çarpık bacaklı yavruların tedavisi(resimli)

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
radter' Alıntı:
zeki ankara' Alıntı:
arkadaşlar ben süngeri denedim dün akşad.sabah baktığımda 4 yavrudan birininki duruyor.diğerlerininki ayağından çıkmış.başka nasıl bir uygulama yapmama lazım.lütfen yardım.
Arkadaşım aynı problenm bendeed oluyor fakat. Yuvayı günde iki ke kontrol et çıkartanları geri tak. Bu yeterli gelecektir. Yavruda bacak sorununu  erken fark etmen önemli. Bu kontroller sonrası takılı kalan süre sorunun çözümü için yeterli gelecektir.
BEN PAMUK İPLİĞİYLE KELEPÇE OLACAKA ŞEKİLDE BAĞLADIM. bACAKLARI SIKMIYOR. 5 GÜNDEN BERİ 2 YAVRUNUN AYAKLARI ÜZERİNDE DURDUĞUNU GÖRÜYORUM AM TEDAVİYİ 3-5 GÜN DAHA SÜRDÜRMEYİ PLANLIYORUM. BEN PAMUK İPLİĞİNİ BALDIRIN ALT KISMINA BAĞLADIM DİRSEKLERİN ÜZERİNE SIKINTI YOK GİBİ DURUYOR. 3-5 GÜN SONRA SONUCU TEKRAR YAZARIM.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
durduacar' Alıntı:
radter' Alıntı:
zeki ankara' Alıntı:
arkadaşlar ben süngeri denedim dün akşad.sabah baktığımda 4 yavrudan birininki duruyor.diğerlerininki ayağından çıkmış.başka nasıl bir uygulama yapmama lazım.lütfen yardım.
Arkadaşım aynı problenm bendeed oluyor fakat. Yuvayı günde iki ke kontrol et çıkartanları geri tak. Bu yeterli gelecektir. Yavruda bacak sorununu  erken fark etmen önemli. Bu kontroller sonrası takılı kalan süre sorunun çözümü için yeterli gelecektir.
BEN PAMUK İPLİĞİYLE KELEPÇE OLACAKA ŞEKİLDE BAĞLADIM. bACAKLARI SIKMIYOR. 5 GÜNDEN BERİ 2 YAVRUNUN AYAKLARI ÜZERİNDE DURDUĞUNU GÖRÜYORUM ad TEDAVİYİ 3-5 GÜN DAHA SÜRDÜRMEYİ PLANLIYORUM. BEN PAMUK İPLİĞİNİ BALDIRIN ALT KISMINA BAĞLADIM DİRSEKLERİN ÜZERİNE SIKINTI YOK GİBİ DURUYOR. 3-5 GÜN SONRA SONUCU TEKRAR YAZARIM.
Çok güzel...

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
benimkiler süngeri takmamdan dolayı yavrulara bakmadılar ve öldü.şimdi yine 4 yavru bekliyorum bakalım onlar nasıl olacak.tavsiyelerinize uyacağım teşekkürler.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Münah Özoğlu' Alıntı:
Arkadaşlar ben bu konudan çok müzdarip oldum.
İlk ağızda 5/5 sağlam yavru veren çiftim sonraki ağzında 5/4 sakat.Daha önceleri tek tük çıkıyordu ama şimdi o kadar sık oluyorki şaşıyorum.Yuvalıklarımda kabahat buluyorum.Zeminlerinde yavrular tutunamıyor veya anneleri üzerilerine çok oturuyor diye düşünüyorum.Bir yıllık kümesimde yaklaşık tedavi edemediğim 15'e yakın kuşum var ve onları gördükçe moralim bozuluyor.
Sadece kendine  yapışan bantı burada bulamıyorum(iskenderun).Yardımcı olacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Yuvalık veya talaşta problem olabilirmi?

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Yahya SAYIN' Alıntı:
durduacar' Alıntı:
radter' Alıntı:
zeki ankara' Alıntı:
BEN PAMUK İPLİĞİYLE KELEPÇE OLACAKA ŞEKİLDE BAĞLADIM. bACAKLARI SIKMIYOR. 5 GÜNDEN BERİ 2 YAVRUNUN AYAKLARI ÜZERİNDE DURDUĞUNU GÖRÜYORUM ad TEDAVİYİ 3-5 GÜN DAHA SÜRDÜRMEYİ PLANLIYORUM. BEN PAMUK İPLİĞİNİ BALDIRIN ALT KISMINA BAĞLADIM DİRSEKLERİN ÜZERİNE SIKINTI YOK GİBİ DURUYOR. 3-5 GÜN SONRA SONUCU TEKRAR YAZARIM.
Çok güzel...
ARKADAŞLAR DÜN KÜMESE GİTTİM VE İLK BU YAVRULARI KONTROL ETTİM. BİRTANESİNİN BACAKLARI DÜZELMİŞ FAKAT YUVALIKTA BAŞKA YAVLAR OLDUĞUNDAN İPİN ÜZERİNE BSKI OLMUŞ VE BACAKLARINI KESME AŞAMASINA GELMİŞ. ALLAHTAN ERKEN FARKETTİM ÇIKARTTIM. KUŞ SAĞLAM 6.GÜNDE İYİ OLDU. ERKEN FARK EDİLDİĞİNDE 6 GÜNDE DÜZELİYOR :)

asersoz

Uzman Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Ersöz
bende karşılastım böyle bir durumla ama yavru kuşum u kaybettim  :( ama artık öğrendıklerımle kurtaracagım ALLAH ın izni ile

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
bugün papağanım yeni yavrusunu çıkardı.inşallah bir sıkıntı olmaz.yoksa tedavi uygulamaya başlayacağım.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
muhabbet kuşumun yavrusunun birisinde çarpık bacak olayı oldu.bandaj taktım ama o bandajı çekti ve ayağı başka yerden çarpık oldu.bu olayın en başında yuvayı sağlıklı yaparsak çarpık bacak riskiyle karşılaşmayız.bütün iş yuvadan kaynaklanıyor.

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
Arkadaşlar ÇARPIK BACAK Bir kan uyuşmazlığı rahatsızlığıdır.Genelde Aynı Kandan olan(Akraba evliliği)gibi yada ayrı iki insanın kan uyuşmazlığı gibi düşünün.
Eşleri değiştirdiğinizde Bu sorununuz ortadan kalkar(Tabii yine kan uyuşmazlığı olan bir kuşa denk gelmemişse).
Saygılar.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
yavuz abi benimki yuvadan kaynaklandı.yuvalığı dein ve genişti.3 yavrudan 1 çarpık oldu.ama dediğin gibi kandanda kaynaklı olan var.ama benimki yuva ile ilgili.