Daha önceleri de yazdım ama yine azmak istedim...çünki insanlar yanlış yönlendirilyor. Arkadaşlar kuruma diye bir hastalık yok...kuruma denilen şey aslında bir veya birden fazla hastalığın sonucunda oluşan sendromdur. Burada bahsedilem Biteral tedavi yönteminden herkez sonuç alamaz. Sebebi gayet bell Biteral ampül kullanıpta sonuç alabilen arkadaşların kuşlarındaki hastalık Trichomoniasis veya Giardiasis'dir. Her kurumaya giren kuş Biteral Ampül kullanarak iyileşecek diye birşey yok...Biteral kullanıpda sonuç alamayanlar demekki kuşlarınızın kurumaya girme sebebi farkli bir hastalıktan kaynaklanmıştır. O nedenle ben bunun gibi başlık taşıyan konulara çok karşıyım. Konu açan arkadaşlar araştırmalarını doğru şekilde yapıp konularına doğru başlıklar kullanmaları, bilgiye diğer ihtiyaç duyan arkadaşları yanıltmamış olacaktır. Örneğin bu durumda bu konu başlığı "Kuruma Hastalığı'na Çözüm" değilde "Trichomoniasis ve Giardia'ya Hastalığı'na Çözüm" şeklinde olması gerekyordu. Böylece kuşu kurumaya giren herkez burada paylaşılan tedavi yöntemini deneyerek kuşlarını daha da fazla hırpalamamış olurdu.
Başka ilave etmek istediğim detay da şudur, kafes kuşları için üretilmiş ilaçlar varken neden beşeri ilaç kullanıyorsunuz bunu anlamış değilim. Yukarda adı geçen anaerob bakteriyel enfeksyonlar için üretilmiş kuş ilaçları var, onlardan alıp kullanın ve rahat edin. Bunların adı sapı nedir diye sormayın, forumda ararsanız hepsinin adı var, nereden temin edebileceğiniz bilgiler de var. Forumu okuyun arkadaşlar ve doğru bir şekilde bilgilenin, kuşlarınızı deneme tahtasına çevirmeyin.
Başka ilave etmek istediğim detay da şudur, kafes kuşları için üretilmiş ilaçlar varken neden beşeri ilaç kullanıyorsunuz bunu anlamış değilim. Yukarda adı geçen anaerob bakteriyel enfeksyonlar için üretilmiş kuş ilaçları var, onlardan alıp kullanın ve rahat edin. Bunların adı sapı nedir diye sormayın, forumda ararsanız hepsinin adı var, nereden temin edebileceğiniz bilgiler de var. Forumu okuyun arkadaşlar ve doğru bir şekilde bilgilenin, kuşlarınızı deneme tahtasına çevirmeyin.