deli_kabus1@hotmail.com
Uzman Üyemiz
ben izledim arkadaşlar sizinde izlemenizi istedim o yüzden ekledim umarım yararlı olur gaziantepten yasin..... Muhabbet kusu beslenip satilabilir mi ?- soru cevap - Cübbeli Ahmet hoca cevapliyor
Mert AYDIN' Alıntı:ama adam harbi komik ya
moralim bozukken izlemek lazım bunları![]()
polemik yaratmak istemem, lâkin kurşun döktürme gibi dinde yeri olmayan bir eyleme "İslam'da kurşun döktürme vardır." diyen birinden fetva almanın doğru olduğunu düşünmüyorum.Erkan CİHANGİR' Alıntı:Cübbeli ahmet hoca gibi,son dönemde,ülkemizin yetiştirdiği nadir alim şahsiyet hakkında çapını bilmeden yazı yazan arkadaşa sesleniyorum
"islamın şartı beştir" Bu cümleyi, inansın inanmasın, bir çok insan duymuştur, ezberlemiştir.
Beşten sonrası hakkında, mizahi olarak şu ifadeler kullanılır:
Altıncısı haddini bilmek.
Yedincisi de, haddini bilmeyene, haddini bildirmektir...
ALMA KARDEŞİM SANA KİMSE FETVA AL DEMİYOR ALIP ALMAMAK SENİN ÖZ İRADENE BAĞLI AMA ELEŞTİRİRKENDE SEVİYENİ BİL YETERLİErdi ARIKAN' Alıntı:polemik yaratmak istemem, lâkin kurşun döktürme gibi dinde yeri olmayan bir eyleme "İslam'da kurşun döktürme vardır." diyen birinden fetva almanın doğru olduğunu düşünmüyorum.
++++++++++++++ Gayet doğru söylemiş çünkü kural budur. Şimdi kafestekileri doğal ortamlarına salsak yaşayamazlar asla.Mehmet Ümit İŞÇİMEN' Alıntı:Arkadaşlar; Bende zamanında kuş beslemek üretip yavruları satmak helalmı caizmi tedirgin olmuştum.
Halamın eşi Eşref Eniştem
kendisi Dünyayı gezip üniversitelerde islami ders veren Mısırlı profesör aynı zamanda doktor dur. türkçe konuşmayı bilmez ben sordum halam tercüme etmişti.
Üretiğimiz muhabbetkuşu ve kanarya vs. kafeslerde doğdukları ve doğa da yaşamayacak kafes kuşları olduğu için ve bunun alışverişi helal ve beslemesi günah olmadığı ama karga,baykuş gibi kafes kuşu olmayıp caiz olmadığı söylemişti. ozaman çok rahatlatmıştım
birde köpek üretimi için de sormuştum. Köpek üretimi ve beslemesi av,tarla,bahçe ve çobanlık için ihtiyaç nedeniyle müstesna olmak üzere
süs,hava atmak,zevk ve dövüştürmek(horoz dövüştürmesi de günahtır) için köpekleri üreten ve besleyen kimsenin sevabından hergün bir miktar eksileceğini evlerde köpek beslemek islamda men edilmiştir. içinde köpek bulunan eve rahmet melekleri giremeyeceği belirtmişti.
Benim aklıma takılan şu kısmı tamam dışarda yaşayamıyorlar ama kendi memleketinde kendi doğasında olsa yaşayabilir. Sonuçta insanlar getiriyor onları buralara.Nurettin MEMİŞOĞLU' Alıntı:Buradaki hüküm doğada doğal hali ile yaşamaları mümkün olabilen kuşların beslenmesi doğru değildir,ama muhabbet kuşu gibi kafeste olanın doğal ortama salıverilmesinde tehlike olması yaşamını sürdürememesi sebebi ile kafeste beslenmesine ruhsat verilmiştir..zaten bu nevi işlerle kazanç yolu seçilmesi caizde olsa hoş görülmemiştir.
Abla ancak bizim kafeste beslediğimiz kuşlarla doğadakiler aynı kondisyonda değil. Bizimkiler o kadar uçsalar ciğerleri patlar. Onları doğadan ilk kopardığımızda bitmiştir iş.Mehtap YILMAZ' Alıntı:Benim aklıma takılan şu kısmı tamam dışarda yaşayamıyorlar ama kendi memleketinde kendi doğasında olsa yaşayabilir. Sonuçta insanlar getiriyor onları buralara.
simdi yorum yapiyorumm muhabbet kusunu dofada biri yakaladi kafese koydu bu adam gunaha girdi de bunu zevk veya para icin ureten gunaha girmeyecek miMehtap YILMAZ' Alıntı:Benim aklıma takılan şu kısmı tamam dışarda yaşayamıyorlar ama kendi memleketinde kendi doğasında olsa yaşayabilir. Sonuçta insanlar getiriyor onları buralara.
çok mükemmel açıklanmış bence benimde kafama takılıyordu allah razı olsun erman üstadım.içim rahatladıErman SAYIN' Alıntı: