Daniel Lütolf

10u-R

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Karahan
resimleri su an pc ye aktariyorum... yalniz lütfen resimleri baska yerde paylasmayin! spy foto oldular biraz... sormadan cekerek ayip ettim gerci ama.. sorsam hayir dicegi garantiydi... korkuyla foto cekilince kalitede dusuyo tabi... fazla detayli foto yok ama tatmin olunulur.. nete dusen ilk kareler olcak herhalde... uretimhanesinden:)

bu arada, abim hatirlatmis..:) telefon konusmasi yaparken elime süpürgeyi tutusturdu..:D bos bos durma brz is yap dercesine.. yerleri süpürürsen sevinirim dedi..:) e bende daniel abimi kiramadim... süpürüverdim yerleri:)

Sry

Uzman Üyemiz
Adı
Selim.
Resimleri bekliyoruz sabırsızca onur artık yükle.kuşlarıda hayırlı olsun.

10u-R

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Karahan

evet, o parlayan seyler kupalar!

sihirli iksir bu sanirsam:)

telefonla olan kalite bu... daha güzel fotolar cekip eklemek isterdim... ama insallah gelecek zamanlarda! simdilik bunlarla idare edicez...

bu arada, kuslarim dedigim gibi, show jumbo degiller... siradan kus gibi duruyolar.. tek farklari, 125 nr li DL yazli bilezik tasimalari... oda 14 tane kafesi bedava alinca, kendimi o kuslari almak zorunda hissettim... ama birinin babasini gördüm.. gercekten baba yigitti...:D insallah benimkide buyuyunce babasina benzer...:D ama danielin dedigine göre, yavrularinin iri olma olasiligi yüksekmis... kanlarindan dolayi...;) bana en cilizlari verdi anlasilan öyle umutlu konusduguna göre:D neyse iyi seyirler...;) kisa zamanda kendi hobby kushanemi eklicem... yalniz, ben yerli ureticimiyim? yoksa yabancimi :D?

10u-R

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Karahan
salmalar resimlerde kucuk gibi duruyo...;) ama ben canli gördüm.. 3 saat kadar yanlarindaydim...:) tadini cikarttim acikcasi... her gecen saniye keske foto cekme iznim olsaydi dedi,... sonra cikardim ttelefonu... amatörce cektim iki ucu fotograf...:) ama gercekten emek harcanarak yapilmis bi yer..:) güzel bi not...;) salmalari karisi ile birlikte yapmislar.. cakmislar fln..:)

GÖKAY

Yeni Üyemiz
Adı
GÖKHAN
Soyadı
HOCA
Herkese çalışmalarında başarılar diliyorum.
Konuyu ilk sayfadan beri okudum.
Bizde böyle üretenler yok demiş çoğu kimse.Şahin Güngör'ün(kendisini tanımam) sezonun son yavrusu başlığı altındaki yavrunun resmine bakmanızı tavsiye ederim.
Bakın bakalım gözleriniz yavru görsün,birde o yabancıların kuşlarıyla karşılaştırın.
Ben hobiciyim,geçen yıl anası babası hayli iri olan bi ingiliz yavru aldım üretici bir arkadaşdan.
Büyüttüm,bi kaçkelime konuştu,dişi olduğunu anlayınca geri verip başka kuş aldım.
O da başkasına vermiş,ben hasretine dayanamayınca gidip 2 ay sonra geri aldım kuşu,birde yanına eş,onun gibi iri ingiliz.
Şu an 2 yumurta 5 adette yavrusu var,ve öyle bir besliyorlarki yavruları yarış ediyoyorlar resmen.
Yem ve mama yetiştiremiyorum.
Bunların konuyla alakası yok belki ama yazmak istedim.
Yani benim gözümde en güzel kuş kendi kuşlarım...

ayvalikmuabbet

Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
TÜRKOĞLU
Selamlar bence abimizi fazla abartmışsınız bu salmaların ve box'ların çok daha güzellerinin ülkemizdede olduğunu biliyorum kuşlara gelince eminim ki Türkiye'dede böyle güzel kuşlar mutlaka vardır yurtdışından kuş getirme mevzusuna gelince kuzenim Almanya'da oturuyor geçen sene gelirken yine posta güvercinleri ve yumurtalarını getirdi ancak her havayolu almıyor araştırıp hangi havayolunun aldığını bulmak lazım öğrenip size yazacağım hangi havayolu olduğunu ayrıca yurtdışından internetten resmini görerek kargo yoluyla kuş almanın yanlış olacağını düşünüyorum gidip görerek almak en iyisi Avrupa'lı kuş üreticilerininde bir çok ali cengiz oyunu yaptığını unutmayın ( sahte pedigree düzenlemek gibi ) Almanya'da oturan bir Türk aileye 2 adet muhabbet sattım giderken götürecekler veterinerden kağıt alıp öyle götürüyormuş daha öncede götürmüş daha ayrıntılı öyrenip sizede anlatacağım Avrupa'dan kuş getirmeyi gözümüzde büyütmeyelim sevgiler..

