Benim bu kursak mantarı hakkında yazılanlar hakkında diyeceklerim var...
Burada kimileri üretici olarak kimileri evinde evcil hayvan olarak kuş bakıyor. Kuşlarımız zaten kedi köpek gibi 10-20 sene yaşayan hayvanlar değiller. Tamam 10-12 sene yaşayanları olmuyor mu oluyor ama çok nadir. Zaten ömürleri kısa biz de bu ömür çerçevesinde onlara en iyi şekilde bakmaya çalışıyoruz. Tamam kursak mantarı çok zor iyileşen ve her hastalık gibi iyileşmezse öldürür. Ama öyle şeyler okuyorum ki çare aramak için girmişim bırakın çareyi, içimi skıntılar basıyor hüngür hüngür ağlamak istiyorum o derece olumsuz, umutsuz şeyler yazanlar var.
Eskiden de insanlar gripten ölüyorlardı şimdi kimse sallamıyor bile gribi, rapor bile vermiyor doktorlar ciddiye alıp düşünün... Gün gelecek gerek bizim için gerek kuşlarımız için şimdi böyle konuştuğumuz hastalıklara çare bulunacak. Biz insanlar gibi onların da bir ömür vefaları var, vakti geldiğinde bir şeyler bahane oluyor ölüyorlar. Ama insan ancak ne zaman teselli bulabiliyor biliyor musunuz, elden gelebilecek her şeyi yapınca.
Ayrıca hastalık çeşit çeşit ve her kuşta bambaşka seyrediyor.
Lütfen bu kadar umutsuzca şeyler yazmayın ya gerçekten... Çünkü bir umut var ve belki de sizin kuşunuzdaki mantar tipine uygun olmayan bi ilaç kullandığınız için sonuç alamadınız bilemeyiz o yüzden rica ediyorum..
Ben de az önce bana daha önce boğaz kültürü alınmasını söyleyen kuşlar hakkında bilgili olan bir veteriner vardı onu aradım asistanıyla görüştüm asıl hekimin hastası varmış beni arıcak 15 dk ya. Mantarın tipini öğrenip ona göre ilaç kullanma olayını doğruladı. Ücretini sorucam asıl hekim bana dönüş yaptığında. İnşallah şu olayı artık açıklığa kavuştururuz.