blackdevil41
Uzman Üyemiz
onur kardeş kuşların hayırlı olsun
Yazdıklarınız gerçekten güzel.Unutulmamalıdır.Bilmenyenler için Danielin kümesi 3 katlı. En üst kata herkezi çıkarmıyordu. Alt iki kat ülkemizde ki kaliteyle hemen hemen aynıydı. Daniel genelde kısır üreme problemi olan kuşlarını satıyor.Ülkemiz meselesine gelince üreticilerin değerini kimse bilmiyor ülkemizdeki son yıllarda sürekli derece alan yarışmaları domine eden üretici dostumuz üretimi bıraktı. Önce zihniyetler değişmeli üreticilerin kıymeti bilinmeli. Danielin kuşunun resmini gösterip böyle kuş istiyorum diyen zihniyetlere var diyince fiyatı söyleyince çokmuş diyorlar. Zevkin veresiyesi olmaz arkadaşlar. Bizim kümeslerimize zembille inmedi anaçlar. Hayatlarında jumbodan yavru alamamış adamlar jumbo nasıl ürer ne zorluklarla büyür bilmeyen adamlar 40 yıllık üreticiler gibi ahkam kesmemeli. Daniel , jo mannes , armtor gibi dev üreticiler gidip ithalciden alıp şampiyonluklar almıyordur emin olun. Jumbo dan yavru almak ne kadar zor bunu üreten emek veren üretici arkdaşlar bilir.Ne kadar nazlı narin olduklarınıda. Neden Pahalı bunuda açıklayalım. 5 dolu yumurta varsa 1 yavru yeme düşerse öpüp başına koymalı.Jumbo yavru yeme düşmeden kendini kurtarmadan onu saymamak şart. Bu ülkede de çok çok iyi üreticiler var. Kuşlarını kendilerini reklam etmiyorlar. Ben Grafik tasarım uzmanıydım. Fakat bu işe vakit ayıramayıp bırakmak yerine işimi bıraktım hırs yaptım ve bu işi uzun süredir proffesyonelce yapıyorum. İnsanlarımızda her şeyde oldgu gibi yurt dışı sevdası olmaya devam ediyor. Daniel Lütolf size 65 liraya jumbo vermez. Jo mannes size 150 liraya jumbo vermez. Ha verir belki ama ya kısır olur yada vasıfsız olur. O Lütolfun kullandıgı probiyotik ülkemizde kullanılmıyormu sanıyorsunuz. Herşeyin en iyisi ülkemde var Allah'a şükürler olsun. Hedefimde ilerleyen yıllarda yurt dışındaki yarışmalarda ülkemi kuşlarımla temsill etmektir.İnanın kimse umurumda değildir kimse benim hedeflerimin önüne geçemiyecektir. Bu ülkede çok çok kaliteli bilgili üreticiler vardır. Sitelere resim eklemiyorlar diye kimse yetiştiricilerimizin haklarını yiyemez. Avrupada çok kümes gezdim. Çok çok üst adamları saymıyorum. Ama Onlarla yarışmak kafa tutmak istiyorsak çok çok çalışmalıyız. Herkeze görev düşüyor. Biz üreticiler olarak yeni başlayan kendini geliştirmek isteyen herkeze yardımcı olmak isteriz. Tüm kuş sevenlerden rica ediyorum ürettiğiniz herşeyin değerini bilin mezarcılara yem etmeyin. Yerlide olsa , Tepelide olsa , Kırmada olsa ,Showda olsa üretim olmazsa daha çok yabancılara iç geçiririz. Bu yazdıklarım tamamen kendi düşüncemdir . Bunada eminim üretim yapan büyük üretici dostlarında katılacaklarına inanıyorum. Çünkü kimse hakketiği değeri göremiyor. Ben kimseden hiç birşey beklemiyorum tek isteğim benim içinde değil EMEĞE SAYGI...baygul' Alıntı:Bizlerden tek farkları daha profesyonel düşünmeleri. Bizler merdiven altlarında , depolarda , balkonlarda üretim yapmayı düşünürken onlar modern temiz hijyenik üretimhanelere çoktan geçmişlerdi. Artık ülkemizdede çok güzel üretimhaneler var, bu işi meslek edinmiş abilerimiz dostlarımız var. Tabi ki şu anda bizden öndeler ama kısa sürede bizlerin bu farkı kapatacağına inanıyorum. Biz çok zeki bir milletiz yeterki bu zekamızı doğru yerlerde doğru işlerde kullanalım. Saygılar.
