Daniel Lütolf

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
1 saat önce Daniel Lütolfü aradık. Adamın emailimize dönmeme sebebi, onu aramaynların ciddi alıcılar olmadıgını düşünmesiymiş. Kendisi Her Ülkeye kuş gönderiyormuş. Türkiyeyede yollamış. Ama çok sorun çıktıgı için kuşlar geri dönuyormuş. Bize söylediği gerekli izin ve prosüdürleri aldıktan sonra belgeri ona yollayıp kuşların resimlerini çekip gönderiririm karar veriesiniz dedi. Transport ücretinide 500-600 euro diyor. O olayı tam anladık.

Yurt dışına çalışan bazı kargoları aradık. Onlar canlı hayvan getirtemiyorlarmış. THY yi aradık. Onlarda sadece kedi ve köpek rezervasyonu alabiliyormuş. Anlıyacağınız iş sapa sardı. Hevesim azaldı ne diyim.

Peki şimdi soruyum. Yurt dından uçakla nasıl kuş getiyorsunuz ki 2 den fazla olmadıgını söylediniz. Yada oradan veterienrden rapor aldıgımızda sorun olmadıgını. Getirtten nasıl getiriyor? Adamlar yasak diyor. Oradan izin alınıp getiren kimse var mı? Yani illegal yollardan mı sokuyorlar kuşları...

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
coşkun işi ilerlettin vallahi bravo ipin ucunu bırakma getirenlerin dört gözü yok

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Coşkun Kardeşim, Kuş Gribinden sonra bir çok ülke yasakları arttırdı..
    Sabrina Kaizer nasıl yolluyordu ?

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Coşkun Kardeşim, Kuş Gribinden sonra bir çok ülke yasakları arttırdı..
    Sabrina Kaizer nasıl yolluyordu ?
Sabrina en uzak budapeşteye yolluyormus. Turkıyeye o da yollamıyor abi

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Coşkun kardeşim sen gidip 2 yumurta al-gel..
  Çoğaltırız onları biz..

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Coşkun kardeşim sen gidip 2 yumurta al-gel..
  Çoğaltırız onları biz..
Abi gitsek o yumartaları getirme işi çok riskli bana göre. Ne olacağı hiç belli değilde. İşi biraz rolantiyeye aldım. Daha doğrusu çok zor gibi geliyor artık bu kuş getirtme. Morelimde baya bozuldu.

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
yavuz alptekin' Alıntı:
uğraşma çoşkun boşa emek harcarsın kendi kuşunu kendin yapmaya bak inan daha güzel kuşlar elde ederiz eksiklerimizi görüp sabırla analiz yaparsak en güzel kuşa sahip oluruz şahsen ben bu düşüncedeyim
Sağol abi desteğin için. En güzeli aslında o bizimkisi işte heyacan macera aramak belkide, sabır sabır sabır.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Coşkun Özdemir' Alıntı:
Bu beyfendiyede e-mil attık. Sitesinde ki türk satıcılardan Sinan Bulut ve Mehmet Fatih Sarisoy var. Türkiyeden bu üreticiden kuş alan var sanırım.
sinan ve fatih isimleri bu adamla çok yazıştıkları için türk bayrağına koyması için teklif etmelerinden dolayı koymasıdır adam bunların isimlerini sitesindeki bayrak direklerine ekledi bu adamda türk bayrağı altında türk isimleriylede zaten var olan kariyerine kariyer ekliyor yoksa bu adamdan kuş falan getirdikleri yok zaten türkiyeye türkiyede kuş getiren olsa kendi reklamını çoktan yapardı

