Kuruma Hastalığı'na Çözüm

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Daha önceleri de yazdım ama yine azmak istedim...çünki insanlar yanlış yönlendirilyor. Arkadaşlar kuruma diye bir hastalık yok...kuruma denilen şey aslında bir veya birden fazla hastalığın sonucunda oluşan sendromdur. Burada bahsedilem Biteral tedavi yönteminden herkez sonuç alamaz. Sebebi gayet bell Biteral ampül kullanıpta sonuç alabilen arkadaşların kuşlarındaki hastalık Trichomoniasis veya Giardiasis'dir. Her kurumaya giren kuş Biteral Ampül kullanarak iyileşecek diye birşey yok...Biteral kullanıpda sonuç alamayanlar demekki kuşlarınızın kurumaya girme sebebi farkli bir hastalıktan kaynaklanmıştır. O nedenle ben bunun gibi başlık taşıyan konulara çok karşıyım. Konu açan arkadaşlar araştırmalarını doğru şekilde yapıp konularına doğru başlıklar kullanmaları, bilgiye diğer ihtiyaç duyan arkadaşları yanıltmamış olacaktır. Örneğin bu durumda bu konu başlığı "Kuruma Hastalığı'na Çözüm" değilde "Trichomoniasis ve Giardia'ya Hastalığı'na Çözüm" şeklinde olması gerekyordu. Böylece kuşu kurumaya giren herkez burada paylaşılan tedavi yöntemini deneyerek kuşlarını daha da fazla hırpalamamış olurdu.

Başka ilave etmek istediğim detay da şudur, kafes kuşları için üretilmiş ilaçlar varken neden beşeri ilaç kullanıyorsunuz bunu anlamış değilim. Yukarda adı geçen anaerob bakteriyel enfeksyonlar için üretilmiş kuş ilaçları var, onlardan alıp kullanın ve rahat edin. Bunların adı sapı nedir diye sormayın, forumda ararsanız hepsinin adı var, nereden temin edebileceğiniz bilgiler de var. Forumu okuyun arkadaşlar ve doğru bir şekilde bilgilenin, kuşlarınızı deneme tahtasına çevirmeyin.

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Daha önceleri de yazdım ama yine azmak istedim...çünki insanlar yanlış yönlendirilyor. Arkadaşlar kuruma diye bir hastalık yok...kuruma denilen şey aslında bir veya birden fazla hastalığın sonucunda oluşan sendromdur. Burada bahsedilem Biteral tedavi yönteminden herkez sonuç alamaz. Sebebi gayet bell Biteral ampül kullanıpta sonuç alabilen arkadaşların kuşlarındaki hastalık Trichomoniasis veya Giardiasis'dir. Her kurumaya giren kuş Biteral Ampül kullanarak iyileşecek diye birşey yok...Biteral kullanıpda sonuç alamayanlar demekki kuşlarınızın kurumaya girme sebebi farkli bir hastalıktan kaynaklanmıştır. O nedenle ben bunun gibi başlık taşıyan konulara çok karşıyım. Konu açan arkadaşlar araştırmalarını doğru şekilde yapıp konularına doğru başlıklar kullanmaları, bilgiye diğer ihtiyaç duyan arkadaşları yanıltmamış olacaktır. Örneğin bu durumda bu konu başlığı "Kuruma Hastalığı'na Çözüm" değilde "Trichomoniasis ve Giardia'ya Hastalığı'na Çözüm" şeklinde olması gerekyordu. Böylece kuşu kurumaya giren herkez burada paylaşılan tedavi yöntemini deneyerek kuşlarını daha da fazla hırpalamamış olurdu.

Başka ilave etmek istediğim detay da şudur, kafes kuşları için üretilmiş ilaçlar varken neden beşeri ilaç kullanıyorsunuz bunu anlamış değilim. Yukarda adı geçen anaerob bakteriyel enfeksyonlar için üretilmiş kuş ilaçları var, onlardan alıp kullanın ve rahat edin. Bunların adı sapı nedir diye sormayın, forumda ararsanız hepsinin adı var, nereden temin edebileceğiniz bilgiler de var. Forumu okuyun arkadaşlar ve doğru bir şekilde bilgilenin, kuşlarınızı deneme tahtasına çevirmeyin.

+1 hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?  thumbsupbo

elif merve neng

Yeni Üyemiz
Adı
elif merve
Soyadı
neng
bu ilacı nereden temın edebılırız? eczaneden alabılcegımız tarzda bi ilaçmıdır?  birde tam olarak ilk belırtılerı nedır kuruma hastalıgının ??

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Elif Merve NENG' Alıntı:
bu ilacı nereden temın edebılırız? eczaneden alabılcegımız tarzda bi ilaçmıdır?  birde tam olarak ilk belırtılerı nedır kuruma hastalıgının ??
Beşeri bir ilaçtır eczanelerden aynısını bulamazsanız bile aynı etken maddeye uygun başka bir isimde bulabilirsiniz

bymuzo333

Yeni Üyemiz
Adı
muzaffer
Soyadı
akbudak
Adana'da bulamadım  nereden temin edebilirim ... Adana ve çevre illerde bulan veya temin edebilecek kimse varmı?

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Muzaffer AKBUDAK' Alıntı:
Adana'da bulamadım  nereden temin edebilirim ... Adana ve çevre illerde bulan veya temin edebilecek kimse varmı?
Hangi ilaci ariyorsunuz? Fungizone flakon eczanelerde mevcut, siparisle depodan getiriyorlar.

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar

kroklin

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.minipetshop.com
Adı
HABİP
Soyadı
TARLA
slm ben bu ilacı daha önce şahin güngör arkadaşımızdan duydum birsürü ezaneden araştırdım ama bulamadım bulan arkadaşımız varsa bilgilendirirse sevinirim paylaşım için teşekkürler

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Aradığınız ilaç Fungizone Flakon mu? Ben Ankara'da eczaneden istedim getirdiler aldım zor olmadı bulmak sizde bir eczaneyle görüşün getirirler.

rood84

Üyemiz
Adı
reyhan
Soyadı
demir
Serkan SEVİŞ' Alıntı:
dostlar biteral ampülü deneyipte iyi sonuc alan kac kişi var
3 kuşumda kuruma vardı geçen sezon sonuna doğru biteral ampulden 1 dalma
verdim . kısa sürede kendine geliyor kuş zaten . 3 kuşumda şuanda kuluçkada
kısırlaşma da olmadı . Yazdıklarım öneri niteliği taşımamaktadır.Tecrübelerimi aktardım.

newceri

Yeni Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
AKCA
  Çok çok önemli bir konu.
Bilinmeli ve tecrübeler paylaşılarak geliştirilmesi gerekir. Özellikle hangi bulgulara hangi ilacı hangi dozda verildiği konusunda.

Hasta kuşa ilacı su ile karıştırarak değilde daha çok gerekli dozu direk ağızdan verilmeli. Su ile karıştırarak ancak koruma amaçlı kürler verilebilir . Hastalık tedavisinde gerekli doz direk kuşun kursağına basılmalı.

Konuya katkısı olanlara teşekkürler.

Herhangi bir hastalık tedavisinde;
Doz ayarlama ve dozun tamamen kuşun alması konusu çok çok hassas. İlacın direk olarak kuşa verilmesi gerekir. Kuş az veya çok doz aldığındaki neticeler az çok ilaç kullanmış herkes bilir. Kuşun ne kadar su içeciğini dolasıyla ne kadar ilaç alacağı her an değişen bir durum. Dozu sabitlemek adına Tedavide kullanılan ilaç(lar) direk olarak kursağa verilmeli. Fakat en önemliside gerekli dozun ayarlanmasında...

Önceki sahibinden hasta olarak aldığım kuşlarımdaki Bulgular: Kursak şiş ;sanırım su ve mantarla dolu - sürekli uyuşuk duruyor - ayaklarında gagada tırnaklarda mantar var - Yeşil ishali var - yüksek ateşi var.  Flucan tablet ile yapacağım tedavide başarılı olursan burdan tüm gelişmeleri aktaracağım.