Salmada kavganın videosu

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    1)Nijerle alakasının olabileceğini pek sanmıyorum, Nijer vermesenizde kavga ederler.
    2)Uyarım eksikliği, onların tamamıyla doğal davranmalarına imkan kılıyor. Doğal davranışlarıda katliyama kadar ilerleyebiliyor. Siz ortamda olsaydınız endişeli ve belkide korkulu olmalarına sebep olacaktı ama siz sürekli orada olamazsınız ki.. Korkuluk yahut başka bir obje olsaydı; o da ancak kısa bir süre işe yarardı..
Yılmaza katılıyorum. Geçmiş olsun Mehmet bey

E

elaziz2316

Guest
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Arkadaşlar 2 şey kafama takıldı, birincisi nijeri biraz fazla verdim son günlerde. İkincisi ben salmanın yanlarında olduğumda hiç linç olaylarına rastlamadım. Acaba daha fazla yanlarında dursam bunlar olmayacakmıy dı?
    Mehmet bey öncelikle çok çok geçmiş olsun. İnşallah bir dah tekrarlamaz. Ben sizin yerinizde olsam bir tane boy foroğrafımı büyükçe bir kağıda bastırıp bir kartona yapıştırarak salmaların yanına koyardım. Dediğiniz gibi siz orda olduğunuzda bu tür olaylar olmuyorsa bu yöntem bir çözüm olabilir. Arada sırada resmin yerini değiştirmek de faydalı olabilir tabiki.

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
öncelikle çok geçmiş olsun bende salma yapmak istiyorum ama bu durumdan da rahatsız oldum ne yalan söyleyim.
yaklaşık 15 m2'lik bir salma yapacağım sizce kaç çift olmalı?
salma da yapsam kafes de bile baksam ölüm gelecekse her yerde gelir önüne kimse geçemez sadece tedbir alırız o kadar...

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
atilla' Alıntı:
ya aslında çok kızışan kuş için dişi erkek pek farketmiyo ama o ölen kuş önceden hastaymış sanırım şimdi çiftleşmeye izin vermeyince diğer kuş vurup aşağı atmış orada devam ediyo ben o yeme olayının nasıl başladığını anlayamadım sonradan gelen bir kuş başlatıyo galiba ya da dşğer b kuş var orda buldunuz mu ilk kuşu?
Baktım hasta kuş değilmiş, nerdeyse hepsi yiyor, ve ağzında kan olan yok. Ben gidinceye kadar temizliyorlar kendilerini. Yuvaların kenarlarına sürtüyorlar gagalarını. Salma dahi yapsan ayrılmayacaksın. Bu tür olaylar hep sabah oluyor. En azından 10 na kadar orda dursam sanırım hiç bir ölüm olmayabilirdi.

elaziz2316' Alıntı:
    Mehmet bey öncelikle çok çok geçmiş olsun. İnşallah bir dah tekrarlamaz. Ben sizin yerinizde olsam bir tane boy foroğrafımı büyükçe bir kağıda bastırıp bir kartona yapıştırarak salmaların yanına koyardım. Dediğiniz gibi siz orda olduğunuzda bu tür olaylar olmuyorsa bu yöntem bir çözüm olabilir. Arada sırada resmin yerini değiştirmek de faydalı olabilir tabiki.
İlginç bir yöntem. ama ne yalan söyliyim gülmedim desem yalan olur. Belki işe yarar kimbilir.

Tüm arkadaşların geçmiş olsun dileklerine teşekkür ederim.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
gökay tatar' Alıntı:
öncelikle çok geçmiş olsun bende salma yapmak istiyorum ama bu durumdan da rahatsız oldum ne yalan söyleyim.
salma da yapsam kafes de bile baksam ölüm gelecekse her yerde gelir önüne kimse geçemez sadece tedbir alırız o kadar...
Senin yerinde olsam boxlarda üretim yapardım. 15 m2 güzel bir alan.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
gökay tatar' Alıntı:
Box üretimi iyi olur. Ortamınız 20 çifti kaldırabilir

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
benim 4'lü 6 tane box'um var  zaten ben daha fazla nasıl yararlanırım diye düşünüyorum 30 m2 dükkanım var yarısı box yarısını da salma düşünüyorum...

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
gökay tatar' Alıntı:
benim 4'lü 6 tane box'um var  zaten ben daha fazla nasıl yararlanırım diye düşünüyorum 30 m2 dükkanım var yarısı box yarısını da salma düşünüyorum...
Kuşların sağlıklı gelişimi için salma şart

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Arkadaş bu gün şunu öğrendim, salmada üretim yapacaksan geniş yürekli olacaksın, her şeye kafa yormayacaksın, ölenler ölür kalan sağlar bizimdir diyebilenlerden olacaksın. Sakat bıraktıklarını elden çıkarmayı bileceksin. Acıma duygun olmyacak. Tabi ben bu kafada olmadığımdan rahat edemiyorum. her ölen veya sakat kalana üzülüyorum arkadaşlar, valla sabah gördüysem akşama kadar günüm kararıyor. Bende ciddi ciddi düşünüyorum boxlara taşınmayı.

mango

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
TUNA
Mehmet Bey Allah Kolaylık versin.Bende tıpkı seninki gibi bir salma yapmak istiyorum ama memurluk sebebiyle yapamıyorum.
Rabbim ölen 1 kuşunun yerine 1000 verir inşallah.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Amin Hakan Bey, inşallah sizde birgün muradınıza kavuşursunuz.

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
MEHMET ABİ GEÇMİŞ OLSUN ALLAH BETERİNDEN KORUSUN BEN O YÜZDEN SALMAYI YAPMAYI HİÇ DÜŞÜNMEDİM İNSANI BAYA ÜZER BU DURUM ALLAH Bİ DAHA NASİP ETMEZ İNŞ..

özcan gök

Takipçi Üyemiz
Adı
özcan
Soyadı
gök
salma çok güzel gerçekten hepsi cıvıl cıvıl maşallah yerinde duramıyorlar ama keşke hiç kayıp verilmese paylaşım için teşekkürler.

shakespeare

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
ÇALIŞKAN
Videoyu izleyemiyorum.Kaldırıldımı acaba?Baya merak ettim şimdi icon_think

shakespeare

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
ÇALIŞKAN
Selahattin abi bu videoyu merak ettim  icon_think  güncelleme imkanın var  mı abi icon_pray