Kuruma Hastalığı'na Çözüm

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Serkan SEVİŞ' Alıntı:
aynen biteral ampül ve ampisina 125/5 kullanıyorum yaşamaz dediğim muhabbetlerimi kurtardım biteral gercekten işe yarıyo ama forumdada bahsedildiği gibi kuruma hastalığının ceşitleri var hangisi bizdeki onu bilmiyorum tabi ve sunu unutmayın insanlarda antibiyotik tedavisinin yanında vitamin takviyesi yaparlar kuslarınızda vitamin takviyesini sakın eksik etmeyin
+1

sidar sarıkaya

Üyemiz
Adı
sidar
Soyadı
sarıkaya
Sıddık YAMAÇ' Alıntı:
Şırıga ile 2 gün arka arkaya birer damla agızdan verdim.Arkasına 3 gün vitamin.Saygılar.
bir biteral ampul  hapını ne kadar suda eritip bir damla vericez? suyun miktarı nedir.?

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Boşuna uğarışırsınız, kuruma olan kuş ilaçlar neticesinde ölmesede artık hayır gelmez ondan.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
Boşuna uğarışırsınız, kuruma olan kuş ilaçlar neticesinde ölmesede artık hayır gelmez ondan.
.... ölmesinden  iyidir üstad en azından  göz  göre  göre  ölüme  terk etmemek lazım  diye  düşünüyorum üstad...hayır  beklememe  konusunda  haklısın

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Karahan UZUN.' Alıntı:
.... ölmesinden  iyidir üstad en azından  göz  göre  göre  ölüme  terk etmemek lazım  diye  düşünüyorum üstad...hayır  beklememe  konusunda  haklısın
Bir yönden haklısın, ancak acı çeken kuşun bu konudaki hissiyatı nedir acaba !..

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Karahan UZUN.' Alıntı:
+1

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Ben hayır bekleme mevzusunu anlayamadım.Bende bu şekilde kurtulmuş kur var 2 tane.Üreme konusunda bir şey beklememe diyorsunuz?

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Bir yönden haklısın, ancak acı çeken kuşun bu konudaki hissiyatı nedir acaba !..
.. üstadım senin tabirin  ayağı kırılan  atı  çek  vur  manasına gelmektedir  illaki  acı cekecek biz insanlarda  hasta  olduğumuzda acı cekiyoruz  iyileştikten sonra  problem yok varsın kısır olsun eş tutmasın... kuruma oldu diye tutupta kafasını çekemezsin...

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Kuruma olan bir kuşum üzerinde altı ay boyunca forumda yazan tüm yöntem ve ilaçları denedim. Sonuçta sağlam kuşlardan çok daha fazla yem tüketmesine rağmen gram kilo alımı olmadı.  Hastalık yavaşta olsa ilerlemeye devam etti ve sürekli bir sallanma hareketi yapmaya başladı. Çok acı çektiği her halinden belliydi, nihayetinde öldü.
Ben bu yaşadığım tecrübe üzerine yazdım. Yoksa iyileştirmeye çalışmayın demek istemiyorum, ancak olması kuvvetli muhtemel olan sonucu anlatmaya çalışıyorum.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Sidar SARIKAYA' Alıntı:
aynı sorunu bende yaşıyorum.bir çift kuşumda anlattığınızın aynısı var.kuş gün içinde 9-10 kez ağzını havaya doğru kaldırıp kıh kıh kıh diye sesler çıkarıyor 10-20 saniye boyunca.kusması yok ama bu sesler sürekli oluyor.3 gündür mikostatin şurup ağzına damlatıyorum bir şey değişmedi henüz.siz nasıl uyguluyorsunuz mikosatatini? acaba ben mi yanlış uyguluyorum.ve siz kuşunuzu ne kadar sürede iyileştirdiniz?
5er günlük kürlerle verdim, her gün 2şer damla olarak, 2 gün de dinlendirip gerek kaldıysa 5 gün daha verdim böyle böyle...

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Benim bu kursak mantarı hakkında yazılanlar hakkında diyeceklerim var...

Burada kimileri üretici olarak kimileri evinde evcil hayvan olarak kuş bakıyor. Kuşlarımız zaten kedi köpek gibi 10-20 sene yaşayan hayvanlar değiller. Tamam 10-12 sene yaşayanları olmuyor mu oluyor ama çok nadir. Zaten ömürleri kısa biz de bu ömür çerçevesinde onlara en iyi şekilde bakmaya çalışıyoruz. Tamam kursak mantarı çok zor iyileşen ve her hastalık gibi  iyileşmezse öldürür. Ama öyle şeyler okuyorum ki çare aramak için girmişim bırakın çareyi, içimi skıntılar basıyor hüngür hüngür ağlamak istiyorum o derece olumsuz, umutsuz şeyler yazanlar var.

Eskiden de insanlar gripten ölüyorlardı şimdi kimse sallamıyor bile gribi, rapor bile vermiyor doktorlar ciddiye alıp düşünün... Gün gelecek gerek bizim için gerek kuşlarımız için şimdi böyle konuştuğumuz hastalıklara çare bulunacak. Biz insanlar gibi onların da bir ömür vefaları var, vakti geldiğinde bir şeyler bahane oluyor ölüyorlar. Ama insan ancak ne zaman teselli bulabiliyor biliyor musunuz, elden gelebilecek her şeyi yapınca.

Ayrıca hastalık çeşit çeşit ve her kuşta bambaşka seyrediyor.
Lütfen bu kadar umutsuzca şeyler yazmayın ya gerçekten... Çünkü bir umut var ve belki de sizin kuşunuzdaki mantar tipine uygun olmayan bi ilaç kullandığınız için sonuç alamadınız bilemeyiz o yüzden rica ediyorum..

Ben de az önce bana daha önce boğaz kültürü alınmasını söyleyen kuşlar hakkında bilgili olan bir veteriner vardı onu aradım asistanıyla görüştüm asıl hekimin hastası varmış beni arıcak 15 dk ya. Mantarın tipini öğrenip ona göre ilaç kullanma olayını doğruladı. Ücretini sorucam asıl hekim bana dönüş yaptığında. İnşallah şu olayı artık açıklığa kavuştururuz.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Kuruma olan bir kuşum üzerinde altı ay boyunca forumda yazan tüm yöntem ve ilaçları denedim. Sonuçta sağlam kuşlardan çok daha fazla yem tüketmesine rağmen gram kilo alımı olmadı.  Hastalık yavaşta olsa ilerlemeye devam etti ve sürekli bir sallanma hareketi yapmaya başladı. Çok acı çektiği her halinden belliydi, nihayetinde öldü.
Ben bu yaşadığım tecrübe üzerine yazdım. Yoksa iyileştirmeye çalışmayın demek istemiyorum, ancak olması kuvvetli muhtemel olan sonucu anlatmaya çalışıyorum.
Bence yanlış yapmışsınız her türlü ilacı vermeseydiniz keşke sonuçta bu defa da böbrekler iflas edebiliyor. Başınız sağolsun üzüldüm.

sidar sarıkaya

Üyemiz
Adı
sidar
Soyadı
sarıkaya
Gökçen ÇELİK' Alıntı:
5er günlük kürlerle verdim, her gün 2şer damla olarak, 2 gün de dinlendirip gerek kaldıysa 5 gün daha verdim böyle böyle...
bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.bir çift kuşumda kıh kıh kıh sesleriyle gelen nöbetler 15 gündür falan vardı.şu an 4. gün mikostatini kullanıyorum.dişi kuşum günde 9-10 kez bu tarz nöbet geçiriyordu şu an 4-5 e indi.erkek kuşumda bu seslerin tekrarlaması gün içinde 2-3 kez oluyordu şu an erkek kuşum hiç kıh kıh kıh diye ses çıkarmıyor.sanırım ilaç etkili oluyor.yarından sonra iki gün dinlendiricem.yalnız,kuşları ayırmadım strese girmemeleri için.umarım sıkıntı yaşamam.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Sidar SARIKAYA' Alıntı:
bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.bir çift kuşumda kıh kıh kıh sesleriyle gelen nöbetler 15 gündür falan vardı.şu an 4. gün mikostatini kullanıyorum.dişi kuşum günde 9-10 kez bu tarz nöbet geçiriyordu şu an 4-5 e indi.erkek kuşumda bu seslerin tekrarlaması gün içinde 2-3 kez oluyordu şu an erkek kuşum hiç kıh kıh kıh diye ses çıkarmıyor.sanırım ilaç etkili oluyor.yarından sonra iki gün dinlendiricem.yalnız,kuşları ayırmadım strese girmemeleri için.umarım sıkıntı yaşamam.
Geçmiş olsun inşallah sonuç daha da iyi olacaktır. Aslında ayırmanızda fayda var erkek kuşunki tamamen geçmişse tekrar bulaşmasın dişiden. Dişininki de geçince tekrar bir araya koyun derim ben.

motokurye

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
seviş
Sidar SARIKAYA' Alıntı:
bir biteral ampul  hapını ne kadar suda eritip bir damla vericez? suyun miktarı nedir.?
alkisd alkisd thumbsupbo thumbsupbo

biteral ampül hapı nedir ustad.
ampül, ampüldür zaten sıvı halde cek şırıngaya damlat ağızlarına

Yalçın Kasım

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
YALÇIN
Soyadı
KASIM
Hızlı çözüm için biteral ampül den şırınga yardımı ile 3 gün peşpeşe aynı saatte kuşun agzına (bir damla) damlatmak gerektiği söyleniyor. Bunun dışında biteralin 250 mg lık tablet hapıda var. Bu haptan bir tane alıp 6 ya bölüp 8 gün sürekli kuşun suyuna (kaynamış soğumuş su) eriyene kadar karıştırıp ekleniyor sonrasında DYZM-E 256 ile kuş destekleniyor ve sonrasındada 1 hafta boyunca polivid cocuk vitamin şurubu suyuna katılarak veriliyor. En çok olumlu cevap alınan tedavi bu görünüyor arkadaşlar. herkese geçmiş olsun.
Not: mamaları 4-6 saatten fazla bekletmeyelim ve ızgaraları pril yada sabunla yıkayalım.

ankharby

Takipçi Üyemiz
Adı
satılmış
Soyadı
kartal
ayrıca mamaları akşam saatinde vermek iyi olmuyormuş

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Yalçın KASIM' Alıntı:
Hızlı çözüm için biteral ampül den şırınga yardımı ile 3 gün peşpeşe aynı saatte kuşun agzına (bir damla) damlatmak gerektiği söyleniyor. Bunun dışında biteralin 250 mg lık tablet hapıda var. Bu haptan bir tane alıp 6 ya bölüp 8 gün sürekli kuşun suyuna (kaynamış soğumuş su) eriyene kadar karıştırıp ekleniyor sonrasında DYZM-E 256 ile kuş destekleniyor ve sonrasındada 1 hafta boyunca polivid cocuk vitamin şurubu suyuna katılarak veriliyor. En çok olumlu cevap alınan tedavi bu görünüyor arkadaşlar. herkese geçmiş olsun.
Not: mamaları 4-6 saatten fazla bekletmeyelim ve ızgaraları pril yada sabunla yıkayalım.
+1