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Arkadaşlar biraz uyanıklık yapalım dedim.Son fotoğrafta bir ürünün resmi var.Araştırdım da ortaya probiyotik olduğu çıktı.Zaten çoğu yabancı sitede probiyotik ve aminoasit kullanımı öneriliyor.Aşağıda ise ürünün Türkçe çevirisi var.

Topet entero kuş arenada artık kullanılabilir

TOPETENTERO ® 202:
• Bir multispecies probiyotik
• özel süs kuşları için geliştirilmiştir
Özel olarak farklı şekillerde patojen bakterileri inhibe etme yeteneği için seçilen • içerir suşları
• kuşların mide asidik ortamda hayatta
• oda sıcaklığında

bilimsel olarak kanıtlanmış
Bu kuş bakım vazgeçilmez bir parçası olarak kendini kanıtlamış bilimsel araştırma temelinde kuşlar için ilk probiticum olduğunu. Diğer mevcut probiyotik bir karşılaştırma bulunmaktadır.

TOPETENTERO 202 veteriner hekim, diğer başarılı ilaç gibi Topet OVO (Ovorotol) bilinen kuş tarafından geliştirilmiştir.

Süs kuşları düzenli olarak patojen bakterilerin sahne olmaktadır. Bilinen kuş patojen Salmonella, E. vardır coli, Campylobacter, Clostridium, Klebsiella ve Candida albicans Pseuomonas.Kuşlar bir kafesteki, tüm grup için bir sorun bir kez kuş patojenlerin varlığı birlikte yerleştirilmiştir çünkü.

Çeşitli kuş kafesleri başarılı müdahale Goulds uyuşturucu kullanımında genel bir azalma ile sonuçlanmıştır. Orada başarı ıslahında farklılıklar da vardır ve onlar üzerinde patojenlerin herhangi biriyle enfeksiyonları ile sorunumuz yok, çünkü daha iyi kapalı kuşları görmek

baygul

Üyemiz
Adı
FATİH
Soyadı
BAYGÜL
Bizlerden tek farkları daha profesyonel düşünmeleri. Bizler merdiven altlarında , depolarda , balkonlarda üretim yapmayı düşünürken onlar modern temiz hijyenik üretimhanelere çoktan geçmişlerdi. Artık ülkemizdede çok güzel üretimhaneler var, bu işi meslek edinmiş abilerimiz dostlarımız var. Tabi ki şu anda bizden öndeler ama kısa sürede bizlerin bu farkı kapatacağına inanıyorum. Biz çok zeki bir milletiz yeterki  bu zekamızı doğru yerlerde doğru işlerde kullanalım. Saygılar.

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
baygul' Alıntı:
Bizlerden tek farkları daha profesyonel düşünmeleri. Bizler merdiven altlarında , depolarda , balkonlarda üretim yapmayı düşünürken onlar modern temiz hijyenik üretimhanelere çoktan geçmişlerdi. Artık ülkemizdede çok güzel üretimhaneler var, bu işi meslek edinmiş abilerimiz dostlarımız var. Tabi ki şu anda bizden öndeler ama kısa sürede bizlerin bu farkı kapatacağına inanıyorum. Biz çok zeki bir milletiz yeterki  bu zekamızı doğru yerlerde doğru işlerde kullanalım. Saygılar.
Yazdıklarınız gerçekten güzel.Unutulmamalıdır.Bilmenyenler için Danielin kümesi 3 katlı. En üst kata herkezi çıkarmıyordu. Alt iki kat ülkemizde ki kaliteyle hemen hemen aynıydı. Daniel genelde kısır üreme problemi olan kuşlarını satıyor.Ülkemiz meselesine gelince üreticilerin değerini kimse bilmiyor ülkemizdeki son yıllarda sürekli derece alan yarışmaları domine eden üretici dostumuz üretimi bıraktı. Önce zihniyetler değişmeli üreticilerin kıymeti bilinmeli. Danielin kuşunun resmini gösterip böyle kuş istiyorum diyen zihniyetlere var diyince fiyatı söyleyince çokmuş diyorlar. Zevkin veresiyesi olmaz arkadaşlar. Bizim kümeslerimize zembille inmedi anaçlar. Hayatlarında jumbodan yavru alamamış adamlar jumbo nasıl ürer ne zorluklarla büyür bilmeyen adamlar 40 yıllık üreticiler gibi ahkam kesmemeli. Daniel , jo mannes , armtor gibi dev üreticiler gidip ithalciden alıp şampiyonluklar almıyordur emin olun. Jumbo dan yavru almak ne kadar zor bunu üreten emek veren üretici arkdaşlar bilir.Ne kadar nazlı narin olduklarınıda. Neden Pahalı bunuda açıklayalım. 5 dolu yumurta varsa 1 yavru yeme düşerse öpüp başına koymalı.Jumbo yavru yeme düşmeden kendini kurtarmadan onu saymamak şart. Bu ülkede de çok çok iyi üreticiler var. Kuşlarını kendilerini reklam etmiyorlar. Ben Grafik tasarım uzmanıydım. Fakat bu işe vakit ayıramayıp bırakmak yerine işimi bıraktım hırs  yaptım ve bu işi uzun süredir proffesyonelce yapıyorum. İnsanlarımızda her şeyde oldgu gibi yurt dışı sevdası olmaya devam ediyor. Daniel Lütolf size 65 liraya jumbo vermez. Jo mannes size 150 liraya jumbo vermez. Ha verir belki ama ya kısır olur  yada vasıfsız olur. O Lütolfun kullandıgı probiyotik ülkemizde kullanılmıyormu sanıyorsunuz. Herşeyin en iyisi ülkemde var Allah'a şükürler olsun. Hedefimde ilerleyen yıllarda yurt dışındaki yarışmalarda ülkemi kuşlarımla temsill etmektir.İnanın kimse umurumda değildir kimse benim hedeflerimin önüne geçemiyecektir. Bu ülkede çok çok kaliteli bilgili üreticiler vardır. Sitelere resim eklemiyorlar diye kimse yetiştiricilerimizin haklarını yiyemez. Avrupada çok kümes gezdim. Çok çok üst adamları saymıyorum. Ama Onlarla yarışmak kafa tutmak istiyorsak çok çok çalışmalıyız. Herkeze görev düşüyor. Biz üreticiler olarak yeni başlayan kendini geliştirmek isteyen herkeze yardımcı olmak isteriz. Tüm kuş sevenlerden rica ediyorum ürettiğiniz herşeyin değerini bilin mezarcılara yem etmeyin. Yerlide olsa , Tepelide olsa , Kırmada  olsa ,Showda olsa üretim olmazsa daha çok yabancılara iç geçiririz. Bu yazdıklarım tamamen kendi düşüncemdir . Bunada eminim üretim yapan büyük üretici dostlarında katılacaklarına inanıyorum. Çünkü kimse hakketiği değeri göremiyor. Ben kimseden hiç birşey beklemiyorum tek isteğim benim içinde değil EMEĞE SAYGI...

SAYGILAR.

art

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
altun
Güray bey emeklerinizden dolayı ve yazdıklarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum çok güzel açıklamışsınız fakat ülkemizde şöyle bi kavram var özellikle jumbo üretiminde SIR VERMEMEK zira açılan jumbo üretiminde yardım isteyen arkadaşların hiç bir sorusuna cevap verilmemiştir bizde şu zihniyet aman benden başka kimse üretemesin püf noktalar saklansın sadece biz olalım ben yurtdışında uzun süre bulundum orada kavram bu değil herkez birbirine yardımcı oluyor ama bizde böyle yürümüyor bu işler eğerki yurdışındaki üreticilerle eş duruma gelmek istiyorsak bilgiler paylaşılmalı saklanmamalıdır yapılan yarışmalarda süpriz katılımcı sürpiz 1 inci çıkaranı hiç göremedik hersene aynı insanlar aynı üreticiler 3 kişi 5 kişiyle standartlar yakalanmaz görüşündeyim
1 2 gün önce açılan bir konu örnek linki
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,7042.msg95889/topicseen.html#new
acizane kendi fikirlerimdir herkese Saygılar

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Güray Bey açık ve net bir şekilde açıklamış. Tebrik ederim.  alkisd