Güray ÖZKUL' Alıntı:Yazdıklarınız gerçekten güzel.Unutulmamalıdır.Bilmenyenler için Danielin kümesi 3 katlı. En üst kata herkezi çıkarmıyordu. Alt iki kat ülkemizde ki kaliteyle hemen hemen aynıydı. Daniel genelde kısır üreme problemi olan kuşlarını satıyor.Ülkemiz meselesine gelince üreticilerin değerini kimse bilmiyor ülkemizdeki son yıllarda sürekli derece alan yarışmaları domine eden üretici dostumuz üretimi bıraktı. Önce zihniyetler değişmeli üreticilerin kıymeti bilinmeli. Danielin kuşunun resmini gösterip böyle kuş istiyorum diyen zihniyetlere var diyince fiyatı söyleyince çokmuş diyorlar. Zevkin veresiyesi olmaz arkadaşlar. Bizim kümeslerimize zembille inmedi anaçlar. Hayatlarında jumbodan yavru alamamış adamlar jumbo nasıl ürer ne zorluklarla büyür bilmeyen adamlar 40 yıllık üreticiler gibi ahkam kesmemeli. Daniel , jo mannes , armtor gibi dev üreticiler gidip ithalciden alıp şampiyonluklar almıyordur emin olun. Jumbo dan yavru almak ne kadar zor bunu üreten emek veren üretici arkdaşlar bilir.Ne kadar nazlı narin olduklarınıda. Neden Pahalı bunuda açıklayalım. 5 dolu yumurta varsa 1 yavru yeme düşerse öpüp başına koymalı.Jumbo yavru yeme düşmeden kendini kurtarmadan onu saymamak şart. Bu ülkede de çok çok iyi üreticiler var. Kuşlarını kendilerini reklam etmiyorlar. Ben Grafik tasarım uzmanıydım. Fakat bu işe vakit ayıramayıp bırakmak yerine işimi bıraktım hırs yaptım ve bu işi uzun süredir proffesyonelce yapıyorum. İnsanlarımızda her şeyde oldgu gibi yurt dışı sevdası olmaya devam ediyor. Daniel Lütolf size 65 liraya jumbo vermez. Jo mannes size 150 liraya jumbo vermez. Ha verir belki ama ya kısır olur yada vasıfsız olur. O Lütolfun kullandıgı probiyotik ülkemizde kullanılmıyormu sanıyorsunuz. Herşeyin en iyisi ülkemde var Allah'a şükürler olsun. Hedefimde ilerleyen yıllarda yurt dışındaki yarışmalarda ülkemi kuşlarımla temsill etmektir.İnanın kimse umurumda değildir kimse benim hedeflerimin önüne geçemiyecektir. Bu ülkede çok çok kaliteli bilgili üreticiler vardır. Sitelere resim eklemiyorlar diye kimse yetiştiricilerimizin haklarını yiyemez. Avrupada çok kümes gezdim. Çok çok üst adamları saymıyorum. Ama Onlarla yarışmak kafa tutmak istiyorsak çok çok çalışmalıyız. Herkeze görev düşüyor. Biz üreticiler olarak yeni başlayan kendini geliştirmek isteyen herkeze yardımcı olmak isteriz. Tüm kuş sevenlerden rica ediyorum ürettiğiniz herşeyin değerini bilin mezarcılara yem etmeyin. Yerlide olsa , Tepelide olsa , Kırmada olsa ,Showda olsa üretim olmazsa daha çok yabancılara iç geçiririz. Bu yazdıklarım tamamen kendi düşüncemdir . Bunada eminim üretim yapan büyük üretici dostlarında katılacaklarına inanıyorum. Çünkü kimse hakketiği değeri göremiyor. Ben kimseden hiç birşey beklemiyorum tek isteğim benim içinde değil EMEĞE SAYGI...
SAYGILAR.
+1Güray ÖZKUL' Alıntı:Yazdıklarınız gerçekten güzel.Unutulmamalıdır.Bilmenyenler için Danielin kümesi 3 katlı. En üst kata herkezi çıkarmıyordu. Alt iki kat ülkemizde ki kaliteyle hemen hemen aynıydı. Daniel genelde kısır üreme problemi olan kuşlarını satıyor.Ülkemiz meselesine gelince üreticilerin değerini kimse bilmiyor ülkemizdeki son yıllarda sürekli derece alan yarışmaları domine eden üretici dostumuz üretimi bıraktı. Önce zihniyetler değişmeli üreticilerin kıymeti bilinmeli. Danielin kuşunun resmini gösterip böyle kuş istiyorum diyen zihniyetlere var diyince fiyatı söyleyince çokmuş diyorlar. Zevkin veresiyesi olmaz arkadaşlar. Bizim kümeslerimize zembille inmedi anaçlar. Hayatlarında jumbodan yavru alamamış adamlar jumbo nasıl ürer ne zorluklarla büyür bilmeyen adamlar 40 yıllık üreticiler gibi ahkam kesmemeli. Daniel , jo mannes , armtor gibi dev üreticiler gidip ithalciden alıp şampiyonluklar almıyordur emin olun. Jumbo dan yavru almak ne kadar zor bunu üreten emek veren üretici arkdaşlar bilir.Ne kadar nazlı narin olduklarınıda. Neden Pahalı bunuda açıklayalım. 5 dolu yumurta varsa 1 yavru yeme düşerse öpüp başına koymalı.Jumbo yavru yeme düşmeden kendini kurtarmadan onu saymamak şart. Bu ülkede de çok çok iyi üreticiler var. Kuşlarını kendilerini reklam etmiyorlar. Ben Grafik tasarım uzmanıydım. Fakat bu işe vakit ayıramayıp bırakmak yerine işimi bıraktım hırs yaptım ve bu işi uzun süredir proffesyonelce yapıyorum. İnsanlarımızda her şeyde oldgu gibi yurt dışı sevdası olmaya devam ediyor. Daniel Lütolf size 65 liraya jumbo vermez. Jo mannes size 150 liraya jumbo vermez. Ha verir belki ama ya kısır olur yada vasıfsız olur. O Lütolfun kullandıgı probiyotik ülkemizde kullanılmıyormu sanıyorsunuz. Herşeyin en iyisi ülkemde var Allah'a şükürler olsun. Hedefimde ilerleyen yıllarda yurt dışındaki yarışmalarda ülkemi kuşlarımla temsill etmektir.İnanın kimse umurumda değildir kimse benim hedeflerimin önüne geçemiyecektir. Bu ülkede çok çok kaliteli bilgili üreticiler vardır. Sitelere resim eklemiyorlar diye kimse yetiştiricilerimizin haklarını yiyemez. Avrupada çok kümes gezdim. Çok çok üst adamları saymıyorum. Ama Onlarla yarışmak kafa tutmak istiyorsak çok çok çalışmalıyız. Herkeze görev düşüyor. Biz üreticiler olarak yeni başlayan kendini geliştirmek isteyen herkeze yardımcı olmak isteriz. Tüm kuş sevenlerden rica ediyorum ürettiğiniz herşeyin değerini bilin mezarcılara yem etmeyin. Yerlide olsa , Tepelide olsa , Kırmada olsa ,Showda olsa üretim olmazsa daha çok yabancılara iç geçiririz. Bu yazdıklarım tamamen kendi düşüncemdir . Bunada eminim üretim yapan büyük üretici dostlarında katılacaklarına inanıyorum. Çünkü kimse hakketiği değeri göremiyor. Ben kimseden hiç birşey beklemiyorum tek isteğim benim içinde değil EMEĞE SAYGI...
SAYGILAR.
