Ahmet SALMAN
Uzman Üyemiz
çoşkun paylaşımın için teşekkürler,isviçrenin ekonomisi iyi,danielin kuşlarından galiba,1500 euro bune ya arabamı alıyoruz
+1ilker ertürk' Alıntı:Çoşkun paylaşım için teşekürler uzun yoldan gelecek kuşa 1500 euro verilmez
+3ilker ertürk' Alıntı:Çoşkun paylaşım için teşekürler uzun yoldan gelecek kuşa 1500 euro verilmez
Amaç edindiğin projende başarılar dilerim Coşkun. İnşaallah en kısa sürede hayata geçerCoşkun Özdemir' Alıntı:Yurt dışına gitmem için pasaport çıkartmam ve vize almam gerekiyor. Artı yoğun tempo ile çalışıyorum. En yakın arkaşlarımdan birisi zaten isviçre vatandaşı. Daniel en son attıgı e-mailde aramamızı söylemişti. Ama geri dönmedik. Bu işi ertelediğimiz için. Bunlar kolay şey değil. Tabi ileride yapacağım şeyler arasında var. Ama işin gerçeği dediğiniz gibi parayı yolla kuşlar gelsin. Gelirken ölme riskinin yanında Lutolfun yolladıgı kuşların hepsi geri dönmüş. Mantıgı kolay ama riski çok büyük. En azından gözle görüpte almak en güzeli.
Şu aşamada bu işi askıya aldım. Çünkü arayışlarımız sonucunda, SHOW JUMBO da iskeletimizi oluşturacak kanları zaten temin ettik. Başarırsak ki başaracaz inşallah, Türkiye'de adamızı en iyi şekilde duyaracağız. Zaman gerekiyor. Bizde bu işin başındayız. zamanı geldiğinde icraatımızı gösterip konuşuruz. O yüzden susuyorum.
Ama ufak bir bilgi vereyim
AB Destekli Ulusal Gençlik Programı adı altında, yazın bir proje yazacağım. Bu sene açıklanan bir proje maddesi ile bunu yapabilecez. Konu Hayvanlar üzerine olacak. Türkiyede ki Muhabbet kuşu yetiştiriciliği ile Avrupadaki Kuş yetiştiricilerini arasında ki farkları, Verimlilik,Yetiştirilme ortamı olabilir. Bunların kafamda tasarısı mevcut, zamanı geldiğinde ayrıntılı bilgi vereceğim. Ve büyüklerimde bu konuyu paylaşacağım. Onlarla hareket edecem.
Örneğin yazdıgım proje kabul edilirse, istediğim ülkelerden bu işe gönüllü insanlar Türkiye'ye gelecek ve ortalama bir süre burada kalacaklar. Bu süre zarfından üretici ziyaretleri gerçekleştirilebilecez, toplantılar yapılacak. Gerekirse yurt dışı üreticilerindne kuş temini de olacak. Ve Bu projenın tüm harcamaları AB hazinesinden proje verilen bedel üzerinden gerçekleştirecez.. Gerekli izinler oluştuğu taktirde, kuş getirtmek yemek yemek kadar kolay olabilecek. Çünkü elimde olacak belge ile yurt dışından kendimde gidip getirebilecem...
Ancak böyle bir yorum yapılabilirdi. Zihninize sağlık. Bu kapalı ve karamsar bir pazar günü siz beni güldürdünüz ya, Allah da sizi güldürür inşallah.Mehmet Kıdır' Alıntı:O paraya ben 2 tane angus buzağı alırım.![]()
Dünyanın neresinde olunursa olunsun haksız başarı olmaz.10u-R' Alıntı:cok alcak gonullu bi insan, kuslarina ise ayri bi önem veriyor, kuslarin her birini biliyor... hangisi hangisini yavrusu fln... en begendigim tarafi ise, avrupada isim yapmis butun mubis ureticilerinin kuslarindan elinde olmasi! ama kendi mutasyonlarini bi baska begendim...