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Bu konuyu Rafet Başkana açtım. Durumu anlattım. Kendisi biraz beklememi söyledi. Yasal kuş getirtme ile ilgili başvurular olmuş. Tam bilgi vermesede bişeyler için uğraştıklarını dile getirdi. Hayırlısı olur inşallah.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
yurtiçi üreticilerine fazla para istiyor diye kızıyorsunuz.dışarıdan 600-700 euro lara  kuş getirilmeye çalışılıyor.o paralara getirdiğin kuşların yavrularını acaba kaç liradan verecekler.sonrada jumbolar pahalı.söylenenlerle yapılanlar birbirini tutmuyor.şimdi soruyorum faiş paralara getirilen kuşların yavrularını 50 tl veya 100 tl ye verecek arkadaş varmıdır.bence yurtiçi üreticilerine destek verecegimize birde adamlara kızıyoruz.niçin fazla paralara satıyorsunuz diye.şahin kardeşe sorun veya burhan kademe sorun bu kuşların size maliyetleri ne oluyor.bence yurtiçi üreticilerden kuş almak daha mantıklı bu yabancı hayranlığını bırakalım.her zaman bunu savundum bunu söylerim.isteyen katılır isteyen katılmaz.yabancılar size iyi kuşunu vermez versede misli parasını alırlar.sonrada jumbolar pahalı diye feryat ederiz.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
AHMET SALMAN BU İŞE SIKI SARILDI BEN BEKLEYECEM AHMETTEN ALACAM BECERECEK GEÇ OLSUN TEMİZ OLSUN

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
olay budur.niçin ahmet olmasın.hiç değilse kendi insanımız kazansın.
    Zeki arkadaşım, Sen Yurtdışından tanesi 600 Euro dan alınmış 2 kuştan ürettiğin yavruları tanesi 200 Euro dan satarsan; ben 2 yahut 3 tane satın alırım, Ayrıca satın alabilecek çok kişi tanıyorum (Bir çift ten 2 yılda 30 dan fazla yavru alınabilir).
  Bunu başarırsak, hem sen, hem biz, hem Ülkem Muhabbetkuşu severleri kazanmış olmaz mı ?

Türk Muhabbetkuşlarını küçümsemek değil niyetim ama fark çok bariz. Malesef bu 3-5 yılda kapanacak bir fark değil..

E

elaziz2316

Guest
Ahmet SALMAN' Alıntı:
bayram sonu bende jumbolarımın fotolarını ekliyeyimde siz aradaki farkı ozaman görün,şaşırmayın sakın :)
Arkadaşlar bizim ülkemizde de böyle güzel kuşlar üreten üreticilerimiz mevcut. Ahmet kardeşim bu konuda Bursa'nın iftiharı olma yolunda. Hayırlı ve sağlıklı yavruların bol bol olur inşallah ahmet kardeşim. Yavruların resimlerini dört gözle bekliyoruz.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
yılmazım benim derdim yurtdışından kuşun gelmesi değil.benim derdim bu kuşlar neden pahalı satılıyor diyorlarya onlara.tabiki fark var.bizim insanınmız mercedes istiyor ama şahin parası verelim diyor.yurt dışından getir çok yavru al yurt içinde paylaş ve dağılsın.ama iş öyle olmuyor.sen daha iyi biliyorsun.ama yurtiçindeki üreticilerin kuşlarının kaçını gördükki yurtdışı ilr kıyaslıyoruz.birde onu düşünmek lazım.

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Ortalık biraz gerilmiş.  Bizim üreticilerimiz yapabiliyorsa her zaman desteği veririz ki, Ahmet Salman Abi gerçekten kendine güvenen ve bu işi yapabilecek bir isim her anlamda. Ve ben her konuda onun yanında olmak siteyen birisyim.  Ama zamanla olacak birşey bu,kendisi zaten bunun farkında.sabır isteyen birşey. Ben zaten sadece girişimci olma adına bişeyler yapmak istiyorum. başarabilirsem ne ala benım için. Benım başarmam ypacağım paylaşımlarla herkesin başaracagı birşey olur. Ben yolun başındayım. Öğreniyorum, o yüzden böyle heyacanlı ve istekli olmam normal değil mi?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Dünyaca tanınmışlar, Marka olmuşlar, Nice nice ödüller almışlar Fakat zaman içinde nasıl zorluklar yaşadıklarını, nasıl bir mücadele verdiklerini hiç birimiz bilemeyiz. Muhakkak ki, bu başarıyı haketmişlerdir..