Ağzına sağlık Güray. Aynen katılıyorumGüray ÖZKUL' Alıntı:Yazdıklarınız gerçekten güzel.Unutulmamalıdır.Bilmenyenler için Danielin kümesi 3 katlı. En üst kata herkezi çıkarmıyordu. Alt iki kat ülkemizde ki kaliteyle hemen hemen aynıydı. Daniel genelde kısır üreme problemi olan kuşlarını satıyor.Ülkemiz meselesine gelince üreticilerin değerini kimse bilmiyor ülkemizdeki son yıllarda sürekli derece alan yarışmaları domine eden üretici dostumuz üretimi bıraktı. Önce zihniyetler değişmeli üreticilerin kıymeti bilinmeli. Danielin kuşunun resmini gösterip böyle kuş istiyorum diyen zihniyetlere var diyince fiyatı söyleyince çokmuş diyorlar. Zevkin veresiyesi olmaz arkadaşlar. Bizim kümeslerimize zembille inmedi anaçlar. Hayatlarında jumbodan yavru alamamış adamlar jumbo nasıl ürer ne zorluklarla büyür bilmeyen adamlar 40 yıllık üreticiler gibi ahkam kesmemeli. Daniel , jo mannes , armtor gibi dev üreticiler gidip ithalciden alıp şampiyonluklar almıyordur emin olun. Jumbo dan yavru almak ne kadar zor bunu üreten emek veren üretici arkdaşlar bilir.Ne kadar nazlı narin olduklarınıda. Neden Pahalı bunuda açıklayalım. 5 dolu yumurta varsa 1 yavru yeme düşerse öpüp başına koymalı.Jumbo yavru yeme düşmeden kendini kurtarmadan onu saymamak şart. Bu ülkede de çok çok iyi üreticiler var. Kuşlarını kendilerini reklam etmiyorlar. Ben Grafik tasarım uzmanıydım. Fakat bu işe vakit ayıramayıp bırakmak yerine işimi bıraktım hırs yaptım ve bu işi uzun süredir proffesyonelce yapıyorum. İnsanlarımızda her şeyde oldgu gibi yurt dışı sevdası olmaya devam ediyor. Daniel Lütolf size 65 liraya jumbo vermez. Jo mannes size 150 liraya jumbo vermez. Ha verir belki ama ya kısır olur yada vasıfsız olur. O Lütolfun kullandıgı probiyotik ülkemizde kullanılmıyormu sanıyorsunuz. Herşeyin en iyisi ülkemde var Allah'a şükürler olsun. Hedefimde ilerleyen yıllarda yurt dışındaki yarışmalarda ülkemi kuşlarımla temsill etmektir.İnanın kimse umurumda değildir kimse benim hedeflerimin önüne geçemiyecektir. Bu ülkede çok çok kaliteli bilgili üreticiler vardır. Sitelere resim eklemiyorlar diye kimse yetiştiricilerimizin haklarını yiyemez. Avrupada çok kümes gezdim. Çok çok üst adamları saymıyorum. Ama Onlarla yarışmak kafa tutmak istiyorsak çok çok çalışmalıyız. Herkeze görev düşüyor. Biz üreticiler olarak yeni başlayan kendini geliştirmek isteyen herkeze yardımcı olmak isteriz. Tüm kuş sevenlerden rica ediyorum ürettiğiniz herşeyin değerini bilin mezarcılara yem etmeyin. Yerlide olsa , Tepelide olsa , Kırmada olsa ,Showda olsa üretim olmazsa daha çok yabancılara iç geçiririz. Bu yazdıklarım tamamen kendi düşüncemdir . Bunada eminim üretim yapan büyük üretici dostlarında katılacaklarına inanıyorum. Çünkü kimse hakketiği değeri göremiyor. Ben kimseden hiç birşey beklemiyorum tek isteğim benim içinde değil EMEĞE SAYGI...
SAYGILAR.
Merhaba Kazım Bey ben yerli muhabbet kuşu yavrularımı toptan 15 tek olursa 20 tl ye satıyorum yeri geliyor bu fiat bile bazılarına fazla geliyor yanlış bilmiyorsam jumbo yavruları 150 ile 200 tl arası satılıyor 20-25 liraya çocuğuna kuş almaya alışmış insanlar bu paraları biraz zor verir gibime geliyor demişsiniz ki 1500 lira verip papağan alıyorlar ancak burda da bir sıkıntımız var papağanlar muhabbet kuşları gibi dayanıksız değiller ve onlar kadar fire vermiyorlar zaten bu kadar çok ölmeseydiler böyle bir piyasada oluşmazdı herhalde saygılar..Kâzım Aslan' Alıntı:jumbo kuşları türkiyede yaygınlaşması lazım. kuşçular dışında insanalr jumbo kuşlarından bi haber bence yani vitrin eksikliği var diye düşünüyorum. pet shoplarda yerli muhabetler satıldığı için muhabbet kuşu meraklıları jumboların varlığından haberdar bile olmuyolar. ilk başlarda insanlara pahalı geliyordur diye düşnüyordum fakat 1.5 milyarada papağan alabiliyor insanlar. konuya bu açıdanda bakmak lazım diye düşünüyorum. icon_think