Üretimde Kar Hesabı

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
üretimde kar hesaplamak çok zor sonuçta canlı hayvanlarla uğraşıyoruz.ay ayı tutmaz.

ayhangorguc

Takipçi Üyemiz
Adı
Emir
Soyadı
Demir
ben evde 8 çiftle üretim yapıyorum 4 çiftim aktif çalıştığı halde masrafı kurtarmıyor. ( mama,yem,ilaç, ısınma ,kuşun ölmesi vb. ) ilk olarak hobi olarak evde denemeni tavsiye ederim
Bu iş zevk olarak son derece zevklidir ama işin ticari boyutu maddi imkanlara ve tecrübeye dayanır

zafer_1981

Uzman Üyemiz
Adı
zafer
Soyadı
aktemur
bu iş kısmet işi kardeş,

kim nederse desin,kimi 15 tkımdan 60 yavru alır.kimi 40 tkımdan 10 yavru alır.bilemezsin.bazı şeyleri yaşayıp görmek lazım

tipo2727

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akkurt
1-bu iş tam bir emekli adam işi
2-çiftin çok olucak dükkan evine yakın olucak
3-sosyal hayat nerdeyse sıfır olucak.
4-gün gelecek yorgunluktan bir suluğu bile değişmeye üşeneceksin.
KISACASI BENİM TECRÜBEM MADDİYATIN KUVETLİ OLUCAK SADECE BU İŞLE UĞRAŞACAKSIN
KUŞUN İYİSİNE BAKACAKSINKİ BAKTIĞINI DEĞSİN

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
Ahmet TATLIPINAR' Alıntı:
bu işe yalnız para kazanmak için başlıyorsanız bence hiç başlamayın derim bir gün eninde sonunda kuşlarla ilgilenmek yorucu gelir bırakırsınız bu işde başarı için kuşları sevmek şart  bir üretimhanenin tam rayına oturması için en az bir kış geçirmesi lazım buda nerden baksanız 1 sene demek 1 seneden önce para kazanmayı beklemeyin zaten siz başlamadan kazanç hesabına başlamışsınız yanlış bence
AHMET TATLIPINAR ABİMİZ DOĞRU SÖYLEMİŞ.GÖNÜLSÜZ OLMAZ BU İŞ...

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
bu iş madem para bırakmıyor neden o kadar üretimhane o kadar üretici var açıkçası bir işte para yoksa ne üretimhane olur nede üretici hani az vardır yada çok vardır illaki bişeyler kazandırıyordur bu iş yoksa kimse yapmaz

yisemu

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
KELLECİ
Ahmet TATLIPINAR' Alıntı:
bu işe yalnız para kazanmak için başlıyorsanız bence hiç başlamayın derim bir gün eninde sonunda kuşlarla ilgilenmek yorucu gelir bırakırsınız bu işde başarı için kuşları sevmek şart  bir üretimhanenin tam rayına oturması için en az bir kış geçirmesi lazım buda nerden baksanız 1 sene demek 1 seneden önce para kazanmayı beklemeyin zaten siz başlamadan kazanç hesabına başlamışsınız yanlış bence
Kimseyi Burda bu güzel işten caydırmak değildir amacımız ama bilinmesinide isteriz biz işin içinde olanlar olarak.Nasip işi bu iş sadece para için girersen çok kuş olması lazım ama çok kuş çok masraf ve bakımı gerektirir.
Bir ata sözümüz Bir müsibet bin nasihattan iyidir.

karacocuk

Yeni Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
gönenç
Ali Alp Arkadaşoımıza sakın kızmayın ben bu işe yaklaşık 2,5 yıl önce merak sardım. bana hediye edilen 1 çift kuşla başladım. ozamana kadar kuş ve kuşçuluk hakkında hiç bir bilgim yoktu. bir gün bir petşopta oturuyorduk. arkadaş bana ya sen neden kuş üretmiyorsun bu işte çok para var bak hesap yapalımdedi. ve aynen şöyle devam etti.
1 çift kuş bir seferde 6 yavru yapar ve yılda 6 kez yavruya yatar yanı bir çift kuştan yılda 36 adet yavru alırsın 100 çift kuşun olursa 36 x 100 = 3600 yavru yapar bütün yavruları bana getir ben 20 tl den hepsini alırım dedi yani 3600 x 20 = 72.000 tl yapıyor aaaaaaa deli para dedim ama benim vaktim yok ben 40 çift falan yaparım ancak ozamanda 30.000 falan kazanırım hesap çoook ama çooooook güzel bu iş neden yapılmasın ki
bugün geldiğim noktada bana yap yavrularını 20 tl. den alırım diyenler 10-15 tl verirsen alırım diyor. eeee 6 yavru çıkıyor ama bir sebeple ölüm var yuvadan 2 yavru 3 yavru bazen hiç yavru çıkmıyor. yani o 3.600 yavru hayat sonuç kardeeş bence HİÇ BULAŞAMA nedenmi kazanan sen olmuyorsun. kuşların yıpranıyor. zamanın gidiyor hesap hiç anlatılan gibi olmuyor. YİNEDE SEN BİLİRSİN

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Murat AKKURT' Alıntı:
1-bu iş tam bir emekli adam işi
2-çiftin çok olucak dükkan evine yakın olucak
3-sosyal hayat nerdeyse sıfır olucak.
4-gün gelecek yorgunluktan bir suluğu bile değişmeye üşeneceksin.
KISACASI BENİM TECRÜBEM MADDİYATIN KUVETLİ OLUCAK SADECE BU İŞLE UĞRAŞACAKSIN
KUŞUN İYİSİNE BAKACAKSINKİ BAKTIĞINI DEĞSİN +1

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
bu iş madem para bırakmıyor neden o kadar üretimhane o kadar üretici var açıkçası bir işte para yoksa ne üretimhane olur nede üretici hani az vardır yada çok vardır illaki bişeyler kazandırıyordur bu iş yoksa kimse yapmaz
SONUNDA HAYALKIRIKLIĞIDA VAR BİR SÜRÜ SATILIK TOPTAN ÜRETİMHANE VAR BEN BU İŞİE BAŞLARKEN İKİ YAVRUDAN HESAP ETTİM ÜÇ DÖRT OLURSA GÜZEL OLUR DEDİM ZARAR ETMEZSİN AMA HESABA VURDUMMU ZAMAN UĞRAŞ BOŞA GİTMİŞ SEN KAFANA NASIL KOYDUYSAN NASIL  HESAPLADIYSAN ÖYLE YAP HER ŞEY GÖNLÜNCE OLSUN İSTEDİĞİN GİBİ HAYIRLI OLSUN