kuş beslemek caizmidir

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
yasinim
şahsen ben cübbeliye göre caiz olup olmadığına karar vereceksem
hiç karar vermem daha iyi...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
ama adah harbi komik ya:)
moralim bozukken izlemek lazım bunları:)

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
cübbeli hoca alemsin yaaa  smileki smileki

mumit

Takipçi Üyemiz
Arkadaşlar; Bende zamanında kuş beslemek üretip yavruları satmak helalmı caizmi tedirgin olmuştum.

Halamın eşi Eşref Eniştem
kendisi Dünyayı gezip üniversitelerde islami ders veren Mısırlı profesör aynı zamanda doktor dur. türkçe konuşmayı bilmez ben sordum halam tercüme etmişti.

Üretiğimiz muhabbetkuşu ve kanarya vs. kafeslerde doğdukları ve doğa da yaşamayacak kafes kuşları olduğu için ve bunun alışverişi helal ve beslemesi günah olmadığı ama karga,baykuş gibi kafes kuşu olmayıp caiz olmadığı söylemişti. ozaman çok rahatlatmıştım :)

birde köpek üretimi için de sormuştum. Köpek üretimi ve beslemesi av,tarla,bahçe ve çobanlık için ihtiyaç nedeniyle müstesna olmak üzere
süs,hava atmak,zevk ve dövüştürmek(horoz dövüştürmesi de günahtır) için köpekleri üreten ve besleyen kimsenin sevabından hergün bir miktar eksileceğini evlerde köpek beslemek islamda men edilmiştir. içinde köpek bulunan eve rahmet melekleri giremeyeceği belirtmişti.

ercinozkan

Uzman Üyemiz
Adı
Erçin
Soyadı
Özkan
Tövbe tövbe..ben çocukluğumdan beri köpek beslerim varsın olsun sevabım eksilsin.tabi benmkisi aşk

egeden

Üyemiz
Adı
erkan
Soyadı
cihangir
Cübbeli ahmet hoca gibi,son dönemde,ülkemizin yetiştirdiği nadir alim şahsiyet hakkında çapını bilmeden yazı yazan  arkadaşa sesleniyorum

"islamın şartı beştir" Bu cümleyi, inansın inanmasın, bir çok insan duymuştur, ezberlemiştir.
Beşten sonrası hakkında, mizahi olarak şu ifadeler kullanılır:
Altıncısı haddini bilmek.
Yedincisi de, haddini bilmeyene, haddini bildirmektir...

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Cübbeliyi bilmem  ama  kuşdan kuşa hüküm değişiyor.  muhabbetle,saka gibi biri caiz biri yasak besleyenler düşünsün  usta  cübbeliyede  bişey demiyorum.

ensar06

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.cihadehli.net
Adı
Nurettin
Soyadı
Memişoğlu
Buradaki hüküm doğada doğal hali ile yaşamaları mümkün olabilen kuşların beslenmesi doğru değildir,ama muhabbet kuşu gibi kafeste olanın doğal ortama salıverilmesinde tehlike olması yaşamını sürdürememesi sebebi ile kafeste beslenmesine ruhsat verilmiştir..zaten bu nevi işlerle kazanç yolu seçilmesi caizde olsa hoş görülmemiştir.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Erkan CİHANGİR' Alıntı:
Cübbeli ahmet hoca gibi,son dönemde,ülkemizin yetiştirdiği nadir alim şahsiyet hakkında çapını bilmeden yazı yazan  arkadaşa sesleniyorum

"islamın şartı beştir" Bu cümleyi, inansın inanmasın, bir çok insan duymuştur, ezberlemiştir.
Beşten sonrası hakkında, mizahi olarak şu ifadeler kullanılır:
Altıncısı haddini bilmek.
Yedincisi de, haddini bilmeyene, haddini bildirmektir...
polemik yaratmak istemem, lâkin kurşun döktürme gibi dinde yeri olmayan bir eyleme "İslam'da kurşun döktürme vardır." diyen birinden fetva almanın doğru olduğunu düşünmüyorum.

egeden

Üyemiz
Adı
erkan
Soyadı
cihangir
Erdi ARIKAN' Alıntı:
polemik yaratmak istemem, lâkin kurşun döktürme gibi dinde yeri olmayan bir eyleme "İslam'da kurşun döktürme vardır." diyen birinden fetva almanın doğru olduğunu düşünmüyorum.
ALMA KARDEŞİM SANA KİMSE FETVA AL DEMİYOR ALIP ALMAMAK SENİN ÖZ İRADENE BAĞLI AMA ELEŞTİRİRKENDE SEVİYENİ BİL YETERLİ

VusLat.*

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Cihat
Soyadı
Yiva
Mehmet Ümit İŞÇİMEN' Alıntı:
Arkadaşlar; Bende zamanında kuş beslemek üretip yavruları satmak helalmı caizmi tedirgin olmuştum.

Halamın eşi Eşref Eniştem
kendisi Dünyayı gezip üniversitelerde islami ders veren Mısırlı profesör aynı zamanda doktor dur. türkçe konuşmayı bilmez ben sordum halam tercüme etmişti.

Üretiğimiz muhabbetkuşu ve kanarya vs. kafeslerde doğdukları ve doğa da yaşamayacak kafes kuşları olduğu için ve bunun alışverişi helal ve beslemesi günah olmadığı ama karga,baykuş gibi kafes kuşu olmayıp caiz olmadığı söylemişti. ozaman çok rahatlatmıştım :)

birde köpek üretimi için de sormuştum. Köpek üretimi ve beslemesi av,tarla,bahçe ve çobanlık için ihtiyaç nedeniyle müstesna olmak üzere
süs,hava atmak,zevk ve dövüştürmek(horoz dövüştürmesi de günahtır) için köpekleri üreten ve besleyen kimsenin sevabından hergün bir miktar eksileceğini evlerde köpek beslemek islamda men edilmiştir. içinde köpek bulunan eve rahmet melekleri giremeyeceği belirtmişti.
++++++++++++++ Gayet doğru söylemiş çünkü kural budur. Şimdi kafestekileri doğal ortamlarına salsak yaşayamazlar asla.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Nurettin MEMİŞOĞLU' Alıntı:
Buradaki hüküm doğada doğal hali ile yaşamaları mümkün olabilen kuşların beslenmesi doğru değildir,ama muhabbet kuşu gibi kafeste olanın doğal ortama salıverilmesinde tehlike olması yaşamını sürdürememesi sebebi ile kafeste beslenmesine ruhsat verilmiştir..zaten bu nevi işlerle kazanç yolu seçilmesi caizde olsa hoş görülmemiştir.
Benim aklıma takılan şu kısmı tamam dışarda yaşayamıyorlar ama kendi memleketinde kendi doğasında olsa yaşayabilir. Sonuçta insanlar getiriyor onları buralara.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Benim aklıma takılan şu kısmı tamam dışarda yaşayamıyorlar ama kendi memleketinde kendi doğasında olsa yaşayabilir. Sonuçta insanlar getiriyor onları buralara.
Abla ancak bizim kafeste beslediğimiz kuşlarla doğadakiler aynı kondisyonda değil. Bizimkiler o kadar uçsalar ciğerleri patlar. Onları doğadan ilk kopardığımızda bitmiştir iş.

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
simdi yorum yapiyorumm muhabbet kusunu dofada biri yakaladi kafese koydu bu adam gunaha girdi de bunu zevk veya para icin ureten gunaha girmeyecek mi

bisey daha var ilk at i evcillestiren deveyi esegi evcillestiren insanliga haydasi olan biride mi gunaha girecek