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Gerilme deyilde, daniel lütolf başlığını ne zaman okunmamışlarda görsem tüğlerim diken diken oluyor. Hiçmi yurdumda üretici kalmadı. Nice üreticiler var. Coşkun sende getir 2 tane de ÇOŞKUN ÖZDEMİR kuşları başlığı altında konuşalım.

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
2 gün önce Danielden bir e-mail aldım. Daha önce Türkiyeye hiç kuş göndermemiş. Ama girişim içinde olanlar olmuş. Ben kendisine 1.500 Euroluk bir çift almak istediğimde nasıl birkuş göndereceğini, kalitesini,resimleri görmek istediğimi söyledim. Sana o fiyata genç çok kaliteli kuş gönderebilirim dedi. Bana kuşlarının resimlerinden göstermisini söylemiştim. O da bana senin alacağın begeleri alman şu amada zor demiş o yüzden kuşları göstermenin pek mantıgı yok diye yazmış.(Biraz çakal anladıgım kadarıyla,işi kesinleştirmeden kuşları göstermiyor). İlk telefon görüşmemizde e-mailimize dönmemiş ve sonra aramıştık. Adamı aramayanların emailine bile geri dönüş yapmıyormuş o derece. Ortalama günde 15 email alıyormuş. Yolladıgı emailde çalıştıgı kargo şirketini söylemiş. Adı SWISS AIR CARGO. Kuşları o şirketle yolluyormuş. Şirketin Türkiye şubesinede bilgi almak için bir e-mail yolladım.

Onu türkiyeye davet ettim. Otelde çalıştıgımı en güzel şekilde kendisini ağırlıyacağıım söyledim. Otelin sitesini falan istemiş. Şu aralar çok yoğun oldugunu ama fırsatı geldiğinde neden olmasın yazmış. Ve cömert teklifimden dolayı teşekkur etmiş. Sitemizin adresini verdim. Kendisine açılmış bir konu oldugunu söyledim. Bilmiyorum bakmışmıdır. Ayrıca kendisini aramamı söyledi. Bakalım bu hafta içinde 2. kez bir telefon görüşmesi yapacaz. Şuan tek şey kuş getirebilmek için aranan belgeler. Onu da alman zor diyor. Alınacak belgeleride yazmış. Resmi İthalat izni ile Sağlık Sertifakası. Biraz araştırdım. Damızlık harici canlı hayvan getirtmek için alınması gereken kontrol belgesi ve izni var. Tarım ve Köy işleri bakanlıgından. Daha sonra TKFF'nin Mali Sekreteri Rafet Tanış ile görüştüm. Bu konuda başvurular yapılmış. Haber çıkarsa söylerim demişti. Yavaş yavaş ilerliyorum. Bakalım ileride neler olur,göreceğiz.  Ama bu zamana kadar getirten illa adam gibi reklamını yapardı. Malesef lehimize olan yasalar önünde eziliyoruz. Sinan Bulutla görüşmüştüm. O almamış çünkü danielin ufak bir kazık atma düşüncesine girdiğini  söylemişti. Ona anlıştıgı  fiyatta çok daha pahalı fiyatlar verdiğini, ve kendisininde vazgeçtiğini söylemişti. Danielin çevresine daha ucuza kuşları sattıgınıda söyledi. Jo Mannesede ulamamıştık. Onun fiyatlarınında pahalı oldugunu söyledi. Anlıcagınız marka yapmış bu insalar ucuza kuş satmıyor. O fiyata kuşları almakta çok büyük bir risk. Rabbim nasip eder yolumuzu açarda getirirsek, o kanlarla türkiyede güzel şeyler yapabiliriz. Ama yasal yolla önümüz açılmadan zor gibi gözüküyor. Benimde bazı farklı projelerim var. İleride bununla ilgili bir konu açıp üreticilerin düşüncelerini öğrenmek istiyorum.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Coşkun kardeşim, Kendin ve camiamız için verdiğin bu çabadan ötürü Teşekkür ediyorum.