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Güray ÖZKUL' Alıntı:
Yazdıklarınız gerçekten güzel.Unutulmamalıdır.Bilmenyenler için Danielin kümesi 3 katlı. En üst kata herkezi çıkarmıyordu. Alt iki kat ülkemizde ki kaliteyle hemen hemen aynıydı. Daniel genelde kısır üreme problemi olan kuşlarını satıyor.Ülkemiz meselesine gelince üreticilerin değerini kimse bilmiyor ülkemizdeki son yıllarda sürekli derece alan yarışmaları domine eden üretici dostumuz üretimi bıraktı. Önce zihniyetler değişmeli üreticilerin kıymeti bilinmeli. Danielin kuşunun resmini gösterip böyle kuş istiyorum diyen zihniyetlere var diyince fiyatı söyleyince çokmuş diyorlar. Zevkin veresiyesi olmaz arkadaşlar. Bizim kümeslerimize zembille inmedi anaçlar. Hayatlarında jumbodan yavru alamamış adamlar jumbo nasıl ürer ne zorluklarla büyür bilmeyen adamlar 40 yıllık üreticiler gibi ahkam kesmemeli. Daniel , jo mannes , armtor gibi dev üreticiler gidip ithalciden alıp şampiyonluklar almıyordur emin olun. Jumbo dan yavru almak ne kadar zor bunu üreten emek veren üretici arkdaşlar bilir.Ne kadar nazlı narin olduklarınıda. Neden Pahalı bunuda açıklayalım. 5 dolu yumurta varsa 1 yavru yeme düşerse öpüp başına koymalı.Jumbo yavru yeme düşmeden kendini kurtarmadan onu saymamak şart. Bu ülkede de çok çok iyi üreticiler var. Kuşlarını kendilerini reklam etmiyorlar. Ben Grafik tasarım uzmanıydım. Fakat bu işe vakit ayıramayıp bırakmak yerine işimi bıraktım hırs  yaptım ve bu işi uzun süredir proffesyonelce yapıyorum. İnsanlarımızda her şeyde oldgu gibi yurt dışı sevdası olmaya devam ediyor. Daniel Lütolf size 65 liraya jumbo vermez. Jo mannes size 150 liraya jumbo vermez. Ha verir belki ama ya kısır olur  yada vasıfsız olur. O Lütolfun kullandıgı probiyotik ülkemizde kullanılmıyormu sanıyorsunuz. Herşeyin en iyisi ülkemde var Allah'a şükürler olsun. Hedefimde ilerleyen yıllarda yurt dışındaki yarışmalarda ülkemi kuşlarımla temsill etmektir.İnanın kimse umurumda değildir kimse benim hedeflerimin önüne geçemiyecektir. Bu ülkede çok çok kaliteli bilgili üreticiler vardır. Sitelere resim eklemiyorlar diye kimse yetiştiricilerimizin haklarını yiyemez. Avrupada çok kümes gezdim. Çok çok üst adamları saymıyorum. Ama Onlarla yarışmak kafa tutmak istiyorsak çok çok çalışmalıyız. Herkeze görev düşüyor. Biz üreticiler olarak yeni başlayan kendini geliştirmek isteyen herkeze yardımcı olmak isteriz. Tüm kuş sevenlerden rica ediyorum ürettiğiniz herşeyin değerini bilin mezarcılara yem etmeyin. Yerlide olsa , Tepelide olsa , Kırmada  olsa ,Showda olsa üretim olmazsa daha çok yabancılara iç geçiririz. Bu yazdıklarım tamamen kendi düşüncemdir . Bunada eminim üretim yapan büyük üretici dostlarında katılacaklarına inanıyorum. Çünkü kimse hakketiği değeri göremiyor. Ben kimseden hiç birşey beklemiyorum tek isteğim benim içinde değil EMEĞE SAYGI...

SAYGILAR.

ağzınıza sağlık Güray bey

karaganda

Takipçi Üyemiz
Adı
Kazım
Soyadı
aslan
jumbo kuşları türkiyede yaygınlaşması lazım. kuşçular dışında insanalr jumbo kuşlarından bi haber bence yani vitrin eksikliği var diye düşünüyorum. pet shoplarda yerli muhabetler satıldığı için muhabbet kuşu meraklıları jumboların varlığından haberdar bile olmuyolar. ilk başlarda insanlara pahalı geliyordur diye düşnüyordum fakat 1.5 milyarada papağan alabiliyor insanlar. konuya bu açıdanda bakmak lazım diye düşünüyorum.  icon_think

Cihat Cenk

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
BURAK
Güray ÖZKUL' Alıntı:

SAYGILAR.
+1

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Güray ÖZKUL' Alıntı:

