizide aksilikler birakmamis ama can sonucta insanin ici el vermiyo neyapicam bilmiyorum valla bu takimda bendede aksilik birakmadi kuslari aldik dukkana getirdik erkegini kacirdik simdi disi yorulmasin diye takviye yapiyorum biyandan bes tanesinin maşallahlari var bitanesi ayakta duramiyo kac gunluk oldugunuda bilmiyorum  icon_wall

Kemalgir

Takipçi Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Malgır
fotografını at bilenler söyler 14 günden azsa baglarsın büyükse öyle kalır artık kısmet

m.ilhanpeker

Yeni Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
peker
Çetin GÖKMEN' Alıntı:
yarabandıda işinize yarıyacaktır arkadaşlar zaten 4-5 gün içinde düzeliyor ayak kısmından değilde baldırlarından olması lazım
çetin bey işin püf noktasını söylemişsiniz