SAYGILAR.
Ağzına sağlık Güray. Aynen katılıyorum

ayvalikmuabbet

Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
TÜRKOĞLU
Kâzım Aslan' Alıntı:
jumbo kuşları türkiyede yaygınlaşması lazım. kuşçular dışında insanalr jumbo kuşlarından bi haber bence yani vitrin eksikliği var diye düşünüyorum. pet shoplarda yerli muhabetler satıldığı için muhabbet kuşu meraklıları jumboların varlığından haberdar bile olmuyolar. ilk başlarda insanlara pahalı geliyordur diye düşnüyordum fakat 1.5 milyarada papağan alabiliyor insanlar. konuya bu açıdanda bakmak lazım diye düşünüyorum.  icon_think
Merhaba Kazım Bey ben yerli muhabbet kuşu yavrularımı toptan 15 tek olursa 20 tl ye satıyorum yeri geliyor bu fiat bile bazılarına fazla geliyor yanlış bilmiyorsam  jumbo yavruları 150 ile 200 tl arası satılıyor 20-25 liraya çocuğuna kuş almaya alışmış insanlar bu paraları biraz zor verir gibime geliyor demişsiniz ki 1500 lira verip papağan alıyorlar ancak burda da bir sıkıntımız var papağanlar muhabbet kuşları gibi dayanıksız değiller ve onlar kadar fire vermiyorlar zaten bu kadar çok ölmeseydiler böyle bir piyasada oluşmazdı herhalde saygılar..

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Hortlamaya müsait bir konuydu; muhakkak zaman zaman yine hortlayacaktır..
    İngilizlerin uzun yıllardan bu yana genetikte uzman olduklarını, Almanların çalışmalarında titiz ve son derece disiplinli olduklarını tüm dünya bilir.
    "Emeğe Saygı" deniyor fakat Dünya üreticisinin emeğine yapılmış saygısızlık neredeyse kuşlarının o dereceyi haketmiş olduğuna inanan hakemlere kadar varacak. Hiç bir üretici madalya ve kupaları sokaktan toplamıyor..
    Sevgili Engin34, Kimsenin sır sakladığı yok. Artık idrak et lütfen, yerli yetiştirmekle Show Jumbo yetiştirebilmek arasında bariz bir fark yok. Elinde sağlam damızlıklar yoksa tüm bildiklerini de paylaşsan nafile; Fındaktan ceviz çıkmaz. 150 yıl uğraşırsan çıkar belki..

Lütfen Show Jumbo konularında, Yarışmacı üyelerin iletileri dışındaki iletilere ehemmiyet vermeyiniz. Zira bu iletilerin Türk MuhabbetKuşu Yetiştiriciliğine desteği değil kösteği oluyor.

Budgies-Champion Kocoski Stud Sydney Australia

art

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
altun
    Sevgili Engin34, Kimsenin sır sakladığı yok. Artık idrak et lütfen, yerli yetiştirmekle Show Jumbo yetiştirebilmek arasında bariz bir fark yok. Elinde sağlam damızlıklar yoksa tüm bildiklerini de paylaşsan nafile; Fındaktan ceviz çıkmaz. 150 yıl uğraşırsan çıkar belki..

Lütfen Show Jumbo konularında, Yarışmacı üyelerin iletileri dışındaki iletilere ehemmiyet vermeyiniz. Zira bu iletilerin Türk MuhabbetKuşu Yetiştiriciliğine desteği değil kösteği oluyor

Yılmaz bey açılımızın için sağolun fakat ARTIK İDRAK ET derken kastettiğiniz şeyi anlamadım sanki bana kuş yetiştiriciliği konusunda eğitim veriyorsunuz fakat ben dönüp dolaşıp aynı şeyi soruyormuşum gibi  :).Konular bu boyutlara geldiğinde herkes bişeylere kızmaya başlıyor örnek link verdim size ve bir çok örnek daha var 3 yada 4 kişi jumbo üretimi konusunda açılan konulara cavap veriyor başka kimseden ses çıkmıyor bana jumbo üreticilerinden kaçı diyebilirki sadece yem su ve mama ile besliyoruz ve çok iyi üretim yapıyoruz zaten püf noktasını  soran arkadaşlarda bunlarla beraber kullanılan ek malzemeleri soruyor ama cevap alamıyor .  Bir iletiye 20 30 defa paylaşım için teşekkürler yazarak Türk Muhabbet Kuşu Yetiştiriciliği yerinde sayar durur ilerlemez bizim o standartlara ulaşmamız sayılı yetiştiriciler dışında hayalden öteye gidemez  önemli olan önemli bilgileri paylaşmaktır Ayrıca destek olunmadan köstekte olunmaz Yılmaz bey
Herkese Saygılar